Inlägg från: Anonym (Kämpa på!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kämpa på!)

    Missnöjd med vikt...

    Jag bestämde mig för ett år sen att jag skulle gå ner mina extrakilon jag dragit på mig senaste åren. 
    Jag insåg att om jag skulle slippa bara äta soppar fram till bröllopet måste man börja i tid.

    Steg 1 för mig var att ändra kosten. Jag tog bort allt "vitt" - dvs pasta, vitt bröd osv.
    Jag har alltid matlåda till jobbet så jag började göra mindre matlådor, och på kvällen tog jag mindre portioner av middag. Jag hade tidigare ätit lika mycket som min kille som är nästan 2 meter lång och hade ett aktivt jobb. Jag började sakta men säkert gå ner i vikt. I samma veva gick jag med i Extravaganza, det kändes som att jag då hade något att leva upp till, förväntningar från personalen där gjorde mig mer peppad.

    Så började jag träna lite smått, på gym. Efter ett tag började jag göra plankan, och tappade 6 procent fett på ganska kort tid. Men jag har inte tränat som "en idiot" under den här tiden, utan jag tror verkligen att kosten är den största förändringen man måste göra. Det är ok att vara lite hungrig ibland, och dessutom så måste man äta lite men ofta, vilket gör att ämnesomsättningen håller igång. Jag var tvungen att ändra min kost för att inse att jag åt som en skoghuggare Glad
    Nu brukar jag unna mig mer på helgerna, för jag bli tokig av att bara vara duktig, men veckodagarna är lättare då man jobbar och har sin matlåda.

    Jag satte ett mål för ett år sen, och nu gifter jag mig om en vecka. Jag har 1 kilo kvar till mitt mål, men det skiter jag i, jag mår så mycket bättre att 1 kilo inte kunde spelar mindre roll.

    Du klarar det! När det gäller rökningen så har du redan gjort ett toppenjobb, och löpningen kommer komma. 
    Jag trodde inte heller att jag kunde springa för jag fick andnöd och håll efter bara några meter när jag skulle springa med min kille. Men så bestämde jag mig för att jag skulle försöka springa så långsamt jag kunde, på egen hand, och då gick det mycket bättre. Försök annars att spring i 1 minut i lågt tempo och gåraskt 1 minut, och börja om!
    Heja Heja!

     

  • Anonym (Kämpa på!)

    Då känns det som att du redan är på god väg, det gäller bara att inte tappa stinget. 
    Du kanske kan leva med att inet vara "perfekt" från dag 1, minska rökningen men ha inte krav på dig att klara allt utan snedsteg, då kommer du bara anklaga dig själv.

    Jag tror inte heller på LCHF, jag försöker äta bra kolhydrater och inte frossa i fet mat.
    Jag har kört 5-2 konceptet nu i sommar. I början på veckan har jag dragit ner rejält på kalorier, för att senare i veckan äta som vanligt igen. Men jag har fortfarande ätit 3 mål mat om dagen.
    Att jag sen fuskat rejält fredag till söndag har gjort att jag inte gått ned mer i vikt men heller inte upp så det får jag väl se som +-0. Och då menar jag verkligen fuskat, glass, godis och typ pommes/pizza både fredag, lördag och söndag. Haha skärpning på mig!

    Mellanmål för mig är yoghurt med hallon, kvarg, äpple, en näve med nötter (inte mer) eller finncrisp med ost.

     

  • Anonym (Kämpa på!)

    Celluliter kan även smala personer ha FlörtDe flesta jag känner har det mer eller mindre så det är du inte ensam om. Jag har celluliter som gör att jag knappt vill bada på sommaren och drar mig för att ha korta shorts eller liknande, försöker tänka att jag ska skita i att bry mig men det är lättare sagt än gjort. 

  • Anonym (Kämpa på!)

    Jag väger under 60 kg och jag har till och med celluliter på framsidan av låren, ovanför knäna, och många av mina vänner väger ungefär som jag men de har nästan alla celluliter ;) Vissa som sagt mindre men de finns liksom nästan alltid där!

Svar på tråden Missnöjd med vikt...