• Anonym

    Missnöjd med vikt...

    Hej!


    Jag har alltid varit aktiv i någon form och var rätt vältränad i tonåren, men sedan jag blev tillsammans med min nuvarande sambo och m2b har jag lagt på mig ca 15-20 kg övervikt... Däremot har jag aldrig mått så bra psykiskt men det är inte kul att dras med dom där extra kilona. Jag har till och med fått fula bristningar på "kärlekshandtagen" och innerlåren UTAN att ha fått barn. Det har gått så långt att jag sällan vill fara någonstans för att jag känner mig så fet, men i ärlighet så är jag inte överdrivet fet men jag jämför så mycket med hur jag såg ut förut. Samt att bristningarna gör det mesta, känns som att man håller på att spricka...


    Jag har en häst som jag skogsmulle-rider ca 3 ggr i veckan men eftersom det inte räcker så har jag börjat promenera/jogga också. Det pinsammaste är att jag knappt kan springa längre än 100 m, vet inte hur man andas och måste stanna och gå minst 40 meter innan jag kan springa igen. Sen har jag fått mycket fett på innerlåren som skaver mot varandra när jag går eller springer så ofta får jag ont i svanken för att jag går lite hjulbent. Alltså gud vad pinsamt... Jag kan inte prata om det här med någon...


    Inte nog med att man känner sig fet så håller man på att dra ned på rökningen då jag har trånga luftvägar och har börjat få problem när jag blir förkyld (lunginflammation), och det gör inte direkt att man känner sig gladare... Har rökt sedan jag var 13 år (är 23 år nu) och gick från att röka 10 cigg per dag till att bara få röka någon cigg på helgen på en gång. Har faktiskt hållit mig ifrån att äta godsaker istället men jag känner mig väldigt nedstämt och kan få världens utbrott på min sambo utan anledning.


    Någon som förstår lite hur jag känner? Hur tar man sig ur träsket? Känns som att jag behöver få lite snabba resultat med vikten för att bli lite "gladare". Någon som har något tips på motionsschema? Måste vara saker man kan göra hemma för jag bor för långt ifrån ett gym och det skulle ta för mycket tid. Jag är ändå väldigt motiverad då jag SKA ha bort vikten innan bröllopet nästa sommar, vet bara inte hur jag ska ta mig till.


    Jag är lite rädd för att det ska bli för mycket negativitet så det blir bara pannkaka av allt, det är ju snart höst och vinter igen med ett evigt mörker...


    Ursäkta långt inlägg.


     


     


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-08-16 10:00
    "Däremot har jag aldrig mått så bra psykiskt men det är inte kul att dras med dom där extra kilona" - då menar jag att min förra kille inte var lika snäll som min m2b... Kanske därför jag gått upp i vikt också? Trygghet är bra men kanske inte när sambokilona dyker upp ;)
  • Svar på tråden Missnöjd med vikt...
  • Anonym

    Du vill bli sundare och det är en jättebra början! Däremot känns det som att du försöker göra allt på en gång och det kanske kan bli för mycket? Om du delar upp områdena du vill ändra på i tex.

    Rökning
    Mat
    Motion

    och försöker sätta upp små delmål på de olika områdena. Tex. kan du säga att
    vecka 1 ska jag:
    röka max 5 cigaretter
    äta som vanligt
    promenera 3 gånger i en timme.

    Vecka två ska jag:
    röka max 5 cigg
    Äta sallad till varje måltid
    Promenera 4x30 min.

    Eller nån kombination som passar dig. Jag tycker faktiskt att du ska unna dig en liten godsak som glass, chips eller vad du nu gillar en gång i veckan. Om man går ut för hårt är det lätt att man tröttnar. Viktnedgång är en kombination av kost och motion. Ju mer muskler man har ju mer fett bränner man också. Att äta rätt är lurigt, även om det i grunden handlar om att äta färre kalorier än vad mn gör av med.

    Du ska absolut inte oroa dig över att du bara orkar springa 100 meter! Att sluta röka gör en hel del för konditionen. Och bästa sättet att få upp flåset är faktiskt intervallträning, dvs. springa i 2 minuter, gå i 2 minuter osv. Det finns massor av färdiga träningsscheman på internet på tex Funbeat som är ett träningsforum. Där kan du säkert få massor med inspiration.

    Lycka till!

  • Anonym

    Jag känner igen mig! Jag är också 23 år (snart) Första året jag och min sambo var tillsammans gick jag upp från 53 till typ 75kg! Hade precis tagit studenten, blev mycket mys och hämtmat. Jag var så smal att dom första kilona inte gjorde något och det gick så fort att jag hann inte reagera förens det var för mycket!Jag mådde ju skit när jag insåg att jag var så stor, när människor runt om kring en pratade om min vikt bakom ryggen på mig. Och det gjorde ju att jag inte ville gå ner i vikt bara för att andra tyckte det.Jag har lyckats gå ner från 75 till ca 62-63 kg.     Jag drack också väldigt mycket coca cola, när jag bytte ut den mot zero cola och minskade mängden så gick jag ner 5 kg utan vidare. Har även pendlat och gått upp massa kilon igen flera gånger.Promenerar mycket, sen tror jag även att bra rutiner kan påverka också. Regelbundna måltider. Har kört lite GI variant, passade bra för mig. Och man får äta i princip det mesta ( i måttliga mängder) Och det är ju så det ska vara tycker jag. Man måste ju få unna sig ibland för att orka med att gå ner i vikt.Ät också mycket grönsaker!      

  • Anonym

    Vågen är inte din bästa vän när man går ner i vikt, för i början får man nya muskler som väger mer. Dessutom kan vattenmängd och sånt variera ganska mycket från dag till dag. OM du vill väga dig tycker jag att du ska göra det en gång i veckan istället, annars tycker jag att du ska testa att mäta med måttband istället.
    Det är inte så bra att känna sig duktig när man gått ner i vikt pga av att man förlorat mycket vätska, det skadar kroppen i längden.

    Om du har tillgång till en simhall är det faktiskt ganska skönt. Det är liksom inte bara snygga 20-åringar utan väldigt blandat. Man ser att även smala kvinnor har celluliter, jag väger ca 50 kg och har både celluliter och bristingar. Bristningarna bleknar dock med tiden.

Svar på tråden Missnöjd med vikt...