Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
 • filibustern

  Fler födda på 90 talet som skall gifta sig

  jag är född 91 och sambon 82... vi gifter oss 5 sept 2015. ^^ 

 • filibustern
  marolo skrev 2013-09-10 21:16:28 följande:
  Hej! Här är en -92 som planerar bröllop i Augusti nästa år, Snart färdigutbildad antropolog så hoppas på en doktorandtjänst såsmåningom. Här på BT är det få unga brudar men om man ska se trenden nu så är det vanligt med unga brudar. Jag känner ett par stycken 90-talister som gift sig i år så det är inte så ovanligt. Men eftersom generationen innan oss var så frigjort är det klart att folk tycker det är konstigt att man gifter sig ungt nu. Vi har inte sagt till någon än att vi ska gifta oss så man får se hur reaktionerna blir sedan, Roligt med en tråd för unga brudar :)     ja eller hur? folk säger jämt att jag är då ung: "du är ju så ung, du har hela livet på dig", och detta gällande allt, barn, giftemål, utbildning. men på 20-70-talet gick det ju bra att folk var 19-21 år och gifte sig och skaffa barn? varför inte nu?

  håller på att hata när dom säger så. "du är ju så ung, ha inte så bråttom". jag har inte bråttom! morr... 
 • filibustern
  marolo skrev 2013-09-10 21:30:33 följande:
  Ja jag vet! Men varför ska vi inte få gifta oss om det känns rätt bara för att det går emot den rådande normen just nu? Men om man ska tro trenden är det vi som gifter oss nu som kommer få utstå mycket kritik för vi är de första att gå tillbaka till det traditionella på ett modernt vis. (gifta oss tidigt och skaffa barn)
  Om 4-5 år är det ingen som kommer reagera när 20 åringar gifter sig för då är det vanligt. Vi har tyvärr hamnat emellan en väldigt frigjord generation och en generation som är tillbaka till det traditionella. 

  men blir så himla irriterad för både jag och min sambo är snart färdigutbildade har bott tillsammans i över två år har båda jobb, är ansvarsfulla och har ett stadigt förhållande, och fortfarande vet jag att det kommer bli mycket ifrågasättande när vi gifter oss trots 4 år tillsammans.

  Men om någon är 10 år äldre och gifter sig efter knappt ett år är det som det naturligaste i världen bara för att de har den accepterade åldern. 
  ja precis! jag och min karl har varit ihop i 8 år (10 år nästan, när vi gifter oss) men såklart.. har ju varit giftaslovlig i bara 4 år :P men ändå har jag en kompis som liksom "varför ska man gifta sig, ha inte så bråttom!" -.-

