Inlägg från: afturelding |Visa alla inlägg
 • afturelding

  Fler födda på 90 talet som skall gifta sig

  Kul med en ny sådan här tråd! Jag startade en i april, men den dog ut efter en månad, haha :)

  Jag är ju dock redan gift sedan 2½ månad tillbaka, men jag kanske kan vara här ändå? Det är fortfarande roligt att prata bröllop! 

   

 • afturelding
  Cajo skrev 2013-09-10 18:50:07 följande:
  afturelding skrev 2013-09-10 18:45:43 följande:
  Kul med en ny sådan här tråd! Jag startade en i april, men den dog ut efter en månad, haha :)

  Jag är ju dock redan gift sedan 2½ månad tillbaka, men jag kanske kan vara här ändå? Det är fortfarande roligt att prata bröllop! 

   
  Åh, trist! Tycker absolut du ska vara här. Du har ju genomfört det hela och sitter säkert inne på massa bra  tips ;)
  Haha, nåväl, allt är inte helt klart än, jag sitter fortfarande med de förbannade tack-korten Flört
 • afturelding
  Cajo skrev 2013-09-10 18:53:53 följande:
  Haha, men sen så ;) Hur blev Er dag då? Är du nöjd och lycklig? Skrattande
  Våran dag blev inte riktigt som vi tänkt oss, men bra ändå :) Nöjd kanske inte är rätt ord, men lycklig är jag!
  Jag har skrivit en mycket lång berättelse här:
   www.brollopstorget.se/Forum-22-88/m4334502.html
 • afturelding
  marolo skrev 2013-09-10 21:22:24 följande:
  Jag tyckte att det lät mysigt trots lite missöden, och vilken fin bild på er! :)
  Ja, men jag tror väldigt mycket handlar om inställning också :) Jag är ganska impulsiv, så saker blir sällan som jag tänkt. Och tack! :)
 • afturelding
  marolo skrev 2013-09-10 21:43:20 följande:
  personligen vet jag inte vad jag hade gjort med den där svärmodern! Flört
  Hur reagerade folk när ni började prata om bröllop?
  Var ni öppna med det tidigt eller väntade ni tills inbjudningarna? 
  Var de accepterande eller tyckte de det var konstigt? :)
  Haha, men hon har alltid sådant för sig i alla fall. Så det var ganska karakteristiskt av henne!

  Vi hade inte berättat för någon utom mina tärnor som båda är födda samma år som jag (93) innan inbjudningarna kom ut. Min mamma var lite sur för att vi inte hade sagt något, men hon tyckte det var roligt ändå. Vi firade ändå 5 år tre dagar innan bröllopet och har bott tillsammans i över ett år (officiellt). Min pappa säger aldrig speciellt mycket, så jag vet inte vad han tyckte. Han var glad på bröllopsdagen i alla fall!

  Svärfar var inte lika glad, och inte "riktiga" svärmor heller. Men de accepterade läget ganska snabbt, och svärmor hjälpte till då och då med saker som skulle fixas. Svärfars ogillande gick också över, men vi tror att det var hans fru som sa åt honom vad han skulle tycka egentligen. När min man bodde hemma så fick han aldrig ta ansvar för något eftersom att det var fruns barn som var bättre på alla sätt och vis. Han fick inte ens mata katterna. 

  Alla andra har varit väldigt glada för vår skull :) Och det var nog inte så oväntat egentligen. Det är över 2½ år sen vi förlovade oss. Några har väl haft någon fråga här och där, men det har ändå varit accepterat.

