Inlägg från: vinga86 |Visa alla inlägg
  • vinga86

    Missnöjd med vikt...

    Det här med vilken kost man ska äta är svårt och jag tror att man själv måste hitta det som funkar för just mig. jag gick ner 12 kg med Viktväktarna och det som jag tyckte väldigt bra om med deras upplägg är att du har ett antal points som du får äta varje dag PLUS att du har en veckobonus (som är ganska stor tycker jag) som du antingen kan sprida ut varje dag eller göra av med på ett tillfälle. På det sättet kändes det inte som att allt blev förstört om jag åt en bulle en dag utan den togs från min veckobonus och jag kunde fortsätta känna mig duktig och jag gick ner i vikt. Oftast spred jag bonusen så att jag kunde äta lite extra mat varje dag för då blev jag inte så sötsugen. Men andra gånger ville jag verkligen ha en bulle eller lite godis eller en glass och då var det helt ok.

    Det var inte lätt att gå ner i vikt men jag försökte vara snäll mot mig själv och lät det ta tid. Annars är jag en person med fruktansvärt dåligt tålamod, allt ska hända NU och inte en sekund senare. Men jag övade på tålamodet och peppade mig själv. Om jag verkligen inte orkade sköta kosten så gjorde jag en paus på kanske en eller några veckor för att sedan ta nya tag. Jag släppte aldrig tanken helt men var heller inte stenhård.

    Du fixar det här! Var envis och peppa dig själv massor! Något som hjälpte mig var att aktivt börja tänka positiva saker om mig själv och mitt liv. Ändra fokus helt enkelt. Visst ville jag desperat gå ner i vikt men vikten är inte allt. Jag har massor av bra egenskaper som inte alls har försämrats för att jag har lagt på mig några kilon extra.

    Heja dig!

Svar på tråden Missnöjd med vikt...