• Äldre 16 sep 12:21
  5000 visningar
  34 svar
  34
  5000

  Bröllopsresa till Rom. Tips önskas!

  Nu är vi gifta, men bröllopsresan sparar vi till våren. Vi har bestämt oss för att åka till Rom. Ingen av oss har varit där.

  Vi åker troligtvis någon av de två första helgerna i april 2014. Eftersom vi har två små barn ska vi bara vara borta en långhelg (torsdag-söndag).

  Nu efterlyser jag tips av er som varit i Rom!


  Var ska man bo? Vad får man inte missa? Vad kan man hoppa över/ vad är överskattat? Var äter vi bäst?
  Tack på förhand! Glad
 • Svar på tråden Bröllopsresa till Rom. Tips önskas!
 • Äldre 21 sep 10:50
  #21

  här bodde vi senast
  www.hotelaurelius.com/
  prisvärt!

 • Äldre 21 sep 11:01
  #22
  stormhelen skrev 2013-09-21 09:42:23 följande:
  Tack för alla bra tips! Flört
  lommila86 skrev 2013-09-21 10:45:58 följande:
  Rom är et jättebra val, förutsatt att ni inte besöker det i högsommarvärme med en miljard andra turister. Isf försvinner charmen i nån ändlös kö i högsommarvärme
  Det blir i april som sagt. Har hört talas om högsommarvärmen i Rom och den vill jag nog helst slippa. Haha! Flört
  Tack för dina tips.
 • Äldre 9 okt 14:34
  #23

  Jag var i Rom forra veckan och ha nagra tips att dela med mig av...
  De flesta stora sevardigheter ar redan listade men ett annorlunda och helt fantastiskt sett att se dem ar att hyra en vespa med chauffor (fungerar aven som guide) som kor dig er runt. Trafiken ar ett problem i Rom men med vespa slingrar man sig snabbt igenom och det var inte alls sa laskigt som jag trodde. En superkul upplevelse och valdigt effektiv sighseeing!

  Jag bodde pa en underbart hotell som heter De Russie och ligger ca 300 meter fran spanska trappan. Det ar valdigt dyrt men om ni kanner for att unna er lite extra under brollopsresan ar det ett bra tips. Om inte annat har det en otroligt fin innergard dar alla ar valkomna att komma in pa en drink. Prova deras Belini som de ar kanda for. En riktig oas mitt i kaoset!
  Nagra andra restaurangtips ar: Galetto, La. Vi (Latteria & Vineria - som har en jattefin terass som senare pa kvallen blir ett bra barhang stalle) och Gustavio.

  Ha en underbar resa! 

 • Äldre 25 dec 20:27
  #24

  Puffar lite för min tråd då vi tänkt boka resan så snart som möjligt. Skrattande


 • Äldre 5 jan 19:37
  #25
 • Äldre 5 jan 19:40
  #26

  Det mesta är överskattat. Rom är en mysig stad att traksa runt i men de s.k. sevärdheterna är överskattade. Maken fick en resa till Rom i present n'r han fyllde 30 och för oss var det en mysig långweekend med sol och 20 grader i månaden november ;)


   


  Passa er för folk som vill ha hjälp för det kryllar av folk som blåder turister på pengar och annat.

 • Äldre 5 jan 19:42
  #27

  Plus att man kan gå till alla ställen, finns ingen anledning att ta kollektivtrafiken om man inte vill uppleva just den biten.

 • Äldre 5 jan 20:31
  #28

  Jag bodde på hotell della regione när jag var där i maj. Litet hotell med suverän personal. Köp biljetter till dom stora så som colessum och forum romanum var helt suveränt. vatikanstaten st pertikyrka var så mäktig. Tips ta en svensk guide. Fontana di trevi spanska trappan är också ett måste. hotell della regione låg endast 5 min därifrån. Varning för många ficktjuvar framförallt på tunnelbana metro. och mycket bluffförsäljare och tiggare men annars en hel fantastiskt stad. jag åkte med min syster. skulle gärna åka tillbaka med min blivande.

 • Äldre 5 jan 20:35
  #29

  Vi åkte i april. Lagom varmt

 • Äldre 17 jan 12:50
  #30

  En dum fråga angående Vatikanstaten. Vi har bestämt oss för att se St Peterskyrkan, men INTE Vatikanmuseerna. Måste man ändå köpa någon form av biljett? Jag har förstått att St Peterskyrkan är gratis att besöka, men att det kan vara kö för att få komma in. Har jag fattat rätt?


 • Äldre 17 jan 14:44
  #31

  Det var en jäkla kö när vi var dit. Vi gick inte in i kyrkan men vi promenade utanför bland alla dryga säljare spm ska hoppa på en med att sälja biljetter osv. Jätteirriterande... jag tappade tålamodet och röt något mindre vackert på engelska men karln flyttade på sig ;) vet inte om det fortfarande är gratis men för att kolla utsikten måste du betala för hiss eller trappor.

 • Äldre 17 jan 15:42
  #32
  TheD skrev 2014-01-17 14:44:43 följande:
   vet inte om det fortfarande är gratis men för att kolla utsikten måste du betala för hiss eller trappor.
  Ingen risk att jag går upp för de trapporna. Gillar varken höjder eller trånga utrymmen. Flört
 • Äldre 17 jan 15:46
  #33

  :)

 • Äldre 8 apr 10:25
  #34
  Tack till alla som tipsat! Nu har vi kommit hem från Rom och vi hade en helt fantastisk helg/bröllopsresa. Kan verkligen rekomendera ett besök. Vi förbokade en svensktalande privat guide till forum romanum/palatinen/colosseum och det var toppen! Ett tips som jag för vidare.

  Vi kommer säkert att åka tillbaka till Rom fler gånger. :)
Svar på tråden Bröllopsresa till Rom. Tips önskas!
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.