Inlägg från: amerika |Visa alla inlägg
  • amerika

    Varför gifter ni er?

    Jag har varit gift förut och tänkte inte gifta mig igen. Jag och min sambo kommer inte att skaffa några gemensamma barn. För oss blir det pappersarbete åt andra hållet istället med både äktenskapsförord och testamente, för att det ska vara tydligt hur tillgångarna ska fördelas den dagen jag går bort eller om (Gud förbjude!) vi skiljer oss.

    Vi gifter oss av främst två skäl:
    1. Min blivande vill gifta sig. Han kommer från en annan kultur där det är självklart för honom att gifta sig med den man lever ihop med. Dessutom är han en obotlig romantiker som vill ha ett riktigt bröllop med en fest, ett minne att se tillbaka på, en bröllopsdag att fira varje år osv. Och jag håller med honom om det. 
    2.  Vi vill "höra ihop". Eftersom vi inte kommer att få några gemensamma barn, så är äktenskapet det enda juridiskt bindande mellan oss och efternamnet det som visa utåt att vi hör ihop. Plus att det är så himla mysigt att få kalla någon sin "man" och kalla sig själv för "fru"!

  • amerika

    Jag läste nyss någonstans (hade för mig det var i DN men kan inte hitta det nu) en artikel om att vi svenskar gifter oss av rationella skäl snarare än av kärlek. Det hade gjorts en underökning om det eller åtminstone hade någon varit ute på stan och frågat runt bland folk. Trygghet, ffa ekonomisk och i synnerhet när paret har gemensamma barn, var den främsta orsaken till giftermål. 

    Sen tycker jag nog att alla vi blivande brudar eller redan fruar (och även män förstås!) här inne på BT är levande bevis på att romantiken och tron på kärleken inte är död!! Hjärta Glad 


    24 maj 2014
Svar på tråden Varför gifter ni er?