  ne trender kommer och går. men förstår inte varför folk inte kan se det som en "frigjord" grej att gifta sig ung? ja mena.. det är ju det VI vill? är inte det frigjort eller? bara för att man är ung?
  tyvärr blir man själv chockad när man har kompisar som gifter sig tidigt. har en kompis nu som är 2 dagar yngre än jag (22år) gift och ska ha sitt tredje barn i februari.. man blir lite förvånad.. och känner sig helt plötsligt jättegammal haha! 
 • filibustern
  marolo skrev 2013-09-10 21:40:28 följande:
  Ja eller hur, har ni sagt till nära och kära att ni ska gifta er? vi tänkte vänta till save-the-date korten så alla får veta samtidigt. Möjligtvis att jag kanske säger något till mina tärnor innan. Men det lär säkert bli mycket reaktioner då vi valt att inte bjuda hela släkten heller utan enbart valt ut de vi verkligen vill ha med. Så en del kommer nig känna sig lite putta.  ne, jag vill försöka hålla det helt hemligt tills inbjudningarna går ut. dock tro ja några misstänker (efter ett roligt "snedsteg" från karlns sida :P)  ja.. är lite orolig att det kommer bli ganska mycket gnat bland våra släktingar. vi har också bara bjudit de vi vill verkligen ha med. t.ex ska vi bjuda min moster och hennes karl, för vi tycker om dom så väldigt. men ingen av mina kusiner. och karln har valt några kusiner men inte alla.  
 • filibustern
  marolo skrev 2013-09-10 21:49:31 följande:
  Haha förståligt, vi har pratat om det sedan i maj så det känns verkligen naturligt nu att det blir bröllop nästa Augusti, nästan så naturligt att man börjar prata om bröllopsaker med andra som att det vore den självklaraste sakern i världen fast de inte borde veta nått haha.
  Hur många hade ni tänkt bjuda?
  har ni funderat mkt på hur ni vill ha det på den stora dagen? :) 
  vi hade ett planeringsmöte nu i måndags, bara för att få en början. vi har nu 39 gäster på listan. vi kommer ha tema skog, mycket trä, löv, mossa (på bordet), kottar etc. tärna är bestämd, Marsalk vill karln ha, men han vet inte vem bara :P uingångsmusik:änglagård, gärna på nyckelharpa. utgångsmusik rid över skog (ronja rövardotter). ehm.. karln ska fixa min bukett, helt utan min vetskap. och så blir det middag och fest i en byastuga där gubben har sina rötter. ^^ budget ligger på lite drygt 30 000, men har dragit till extra på en del poster, så det kan bli billigare. de e väl det vi kommit fram till hittills 
 • filibustern
  marolo skrev 2013-09-11 22:15:27 följande:
  låter endå som ni kommit en bit på väg! :) vi har 45 gäster och hoppas verkligen inte att det blir fler! haha jag tänkte mig ett litet bröllop men man har väl för många man vill bjuda helt enkelt. vi har tänkt ca 40 000. Har precis köpt bil så det kostade ju en del. Men hoppas verkligen inte att vi kommer använda oss av hel budgeten. bättre att budgetera högt och sen kunna spara :)

  vad har ni andra för budgetar? 

  vilken fin bröllopsida du hade gjort emma94, men såg att ni skulle ha 5 fotografer! är inte det ganska dyrt? :) 
  hehe, ja 39 gäster var väl typ.. 10-15 gäster mer än jag räknade med.. så fler får det inte bli :P 
 • filibustern
  SofieCB skrev 2013-09-12 13:06:09 följande:
  Här är en till som är 90:ia och min m2b är 89:ia och vi gifter oss 16 augusti 2013.

  Har bokat kyrka, lokal och bestämt maten. Temat är klart det blir Ivory med lite rosa,guld och bruna detaljer.
  Första klännings provningen är den 19 oktober. Såååå spännande. Vet inte alls vad jag passar i så är mest för att prova olika modeller. :)

  Beställde en atrapp ring på guldfynd som kom igår så man kan se den i verkligheten med de hade fått fel ring, så de gör ett nytt försök.

  Kul med flera yngre som ska gifta sig :)
  jag hoppas du menar 2014 eller 2015 eller nåt. för 16 augusti i år har redan varit :P 
 • filibustern

  har en hel mapp på datorn tillägnat bröllopet med massa bilder! vi tänker köra skogstema. :) kan ju lägga in lite exempelbilder: 


 • filibustern
  marolo skrev 2013-09-12 18:50:12 följande:
  Riktigt fina insperationsbilder! passar verkligen till ett höstbröllop :) tycker det är skitsnyggt med kottar och mossa tillsammans, :)
  tack^^ ja det tyckte vi också. och så är det ju så bra att man kan göra mycket själv, genom att det finns skog överallt. och både mina föräldrar och  göbbens pappa och farbröder håller på med ved, dessutom är en av karlns farbröder en nyligt pensionerad träslöjdslärare, och hans farfar är känd snickare, så det blir inga problem att få hjälp och fixa maskiner och verktyg om det behövs :P
  izredam skrev 2013-09-12 18:50:49 följande:
  Mossa på borden funderade vi också på (i och med att det är vinter och nästan jul liksom) - sparar bilden :)

  Letar för övrigt cake topper - skulle vilja ha en med formel 1-bil. Men det verkar stört omöjligt...
  gör så, sparade bilden av en annan i en annan tråd här på bt :P kollat etsy? hittade massor! fast kanske inte just det du är ute efter? (tyckte själv bruden och brudgummen inte såg så snygg ut...)
Svar på tråden Fler födda på 90 talet som skall gifta sig