• Aniara4

    Avliden förälder, "nya pappan" vid honnörsbordet?

    Jag tycker det är bra att utgå från en kännedom om etikettreglerna (t.ex att brudens föräldrar sitter på varsin sida brudparet och brudgummens föräldrar utanför dem), för att sen kunna känna efter och anpassa efter omständigheterna och hur det känns för en själv.

    Min pappa var inte med på bröllopet, och jag hade kunnat sätta mammas sambo sen jättemånga år på hans plats, men jag kände inte riktigt att han är som en pappa för mig ändå, även om han har en plats i mitt liv. Jag hade också kunnat sätta min bror där, men av olika skäl ville jag att han skulle sitta på en annan plats. Så till slut hoppade jag över den platsen helt och hållet och satte svärmor direkt på min högra sida. Det kändes mest rätt för mig. Sen hade vi ett långt honnörsbord, så våra föräldrars respektive (alla är skilda och omgifta) satt också där fast längre ut.

    På ett annat bröllop jag var på nyligen saknade den ena i paret föräldrar, så närmast brudparet satt ett två syskon, en mamma och en styvförälder. Det var de släktingar som stod närmast det paret.

    Som sagt, jag tycker det är bra att känna till hur det "ska" se ut enligt reglerna, så att man förstår vad det kan signalera om man väljer att sätta någon si eller så, men samtidigt måste man ju göra bordsplaceringen utifrån sitt eget hjärta och sina relationer.

Svar på tråden Avliden förälder, "nya pappan" vid honnörsbordet?