Inlägg från: amerika |Visa alla inlägg
  • amerika

    Vilken är ER låt?

    Ursäkta en dum fråga, men hur blir en låt "vår" låt?

    Jag skulle önska att jag & min blivande hade en, det är ju så romantiskt, men vi lyssnar på all möjlig musik så det går inte att välja bara en.
    Hur har ni kommit fram till att just den låten är ER låt? 

  • amerika
    Plättis skrev 2013-08-22 02:06:26 följande:
    Vår sång blev "vår" i och med att min sambo alltid tittade mig djupt i ögonen och sjöng för mig vid samma strof varje gång. This FireI med Killswitch Engage. Strofen är "Even through the darkest days, this fire burns, always", och det har varit vårt ledmotiv genom tunga perioder, bland annat när vi bodde i olika städer i drygt ett halvår. 

    Jag vet inte om vi kommer att inkorporera den i bröllopet, större delar av gästerna är inte så förtjusta i metal, men den kommer följa oss genom hela förhållandet ändå. Den här elden som brinner inombords, det är den vi kämpar tillsammans för att behålla Hjärta 
    Nu fick jag lite gåshud när jag läste det där.....
  • amerika
    CarolinZ skrev 2013-08-22 21:19:34 följande:
    Hur vi fick vår låt är egentligen en ganska lång historia, men jag ska försöka göra den rättvisa.

    Jag och min (numera) man träffades ute på krogen en kväll, 4 veckor innan han skulle flytta till Japan för att plugga. Jag och min tjejkompis hamnade vid hans bord eftersom det var de enda platserna kvar på hela stället.

    Han berättade att han var ett stort fan av gitarristen Slash, varpå jag skulle försöka stila lite genom att säga: "Du har väl hört den där låten men, eh vad heter den, med Slash och han sångaren i Coldplay".
    Varpå min blivande utbrister. " Nej, vad coolt har de gjort en låt ihop".

    Därefter måste jag gå, eftersom jag ska med ett tåg, men han vill inte riktigt släppa mig utan följer mig hela vägen till stationen. När vi står där på perrongen så säger jag till honom: "Om du vill träffa mig igen så får du väl ta mitt nummer", vilket han gör, ringer mig en signal för att se att han tryckt rätt, och jag rusar ner i tunnelbanan och tänker att jag aldrig kommer träffa honom igen.

    Till saken hör att klanten står på perrongen, ska spara mitt nummer och lyckas trycka på delete istället, vilket innebär att han ägnar närmaste halvtimmen åt att springa runt hela T-centralen i Stockholm i panik för att hitta mig. Jag var redan långt därifrån.

    Själv hade jag egentligen aldrig tänkt höra av mig, eftersom jag inte hade nån lust att träffa nån som skulle flytta till andra sidan jorden inom ett par veckors tid. Men när jag sitter på nattbussen hem poppar låttiteln på låten vi pratat om upp i huvudet. Jag letar fram hans nummer i samtalslistan och smsar bara ett ord: "Promise", vilket är låttiteln.

    Det roliga i det hela? Chris Cornell som sjunger på det spåret är INTE sångare i bandet Coldplay. Jag hade försökt stila och blandat ihop Chris Martin och Chris Cornell.

    Uppenbarligen funkade det i alla fall. 6 månader senare lämnade han Tokyo för att leva med mig och nu har vi varit gifta i 3 månader :)

    Därför är Promise med Chris Cornell och Slash vår låt :)
    Nu fick jag gåshud igen..... åh vilken underbar berättelse!!
Svar på tråden Vilken är ER låt?