• Plättis

    Överreagerar jag?

    Jag är likadan, jag köper alltid små presenter till min sambo när jag ser något som får mig att tänka på honom. Han gör aldrig det för mig, men födelsedagen kommer han ihåg - kanske mest för att jag börjar påminna honom en-två månader innan jag fyller år och ger honom listor på vad jag önskar mig. Vi har löst presenter genom att vi säger vad vi tänkt köpa, mest eftersom jag är livrädd för överraskningar. 

    Kan du prata med din fästman om att du blir ledsen? Säga att det är viktigt för dig med presenter och att du verkligen skulle uppskatta om han bara köpte något litet istället för att inte köpa något alls. 

    För länge sedan läste jag någonstans om hur vi har olika sätt att visa kärlek. Jag är fysisk, måste få kramas hela tiden, köper små presenter och pysslar om honom på alla sätt jag kan. Min sambo visar sin kärlek genom att kalla mig smeknamn och byta ut delar av sångtexter mot mitt namn. Så jag får be honom visa sin kärlek på sätt som jag förstår - anstränga sig för att göra tid bara för att sitta bredvid mig och hålla om mig ibland. Se på tv tillsammans eller vad som helst. 

    Killar kan inte läsa våra tankar, om det är något som är fel måste vi säga det

    Lycka till!  

  • Plättis
    izredam skrev 2013-09-06 22:08:37 följande:
    På tal om det Plättis pratar om så var jag på ett seminarium en gång där det pratades om "the five languages of love" - vilket nog är precis samma sak som hon pratar om.
    De skulle då vara att man behöver höra bekräftelse, att man tycker att gester betyder mer än något annat, de som känner att presenter betyder mycket för dem, de som behöver kvalitétstid samt de som behöver fysisk närhet.
    Ja, det är samma sak! Men det var så länge sedan jag läste om dem att jag hade glömt begreppet Tanken tycker jag är god, att kärlek är olika saker för olika personer. Det gör att jag inte blir ledsen för att min sambo inte köper blommor eller små presenter, jag har förstått att han inte är sådan. Men om jag ber honom snällt kan han köpa blommor eller en present, men då är det för speciella händelser, min födelsedag eller årsdagar, typ. Fast han behöver påminnas, både i förväg och på väg hem från jobbet samma dag
Svar på tråden Överreagerar jag?