• Tillys

    Mina bästa spartips!

    Kalejdoskop skrev 2014-02-10 11:52:22 följande:
    Ah ok. Du har helt klart en poäng där. Får nog tänka om lite..!
    lk09nni skrev 2014-02-10 11:39:40 följande:
    Vi ska ha 60-70 gäster och funderar på två-tre personal, helst några som känner varandra så att det blir en rolig kväll för dem också. Jag tänker att det kanske inte behöver bli mycket dyrare med fler, om det innebär att de inte måste jobba lika många timmar, själva kan ha kul och inte behöver stressa lika mycket, men det hänger ju lite på hur mycket arbete det faktiskt blir. 
    Har själv jobbat som servitris och jobbade bröllop privat åt en kompis för några månader sedan. Vi var två st vana servitriser på 43 personer och det kändes alldeles lagom. Vi tog emot cateringen, fixade fördrinkar, förberedde förrätten, dukade ut, dukade av, skötte om buffén, diskade, förberedde och serverade efterrätten, höll gästerna med öl/vin/cider, kokade kaffe, hällde upp avec och städade köket. Vi jobbade från 14-02 och fick 1500:- var, vilket kändes som en helt okej summa.

    Där jag jobbade förut räknade vi en person på ca 20 personer för att kunna ge god service, så på 60-70 gäster skulle nog tre stycken vara lagom. Det ska inte kännas stressigt på ett bröllop och personalen är en del av det :)
Svar på tråden Mina bästa spartips!