• Äldre 1 Sep 17:44
  10448 visningar
  42 svar
  42
  10448

  Vem betalar vad?

  Sofie R skrev 2013-09-01 09:20:32 följande:
  Ska man verkligen gifta sig om man inte ens har gemensam ekonomi? Det är inte för att vara otrevlig, jag tycker bara att det låter väldigt konstigt!
  Jag tycker att alla ska göra vad som passar bäst för dem. Även om ett äktenskap medför försörjningsplikt kan man ju ha separat ekonomi på olika sätt ändå.
 • Äldre 2 Sep 08:35
  #26
  Sofie R skrev 2013-09-02 07:11:20 följande:
  Att pengar är en central del i livet (jo det styr ju liksom allt). Och om man inte delar det så kan man kanske knappt dela maten i kylen heller. Som sagt, det är inte för att vara otrevlig, det är bara så väääääldigt långt ifrån min verklighet att jag inte alls förstår det. När man gifter sig så är det väl för att dela livet. Kärlek, sorg, makaroner, magsjuka och duschhandduk. Så varför håller man då pengarna som mina och dina? Jag och min gubbe tjänar också olika, men allt ligger ändå i samma hög. Och behöver han en tröja så köper han det. Behöver jag en mascara så köper jag det. Det behöver vi inte ha egna "fickpengar" till.
  Jag tycker inte att ett förhållande, varken som gifta eller annars, innebär att man delar allt.  Jag är nyfiken på sambons intresse, men det är mest för att det är viktigt för henom. Jag behöver inte börja delta i hens hobby. Vidare är min post, mail och telefon min egen och inget jag delar. Inte duschhandduk heller om det inte är ett måste.

  Att ha en fungerande ekonomi behöver inte betyda att den är gemensam. Om två personer lever på helt olika nivå, eller om ingen av dem är nöjd med överenskommelsen finns det dock ett problem. Vi delar 50/50 på utgifter, men ibland betalar jag och ibland betalar h*n om vi gör något gemensamt. I slutändan jämnar det ut sig utan att vi är skyldiga varandra pengar. Men jag tycker den ena tex. kanske vill ha full frihet att arbeta deltid för att få mer tid över till sin hobby utan att det drabbar den andres ekonomi.
Svar på tråden Vem betalar vad?
Logga in
Bli medlem