• MrsP93

    Fler födda på 90 talet som skall gifta sig

    Jag är 93a och gifte mig 2 augusti nu i år, borgligt.Men då vårat bröllop blev förstört av flera anledningar så ska vi nu även "gifta" oss kyrkligt, det kommer vara som ett vanligt bröllop men utan "tager du"-delen, en välsignelse eller vad man ska säga. :)Det blir i 12 april då våran dotter ska döpas och då är det även exakt ett år sen mannen friade.

  • MrsP93

    marolo: Först och främst blev det större än planerat då vi lät några släktingar styra lite för mycket, vi ville igentligen bara ha närmaste familjen, det blev närmaste under cermonin och sen fest med ca 60 pers. Min alkispappa dök upp oinbjuden under middagen, var full/jobbig/otrevlig och slog ner min svärmors man, skrek att min bror var ett psykfall/fet gris för att han bad pappa att dra åt helvete bland annat (han har varit jobbig och självisk hela min uppväxt och suttit i fängelse för misshandel, så nu har jag brytit med honom helt men han typ stalkar oss nu istället).. Mannens kusiner hade med oinbjudna dejter (typ bästa kompisar eller oseriösa flickvänner), halva hans inbjudna gäster hälsade inte ens på oss, alla gäster var redan på festen när vi kom med våran bil och de ignorerade oss hela dagen och åkte direkt efter maten. En av mina närmaste vänner skickade dessutom ett sms på morgonen och sa att hon inte hade råd att komma.. Fast några dagar senare drog hon spontant på festival, och hon är ändå gudmor till våran son, som hon förvisso skiter i då hon tycker att jag är tråkig som vill ha familjeliv istället för att fjortissupa varje helg, vilket jag inte ens gjorde innan jag fick barn så förstår inte vad hon surar över, vi har ingen kontakt längre heller.Floristen hade tagit rosa rosor istället för orangea och hade ingen tid att ändra det och vi fick ändå betala fullpris, fick dessutom en jätteliten bukett fast jag var noga med storleken vid beställningen.Hade vuxit ur min klänning pga att jag är gravid och vi hade inte råd att lägga ner massa pengar på en ny så fick ta första bästa som passade. Är/var verkligen inte nöjd med den, inte min stil och tyckte att jag såg sjukt tantig ut och mitt löshår hann inte komma fram i tid och jag har alltid velat ha utsläppt långt hollywood-lockigt hår på mitt bröllop.Men det som tog mest var hur våra gäster (speciellt pappa) betedde sig, jag mådde dåligt hela dagen och satt mest i ett annat rum och roade sonen medans pappa försökte ta sig in till mig för att "prata allvar" med mig då jag enligt honom betedde mig som en pmshora. Jag kan inte se på våra bröllopskort och känna glädje, jag vill inte ens bli påmind om bröllopet, självklart var det viktigaste att jag fick min man men jag har ändå drömt om bröllop sen jag var liten och det känns jobbigt att fira bröllopsdag och bli påmind om något jag bara vill radera. Men nu ska vi köra på vårat lilla bröllop som vi ville ha, vi blir väl ca 20 pers och jag ska ha en enkel spetsklänning, vill ha en som slutar precis över knäna och trekvartsspetsarmar så letar runt nu :) vi ska även ta nya bröllopskort, med en riktig fotograf den här gången (makens syrra var det sist och hon var inte så bra som alla sagt) och köpa nya ringar då förlovningsringarna och min vigselring var provisoriska eftersom mina fingrar är svullna nu under graviditeten, maken friade 10 dagar efter plusset så han köpte en större ring redan då.        

  • MrsP93

    Blomstertorget i Linköping, det var min mamma som hämtade den eftersom jag höll på med smink och hår.. Tur för dom annars hade jag eldat upp hela affären, typ.Men hon visste ju hur jag ville ha buketten, hon var med när jag bokade den, så hon hade med skällt på dom men det hjälpte inte. Jag har väl inte jättemycket emot rosa igentligen men alla bordsblommor/dekorationer osv var ju orangea så det matchade ju inte (min bukett var ljusrosa/laxrosa). Vi har bestämmt oss för mörkrosa som färgtema nu till vigselvälsignelsen, så det matchar med dotterna dopband på klänningen :) Typ mörk ceriserosa eller hur jag ska beskriva färgen.. Så sitter och klurar på hur buketten ska vara, ganska enkel vill jag ha den iallafall.Ska försökpa pilla ihop ett bildkollage nu när jag ändå sitter och goolar :) 

  • MrsP93

    Så, såhär (ungefär) lär det bli för oss :) den hammrade ringen är förlovningsringen, maken ska med få en sån. Har töjda öron så tänkte köpa nya tunnlar med blå stenar, måste ju ha "något blått". Har svartfärgat hår men vill ha den frisyren fast på uppsatt på ena sidan med en blomma, sidan som luggen inte är på. Mannen har inte bestämmt sig om han vill ha den rosa slipsen eller en svart fluga, har han den svarta flugan så blir det en mörkrosa blomma i bröstfickan. Han kommer ha svarta byxor, vit skjorta med upprullade armar och en svart väst.