  Det är bara bland okända människor här på BT och andra forum som det har varit direkt negativa kommentarer annars. 
 • afturelding
  izredam skrev 2013-09-10 22:14:29 följande:
  afturelding: Vad har du fått för negativa kommentarer här på BT? :O Tycker folk brukar vara väldigt snälla här :)
  Det är ett tag sen, jag tror det var i januari. Det var många som skrev anonymt och då kan man säga mer än vad man bör. Jag fick många kommentarer som "Vill du inte bara ha festen?" "Du är bara 20, du är inte ens vuxen på riktigt än" osv osv. Men jag tror att det har varit ett par skiften bland medlemmar sen dess också, nu är det väldigt länge sen jag sett sådana kommentarer. 
  marolo skrev 2013-09-10 22:15:32 följande:
  vad skönt att höra hur det varit för någon i samma situation. Och fresten så tycker jag inte alls det syns på bilden hur gamla ni är. Hade likaväl kunnat vara 25. Vad tråkigt att det varit negativa komentarer har fått för mig att folk är ganska accepterande här på BT men kan tänka mig att så inte är fallet. Är aktiv i en annan tråd också men har inte skrivit min ålder så än så länge är det nog bra. Det är så svårt att förstå varför åldern är av så stor betydelse.  Jag är nog mest nervös för hur sambons föräldrar ska reagera, de är helt fantastisk snälla och ställer upp i alla väder men har fått för mig att de kommer ha svårt att acceptera tanken på bröllop. Men vi kommer vara över 22 och de själva var 23 år när de gifte sig så det är relativt nära. så vad kan de säga egentligen? Tror dock att jag kanske bara överreagerar. Men det får vi se när inbjudningarna kommer ut :) 
   Min man är född 89 också så han är ju 25 nästa år ;)

  Men det ska nog gå bra ska du se! Jag tror att min mor var accepterande delvis för att hon själv hade barn i min ålder. Makens föräldrar var äldre, så det kan ju ha något med saken att göra. Dessutom är de skiljda, medans mina föräldrar varit tillsammans i 24 år.

  Men nu, efter bröllopet, finns inga sura miner alls. Och alla var glada under dagen :) 
 • afturelding
  Dahdumdum skrev 2013-09-13 18:35:15 följande:
  Är det ingen här som kommer att köpa/göra sin egen broschbukett?
  Jag är jättesugen på att göra min egen! Det är verkligen något unikt och tror att det skulle vara jättevackert.

  Det är ju också ett allergivänligt alternativ eftersom vissa från min släkt har astma och inte tål starka dofter och blommor.Glad
  Jag funderade på det, men ångrade mig. Jag tycker för mycket om riktiga blommor, och min bukett blev väldigt fin. Jag hade knappar i den dock tillsammans med blommorna :) Hittade några fina som låg här hemma. Och sen blev det några över när jag sydde brudklänningen också.
 • afturelding
  Dahdumdum skrev 2013-09-14 18:01:22 följande:
  Ja riktiga blommor är ju såklart väldigt fint det också! Funderade först på att ha vita kallor. Men nu är jag så insnöad på broschbuketter så jag tror att det lutar ditåt. Glad Vad hade du för slags blommor i din bukett? Glad
  Ja, de är väldigt fina broschbuketterna :)
  Jag hade rosa pion, vita rosor, lila orkidé och vilda blommor i form av rödklöver, hundloka, ängsvädd och blåklocka. Det är nästan så att buketten är det jag är mest nöjd med, förutom mannen jag gifte mig med såklart ;)

 • afturelding
  Dahdumdum skrev 2013-09-14 19:51:04 följande:
  Hehe ja om buketten hade betytt mer än mannen hade det nog varit ett problem Flört
  Men en jättefin bukett! Har aldrig sett en med rödklöver i och det passade ju jättebra!
  Haha, ja, det hade varit något det!
  Tack så mycket :) Och ja, rödklöver hade vi även på tårta, i tärnbuketter och bordsdekorationer. Vi hade ju något av ett lantligt tema genom allting så en så pass enkel och vanlig blomma kändes passande. Dessutom växte de i överflöd där jag och min ena tärna plockade blommor Flört
 • afturelding
  marolo skrev 2013-09-14 21:25:56 följande:
  afturelding: Jag tycker verkligen din bukett har en så otroligt fin form! den är liksom inte rund och inte riktigt hjärtformad, verkligen en lyckad bukett!
  Jag är himla nyfiken på hur din klänning ser ut! förstår om du inte vill visa den men det skulle vara roligt med en bild på den Glad
  Tack! Ja, jag är som sagt väldigt nöjd :) Dessutom har jag knappt bundit buketter förr, så jag får tacka mitt multi-kreativa sinne för formen, haha.

