• ThereseV

    Porträttbilderna innan eller efter vigseln?

    Vi fotade både innan och efter. Eller ja. själva fotograferingen var innan, men vi sparde ett par bilder där det fanns risk att förstöra klänningen. Jag är glad att vi tog det innan i alla fall..är man lite halvbölig av sig så är inte sminket lika fint efter vigseln som innan..om man inte kommer ihåg/har tid att fixa till det;) 
    Nu blev det en miss i kommuikationen för oss, så dom började servera brudskålen direkt vilket betydde att vi knappt hann ta ett par bilder innan vi fick rusa tillbaka till lokalen ..lite synd eftersom vår fotograf lite spontant fick lite mer fotoidéer. Men tur i oturen att vi inte lagt hela fotograferingen efter..då hade vi haft mycket bilder..

    Nu blev det mycket text och lite ot, men mitt tips är i alla fall att ta det innan och om ni hade tänkt åka en sväng (dvs inte komma samtidigt som gästerna) lägga in en pyttefotografering efter, ifall ni kommit på att ni glömt någon bild. Man har dessutom en annan känsla efter vigseln så det kan vara kul att ha lite bilder från det med:) 

  • ThereseV

    Efter att ha kollat igenom alla bilder från mitt bröllop lite nogrannare nu så är jag ännu gladare över att vi fotade innan. På alla bilder efter så har jag ett hav av ris i håret och det hade ju varit jättetrist om jag hade haft det även på dom "riktiga bröllopsbilderna"

    Vi såg förresten inte fotona som "dom första bilderna på oss som gifta" utan "bilder från vår bröllopsdag" så hur man ser på själva fotograferingen är nog ganska övgörande för hur man ställer sig till att fota innan eller efter vigseln. 

    Som någon sa så kan man ju dessutom göra en grej av att man ses innan och få det fotograferat och jag tror helt ärligt att man får både ett bättre minne av det och bättre bilder. Du kan välja plats (kyrkan är inte alltid den finaste eller mest optimala platsen), fotografen kan verkligen välja vinklar och liknande helt fritt för att få dom bästa bilderna och man kan bygga upp stämningen på ett helt annat sätt än när man dessutom står och är nervös över själva vigseln också.

    Om prästen tillåter en att gå in själv vill säga, annars ses man ju utnaför kyrkan precis innan man ska gå in och det kan nog bli en stor besvikelse. Säg att vädret inte är perfekt, man har tärnor, marskalkar och kanske någon brudnäbb och alla ska ta sig in i kyrkan, bli klara, förstå precis vad som händer osv..

    Tiden precis innan vi skulle in var rätt kaosartad (plus att jag blev så nervös att jag höll på att ta en time out..hade inte min man varit där då hade jag nog svimmat haha) så om jag hade förväntat mig ett speciellt tillfälle där så hade jag nog blivit besviken. Samma sak om jag hade sett honom första gången i kyrkan.. jag var så nervös så jag minns helt ärligt inte jättemycket därifrån (tag och lov har vi mycket foton) 

Svar på tråden Porträttbilderna innan eller efter vigseln?