Inlägg från: Slilja |Visa alla inlägg
  • Slilja

    2 augusti 2014

    Hej! Här kommer en till som ska stå brud den 2 aug:) Vi gifter oss i Jönköping! har bokat kyrka, lokal och fotograf. Nästa steg blir nog att få ihop inbjudningskorten som vi ska göra själva. Vad mer kan man göra så här tidigt?

  • Slilja

    Kärleken: Känner ingen direkt som kan fota, göra hår/makeup, blommor mm så kommer köpa det mesta! Har dock vänner som kan fota bra o har bra kameror som jag ska fråga fall de vill fota festen men har bokat en fotograf till porträtt o vigsel. Det är en hobbyfotograf, de kan vara minst lika duktiga:) vi kommer betala 4tkr för porträtt o vigsel o får 150-200 unika bilder redigerade på ett usb (totalt ca 300 bilder). Det räcker gott o väl tycker jag:) Pnufs: Ja så roligt att det blev samma dag:) ja ska man ha catering kan det nog vara bra att boka i tid för de kan säkert inte ta hur många som helst!

  • Slilja
    kärleken skrev 2013-09-09 08:09:35 följande:

    VI satt igår och funderade på datumet. Och eftersom ni alla valt detta datum så kan jag fråga er! Min pappa sa att vi kanske skulle ha bröllopet senare, eller iaf 9 augusti. Det skulle passa bättre med folk som har semester osv. Han menade att 2 augusti kan bli mitt i eller på annat sätt sämre. Vi förstod hans synpunkt och vill så så klart att så många som möjligt ska kunna komma och inte känna att det är besvärligt. Hur har ni tänkt?


     Jag har inte vart på något bröllop på sommaren och har inte tänkt på det. Ni som har det: Hur har det funkat i tid? Passade något bättre eller sämre? Vi har inget annat att anpassa oss efter, som att lokal eller kyrka eller nått bara är ledigt den 2 augusti, utan kan ändra om vi vill...


    Vad tror ni?


    Anledningen till att vi valde det datum vi valde var för att det var i stort sett det enda datum som var ledigt för festlokalen. Helst hade jag velat ha bröllopet innan semestern så att man kan njuta sen men för nog skjuta lite på min semester så vi kan åka iväg:)

    Jag förstår vad din pappa menar! Vi kommer inte skicka några save-the-date kort utan kommer se till att få iväg inbjudningarna redan i januari så att släkt och vänner inte hinner boka resor mm (förhoppningsvis). Jag var på ett bröllop i år den 3 aug, det var min sista helg på semestern, jag tror i stort sett alla var där. Om ni är ute i god tid med save-the-date eller inbjudningar så planerar nog de flesta gästerna sin semester runt bröllopet för det vill de förhoppningsvis inte missa :)
    Har ni dock möjlighet att skjuta på det så är det ju ett alternativ!
  • Slilja

    Jag känner också att det är skönt att mycket ingår där vi ska vara:) Kommer lägga ca 35-40 tkr på lokal, mat, dryck, tårta o i lokalhyran ingår städning, en kock, en servitör, ljud, projektor o jag tror vaser o ljuslyktor mm. 4 tkr på fotograf (porträtt och under vigseln), ca 6 tkr på klänning, min ring kostar ca 6,5 tkr. Sen har jag inte exakta priser på resten men räknar på att hamna på ca 70 tkr, Max 80 tkr. Vi kommer bjuda 70 gäster.. Vilken Herrgård ska ni vara på?

  • Slilja

    Vi har köpt våra ringar hos en lokal guldsmedja, han är så duktig! Ringen blir ca 20% billigare när han gör den än om jag hade beställt den från det "riktiga" märket! Inte alls bestämt smekmånad men tror att det blir någonstans i Europa, är så sjukt varmt överallt bara o min sambo är inte den som vill ligga på stranden, inte jag heller för många dagar iofs! Har ni bestämt något?

  • Slilja

    Jag vill också göra något själv, känns mer personligt! Kommer virka blommor att ha som servettringar, så söta. Sen kommer jag nog pimpa ljuslyktor från Ikea eller glasburkar o ha som ljuslyktor!

  • Slilja

    Välkommen sophieh:) vi gifter oss också 2 aug:) tänker också skicka ut inbjudningarna i januari redan pga semestertider, tycker man lika gärna kan göra det o skippa save-the-date-kort! Vi har kommit ungefär lika långt som ni, har en idé om hur allt ska vara!

  • Slilja

    Jag tycker det känns onödigt att skicka save-the-date, vi kommer skicka inbjudningskorten i januari istället! Vissa tror att gästerna kanske glömmer bort om man skickar inbjudningarna för tidigt men då borde de glömma save-the-date också.. Tror inte våra gäster kommer glömma vår bröllopsdag:)

  • Slilja

    Har inte tänkt så långt än men tror vi sätter ganska tidigt, kanske maj-juni, för vill hinna göra det mesta innan semestern i juli såsom placeringskort, bordsplacering mm.. Vill kunna vara ledig lite på semestern:)

  • Slilja

    Vi kommer skicka inbjudningarna i januari redan så inga gäster hinner boka resa eller semester. Osa kommer vi sätta till 15 maj, vill hinna göra så mycket som möjligt innan vår egna semester (placeringskort, bordsplacering mm). Vi kommer göra inbjudningskorten själva, har precis gjort en prototyp så dax att sätta igång med resten snart.. Tror det blir ca 40-45 inbjudningskort, kommer göra väldigt enkla o stilrena kort så kommer förhoppningsvis inte ta så lång tid:)

Svar på tråden 2 augusti 2014