  Jo men det kan jag göra :) Jag började sy på den i nvember förra året, och var inte klar förrens i vecka 24. Det är sju meter chiffong och tre meter sidenjaquard från min bortgågna mormors gömmor. Den vägde, med andra ord, ett par kilo Flört 


 • afturelding
  marolo skrev 2013-09-15 15:45:22 följande:
  tyget är så otroligt fint! och så himla charmigt att det var din mormors tyg, sen är jag svag för bröllopsklänningar med arm oxå, viket arbete du lagt ner men när man ser bilderna är det ju verkligen värt det :) jättesnygg :)
  Ja, jag ville ha en klänning med ärm och hög rygg, som dessutom inte fick mig att se än mer smal ut. Jag har aldrig varit vän med min undervikt så jag ville ha en klänning som la på något extra kilo. Behöver jag säga att det var omöjligt att hitta något sådant? Det och det faktum att min mormor var som en extra mamma för mig och gick bort alldelss för tidigt i lungcancer fick mig att härda ut under det halvår det tog att sy den. Väldigt roligt att fler uppskattar den, det tackar jag för :)
 • afturelding
  Svartsocka skrev 2013-09-16 18:57:54 följande:
  Vad har ni för budget för hela bröllopet? :)
  Vi hade 25-30.000, och 50 gäster. Något osäker på vad det blev exakt tillslut med bensin, extra blommor osv. Men vi höll oss inom budget :)
 • afturelding
  Hanni skrev 2013-09-19 01:04:29 följande:
  Är det bara jag som är så nyfiken på vilka alla här är? Vart man bor, vad man jobbar med.
  Hur ni träffade era blivande? Vore kul att höra, och kanske få en härlig gemenskap här inne!
  Vi bor i Gävleborg, och flyttar nästa vecka till en ny, mycket större, lägenhet. Vi har bott på 40 kvm i ett år med två katter, så det är efterlängtat, Jag pluggar. Just nu läser jag bara fristående kurser, men till våren hoppas jag på att komma in på lärarprogrammet. Förskolelärare ska jag bli.

  Jag träffade min man via en gemensam bekant på internet för drygt 5½ år sen. Det var dessutom mitt i natten på MSN. Men sen höll vi kontakten, blev kära, träffades på riktigt och blev tillsammans. Under hela första året bodde vi 35 mil ifrån varandra, men sedan flyttade han närmare för att kunna plugga. Det blev lättare att pendla 22 mil istället för 35. Vi förlovade oss den 31/12 2010, och nu har vi bott tillsammans i mer än ett år. Ja och så gifte vi oss den 29/6 i år. 

  Gör också en slags intresselista :)
  - Katter (så klart), men egentligen har jag ett allmänt djurintresse.
  - Textilhantverk (både syr, broderar, stickar, virkar och har ambitioner att lära mig knyppla)
  - Hållbar livsstil. 
  - Målning och teckning
  - Böcker

  Jag tycker även om musik, men jag har varken taktkänsla eller sinne för toner så jag lyssnar mest på andra Flört Främst Elvis, jazz och System of a Down.
 • afturelding
  Hanni skrev 2013-09-20 02:40:06 följande:
  Afturelding- Vart i Gävleborg bor ni? Jag jobbar i Gävle..
  Åh, vad roligt! Just nu bor vi i Gävle, men vi flyttar till Forsbacka (halvägs till Sandviken) nästa vecka.

  Vad är det du ska tatuera? :) Jag ska gå ner till studion i nästa vecka och beställa en tid. Det blir min tredje.

