• Tessa

    Överreagerar jag?

    Anonym skrev 2013-09-08 13:56:18 följande:
    Tack snälla rara för era kloka ord=)Uppskattas verkligen. Kan bara poängtera att jag personligen inte riktigt gillar att behöva säga till för att få blommor lr någon present. För då känns det som att jag har tvingat honom till det och att han tänkt på det själv. Jag hade uppskattat om jag hade fått ett vykort där han skrivit några rader eller gett mig en hemmagjord present. Det är tanken som räknas. Blir så ledsen över att nu när jag fyllde år i sommar så träffades vi innan min födelsedag sen skulle jag resa iväg  och sågs först efter 3 veckor. Jag fick inte något innan eller efter. Det enda jag fick var ett sms där han skrev hur mkt han älskade mig och bla bla. och önskade mig en toppen födelsedag. Men hallo jag är faktiskt din fästmö och vi ska gifta oss, bete dig inte som om jag vore din kompis. Hänger ni med på principen? Dem är väl inte överlag så duktiga på i hans familj att ge bort presenter till varandra. Jag fick en gång en begagnad  handväska av hans mamma för hon tyckte att hon inte hade användning av den. Kan påpeka att det kändes skitjobbigt och ta emot den för varför ska jag gå runt med en begagnad handväska. Om hon nu ville ge mig en gåva för jag är hennes svärdotter kunde hon väl åtminstonde köpt något. Förlåt att jag nu drog in något. Men känner mig som en vulkan inombord som bara vill koka över. =/=/=/
    Fast han kan ju inte läsa dina tankar. Det räcker med att du berättar för honom - vänligt och snällt - att du uppskattar att få presenter när du fyller år/i julkapp/på årsdagar. Du behöver inte starta en diskussion, bara berätta att det är så du är. Om ni skaha en relation så måste ni kunna kommunicera. Som sagt, ingen kan veta vad någon annan tänker om personen inte uttrycker det.

    Som tidigare personer skrivit i tråden så visar alla kärlek på olika sätt. Hans naturliga sätt är ett gulligt sms. Han kommer knappast känna sig tvingad att köpa en present till dig om du säger att du vill ha det. Han kommer göra det för att han då vet att du blir glad. Och i ett sunt förhållande är det sånt man gör - små saker man vet att den andra blir glad av.

    Vad gäller din svärmor så ville hon kanske inte slänga väskan om den var i bra skick, och kanske gav den till dig för att hon tyckte den passade dig? Om det inte var din stil hade du kunnat tacka nej och säga att det inte är riktigt den typen av handväskor som passar dig. Jag hade sett det som en fin gest, även om jag inte gillat väskan. Och det finns massor med människor som köper väskor på second hand eller rotar fram sin mammas gamla väska för att de gillar den gamla feelingen. Det är inget fel med att gå runt med begagnade väskor. Om du inte är den personen som gör det måste du kommunicera det. Annars kan ingen veta.

    Ta ut din frustration på något annat. Oftast hjälper fysiska aktiviteter (städa, jogga, lyfta tungt). När du känner dig lugnare - börja kommunicera!
    Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
Svar på tråden Överreagerar jag?