Inlägg från: Nyfiken gul , nu fru |Visa alla inlägg
  • Nyfiken gul , nu fru

    Mina bästa spartips!

    Mina tips :

    *Klänning från second hand, min mamma hjälpte mig att ta nya mått och sy om klänningen som hade några år på nacken. Kostnad totalt för inköp, kemtvätt , lite sybehör som tråd o nål och dragkedja så blev det 1200 kr

    *Maken köpte kläder på Dressmann, när det var studentrea . Udda kavaj och byxor som tillsammans såg ut som en hel kostym.  900 kr totalt.  Skor, skjorta o fluga hade han redan själv.  

    *gjorde inbjudningskorten själv, köpte lite styvare färgat papper + matchande kuvert på bokhandeln. Textade snyggt med en kalligrafipenna.  Enkelt, simpelt, snyggt och billigt. 

    * vi valde att ha 2-rätters middag på den lokala resturangen , med hjälp av tjena-hejsan-kompispris fick vi en god middag och precis den mat vi ville ha.  1 öl eller ett glas vin ingick i priset. Övrigt dryck fick gästen själv betala.

    *mamma gjorde tårtorna, hon är fenomenal på det så hon gjorde detta med glädje.  En vän till mina föräldrar svarvade egendesignade tårtställningar som bröllopsgåva. Gjorda i trä och kunde tas isär så nu har vi tårtfat och kakfat i flera höjder. praktiskt och oerhört uppskattat av oss! 

    *ett kompispar ställde upp med sin amerikanare och skjutsades oss, ingen ersättning ville dom ha , istället fick dom vara gäster under vigseln vilket uppskattades

    *En kompis gjorde min frisyr. En enkel frisyr sågs ut i en bröllopstidning. Jag sminkade mig själv och la bara en diskret enkel makeup. 

    *Enda alkoholen som bjöds på var vinbål jag gjorde , vi hade mottagning hemma och den serverades medans vi öppnade paket. 

    *ingen festlokal behövdes då vi hade middag på resturang och sen tårta, kaffe och paketöppning hemmavid. Altanen dukades med långbord, bord o stolar lånades från brandstationen där min make är brandman. Enkla vita lakan var dukar.  Dekorerade med blommor från egna trädgården. 

    *svärmor stod för kakbuffe som komplement till bröllopstårtan

    *Huset stod till förfogande för övernattande gäster o kostnad blev då bara ett par hundralappar till lite god frukost

    *Valde enkla släta ringar som vigselringar. Valde att köpa ringar hos den lokala guldsmeden och fick ett bättre pris. 

    *Tack vare att svärmor är Coop-medlem kunde vi boka hotellrum för bröllopsnatt extra billigt. En svit bokades på hotell i staden där vi bor för bara 850 spänn. 

    *tackkort köptes vita enkla otryckta med kuvert i bokhandeln. Valde ett kort från gästernas bilder och gjorde 50 kopior på expert. Klistrade själv in korten och skrev med kalligrafipenna. 

     

  • Nyfiken gul , nu fru
    LovisaSimon skrev 2014-02-18 17:42:09 följande:
    Oj intressant med de där svarvade kakfaten! Jag och min man vill gärna göra en egen tårtställning i trä. Kan man få en bild på mästerverket och hur de sen ser ut "isärplockade"?


    Så här ser tårtställningen ut. 

    själva "fatet" som tårtorna ligger på är runda - men foten är hjärtformad och står på runda små fötter.

    Sitter ihop på bilden med en planka som är ditskruvad.  Vi tog bort plankan efter bröllopet och har tre tårtfat. Det högsta fatet använder jag när jag dukar julbordet på julafton, sillburkar på själva fatet och på foten står senapsburkar och andra småsaker.  Älskar dom här faten.
  • Nyfiken gul , nu fru
    Kalejdoskop skrev 2014-02-18 19:46:32 följande:
    Vad är oddsen för att man klarar att göra buffén själv, då vi tänkt potatisgratäng, rostbiff, sallad, bröd? Eventuellt var vi inne på en förrätt som blir västerbottenspaj isåfall, då gjorda i långpanna och utstansade till rundlar, med tillbehör. Det blir jag, fästmannen och antagligen min mamma som kommer lägga ner arbete på detta.
    beror väl på hur stort bröllop ni har o vad som ska göras dagen före? 

    Bröd kan ni baka långt i förväg och frysa ner.

    Paj kan ni göra 1-2 dagar i förväg - vem ser till att dom stansas ut och hamnar på brickor? Vem har tiden snarare.... ?
    Tillbehören ska mecklas ihop och ställas ut.

    Rostbiff -ska den köpas färdig eller gör ni stora köttbitar själva i ugn?   Bara en rostbiff man gör själv tar ju 2 timmar i ugn ca....  det blir många timmar om ni ska göra kött så det räcker...  

    potatisgratäng kan göras dagen före och kylas ner

    sallad kan också göras dagen före.

     
Svar på tråden Mina bästa spartips!