   
 • afturelding
  marolo skrev 2013-09-20 10:45:45 följande:
  Då ligger jag efter för jag har bara en Flört dock så har jag tatuerat mig två gånger för den blev inte perfekt första gången (Min bror gjorde den så mer betydelsen än utseendet) Men fixade till den i somras, vd har ni för motiv? Själv har jag ett par vingar på ryggen :)
  Det är roligt att ha sådana som betyder något speciellt, även om jag kan tycka att det är lite väl mycket fokus på det nu för tiden. Det känns lite som att man "måste" ha en betydelse för alla man gör, men det tycker inte jag.

  Jag har i alla fall en sugarskull på vänster axel som min man ritat upp. Och så har jag en orm och ett kvinnoansikte på höger vad, som jag själv ritat. Både jag och min man tecknar och målar :)

  I november ska jag göra ett klassiskt pinupp-aniskte på andra axeln.  
 • afturelding
  Hanni skrev 2013-09-21 05:53:22 följande:
  Afturelding- Men vad roligt! Att världen är så liten ibland.. Vart i Gävle bor ni? Forsbacka blir nog bra. Nära till köpis! ;)
  Vad kul, vilken studio ska du gå till? Jag ska tatuera liljor på låret.
  Haha, ja, det är den! Vi bor på Sätra, mitt i studentområdet. Och nu är jag less på att inte få sova på helgerna Flört

  Jag kommer gå till Queens. Har gjort de andra två på Custom Illusion, men nu har "min" tatuerare flyttat. Och i och med att jag vill ha en som är väldigt lik min sugarskull så känns det bäst med samma tatuerare. Han har lite speciell stil.

  Det blir säkert jättefint med liljorna! Blommor gör sig verkligen väldigt bra :) 
 • afturelding
  Hanni skrev 2013-09-21 20:11:41 följande:
  Afturelding- Ja, det blir nog lite lugnare i Forsbacka då!
  Jag ska faktist också till Queens. Första gången jag ska dit. Dom andra har jag gjort på Pewes. Hos vem av dom ska du göra?
  Det vore ju kul att prata lite mer och kanske ses någon gång när vi bor så nära varandra! :)
  Åh, vad roligt :D Jag ska gå till Rasmus, som ju som sagt är nytillkommen. Jag tror att han ströjobbar på lite andra studior också.
  Men ja, absolut! Skicka ett PM till mig så tar vi det därifrån :) 
 • afturelding
  nouvou skrev 2013-09-25 13:13:06 följande:
  Hur kommer ni göra med efternamn?
  Både jag och min blivande har rätt ovanliga, trots hans är ett sson-namn. Inget av dom är speciellt fina. Men mitt passar åtminstonde ihop med båda våra namn, hans låter fruktansvärt tillsammans med mitt förnamn. Det erkänner han tillochmed själv, det passar verkligen inte alls. Så jag vill inte ta hans, och han vill inte ta mitt. Helst vill han ha kvar sitt. Men jag vill väldigt gärna att vi ska heta samma. För mig känns det liksom inte som att vi är en familj "på riktigt" om vi inte har samma efternamn, löjligt kanske men så känner jag.

  Vi har kollat lite på gamla släktnamn och hittade ett han kan tänka sig, från hans farmors mor. Superfint, ja, men jag är väl rädd för kommentarerna vi kommer få om vi väljer det.. Men kanske kanske bara borde sluta bry mig om vad andra tycker? 
  Jag tog min mans namn. Jag hette tidigare Eriksson, och det kädes inte så viktigt att hålla fast vid. Min man däremot har ett fint och lite mer ovanligt namn. Jag känner mig faktiskt mer som en individ med mitt nya namn, då det bara finns 9 personer som heter samma sak som jag.

  Men ni ska givetvis göra som ni själva vill. Bry er inte om vad andra tycker. Mina föräldrar tog ett helt nytt namn, och det var många som höjde ögonbrynen. Men de trivs väldigt bra och det är huvudsaken :)
 • afturelding


  Såhär ser min vigselring ut. Har en slät silverring som förlovningsring till, men den ska nog bytas ut så småningom. Den börjar bli rätt sliten. 
Svar på tråden Fler födda på 90 talet som skall gifta sig