     
  • MrsP93
    marolo skrev 2013-11-09 14:42:22 följande:
    vad tråkigt, då vet man att man inte ska ta dem funderar på systrarna grön har hört att de ska vara bra. (bor oxå i Lkpg)  men hur blir det budgetmässigt med två bröllopstilställningar? måste vara tråkigt att lägga ut pengar, men som sagt tror det blir värt det för er att ni får en annan kärleksdag :)

    själv ska jag nog ha en helvit bukett kanske någon pastellfärg i ljusrosa  :)   
    Inte så jättefarligt, maten till alla gick på ca 2500kr (vi bjöd på grillbufe, tårta och läsk/saft/kaffe, alkohol fick man ta med sig själv om man nu ville). Min provisoriska ring kostade 500kr och var en solitär i silver med en safir. Blommorna kostade 700kr och de betalade mamma, bordsrosorna köpte vi på ica så dom gick väl på max 100kr. Svärmor har en lada ombyggd till festlokal så vi var där och de hade redan dukar och vita stolsöverdrag osv :) Det enda klädesplagget mannen inte hade var sin fluga. Sen köpte vi lite "diamant"stenar och krossat glas att ha till bordsdekorationen, ljusstakar gjorde vi själva av gammla barnmatsburkar som vi pimpade. Jag gjorde även mitt egna hår och smink så vi fick ner kostnaderna ganska rejält :) Min fula klänning erbjöd sig min mormor att betala som ett förlåt för att hon inte kunde komma.
  • MrsP93

    Mjo alla dukar osv kommer vara vita så tycker det är fint med något som bryter av :) Församlingslokalen är med helvit så ska väl sätta nån bordsbukett och sen ha servetter och ljus i mörkrosa. När vi döpte sonen hade vi mörk/marinblå och silver som färgtema, han hade även marinblått dopband så vi vill att det ska matcha denna gång med.

    Vilken kyrka ska ni gifta i er? Vi vill gifta oss i Landeryds eftersom sonen döptes där och det är närmast då vi bor i Ekholmen, men vågar inte boka förrens dottern är född (är beräknad 12/12).
    Annars har vi Björkebergs kyrka som andra alternativ, min man är från Västerlösa/Vikingstad så vore kul med nått ute på slätten med. Den är liten och supermysig, passar oss. :) 

  • MrsP93

    I stadshuset med eller någon annanstans? :)
    Vi tyckte att det blev fint att ta lite kort på trappan utanför dörren där, vigselrummen är inte särskilt vackra.

    Här är en bild från när vi precis gift oss, vi tog en sidodörr för att inte blockera huvuddörren.. Ignorera att jag ser ut som en stoppad 35årig korv istället för 20 & gravid -.-

  • MrsP93

    Sist jag skrev här så planerade vi ju en kyrklig "vigsel" i sammanband med dotterns dop pga att vårat borgliga bröllop blev helt förstört..

    Men sen bestämmde vi oss för att istället ha kyrkvigsel på våran 1-åriga bröllopsdag den 2/8 istället, vi kommer att se det här som vårat riktiga bröllop, det vi gjorde förra sommaren var bara våran vigsel som vi räknar år som gifta ifrån om ni förstår hur jag menar?

    Det som är klart är:
    *Kläder till mig och mannen, men vi har kvar att köpa en väst till mannen och jag ska hitta ett fint band att ha i midjan på min klänning.
    *Bestämmt mat (grillbufe) och konditorti att beställa tårtan ifrån (svartvinbärmousse-tårta dekorerad med vit choklad.)
    *Inbjudningar
    *Bokat kyrka
    *Smycken
    *Klänning till min tärna
    *Nya ringar (gifte och förlovade oss med tillfälliga)

    Kvar är:
    *Kläder till båda barnen
    *Skor till mig
    *Boka tid för att göra mina naglar
    *Välja smink (sminkar mig själv, litar inte på att någon kan göra som jag vill ha det)
    *Dekorationer + såpbubblor
    *Välja blommor
    *Bestämma psalmer
    *Min kropp.. Gymmar som en galning för att få bort alla mammakilon
    *Leta efter fina platser att ta korten på

    Tror att det var allt iallafall.. Den här gången tänker jag inte nöja mig med saker som jag igentligen inte gillar, allt ska vara perfekt! En klänning jag faktiskt vill ha och inte första bästa som jag får plats i.. Perfekta blommor i rätt färg osvosv.
    Känner mig lite som en bridezilla men ja ;)
    Vårat tema är vitt och silver, först tänkte vi ha pastelltema men jag hittade aldrig dekorationer som känndes helt rätt så mannen ville ha vitt och silver då istället för att det var mest stillrent men ändå går att få romantiskt.
    Vill inte ens vetaa hur många timmar jag har spenderat på ebay för att leta dekorationer..
    Menmen, vi ser fram emot det här mer än när vi planerade det borgliga förra året, det känns mer som oss nu och inte bara "ta första bästa", hittills är både jag och mannen supernöjda :)


Svar på tråden Fler födda på 90 talet som skall gifta sig