Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    20 kr /bit Vad betalar ni?

    20:- per bit låter väldigt billigt ja.
    Antar att det är en enkel prinsesstårta utan extra dekoration då och utan någon ställning eller liknande.

    Jag är amatörbagare och jag tar 20 er bit. Men då har jag ju inte ett helt bageri i ryggen om något skulle gå fel (typ tappad tårta, sjukdom eller liknande) och jag går också bara +-0  
    Så att ett bageri tar 20:- per bit för bröllopstårta låter som rena rånet Flört 

    40:- per bit är lite mer "normal" prissättning.

    Det ni bör fråga er själva är hur viktig tårtan är.
    Ska ni ha tårta "bara för att det ska vara så" så välj den billigare varianten. Annars bör ni kolla lite extra på vad skillnaden mellan de olika tårtorna är. 

  • Chicita
    baboo skrev 2013-09-05 20:58:54 följande:
    Vi betalade 35 kr/ bit och det var billigt! Det man kan göra är att inte tala om att det är bröllopstårta utan bara beställa vita marsipantårtor och sedan dekorera själv.
    Visst kan man göra så. Men jag tror nog att de flesta konditorier förstår varför man beställer flera vita odekorerade tårtor Flört
    Hur många andra tillfällen skulle man behöva så många vita tårtor till liksom? 
    Man kan nog lika gärna säga "jag vill ha vita odekorerade prinsesstårtor till bröllopet". Dom bör ha prislistor på vad tårtor i olika storlek kostar, och priserna ska inte öka om man inte vill ha något speciellt som inte finns på prislistan även om man nämner ordet bröllop Glad

    Att dekorera själv behöver inte bli så mycket billigare heller beroende på vad det är man ska dekorera med.
    Många måste köpa extra material för att träna först, men det är sällan det räknas in i slutpriset.
    Vissa saker som "självdekorerare" dekorerar med kan till och med vara farligt att lägga på tårtor.
    Har sett skräckexempel med liljekonvaljer som ligger direkt på tårtan med oskyddade stjälkar och allt, visst det såg jättevackert ut. Men de få som åt av tårtan var noga med att skära bara någon kantbit som inte hade varit i kontakt med liljekonvaljerna... 
  • Chicita
    caroline2013 skrev 2013-09-06 17:01:52 följande:
    apropå prinsesstårtor, alltid uppskattade! skulle vilja komma med tips, vi hade färska hallon i vår istället för sylt , inte så många lager tårtbottnar och vaniljgrädde (rätt hårt vispad) istället för vaniljkrämen. marsipanen var röd och tårtan dekorerad med gula å orangea gerbera och murgröna. helt gratis fick vi den, mannens moster jobbar med att göra bröllopstårtoroch vi gav henne fria händer=).
    "alltid uppskattade" ?

    Tja jag skulle ju inte rynka på näsan och tjafsa liksom.
    Men nej jag "uppskattar" inte prinsesstårta. Jag tycker att den är trist, känns väldigt "snabbköpstårta" och mest en stor gräddklick med lite sylt och torra bottnar.
    Om man byter ut till färska hallon, tar bort något lager tårtbotten och tar bort vaniljkrämen... tja då är det inte prinsesstårta längre Flört 
Svar på tråden 20 kr /bit Vad betalar ni?