• tr3apor

    september 2014

    En tråd för oss som gifter oss i September 2014.
    Här kan vi dela med oss av planering, frågor och såklart bilder!

  • Svar på tråden september 2014
  • September2014
    Rin skrev 2014-07-14 15:31:39 följande:
    Jag vet precis vad du menar! Vi har ju liksom tagit alla de stora besluten. Så nu vandrar jag mest omkring och önskar att det ska bli dags att bestämma menyn med restaurangen. 
    Haha, såhär är jag också! :P Väntar och väntar på att OSA:t ska gå ut (26 juli har vi satt) och det har faktiskt trillat in ett par de senaste dagarna. :) 
    Vi har även bokat in en fixardag första veckan i augusti då vi har stämt möte med lokalen, floristen, make-up-artisten och frisör. Var inne och pratade med sömmerskan om min klänning igår med. Lämnade in den 28 maj och har fortfarande inte hört något, visste att de hade mycket att göra vid studenten men nu skyllde hon på "semestertider". FAST det är 7 veckor sen jag lämnade in den... Hon lovade iaf att den skulle börjas på de närmsta dagarna och jag har gett henne nästa vecka på sig också. 
  • Ninisen

    Hemma igen efter ett par dagars sol och bad. Lyckades till och med att hitta ett par skor idag!!!!! Är väldigt väldigt nöjd. Att de dessutom var på rea och nu kostade 249 kr gjorde inte saken sämre. Så nu kan jag äntligen släppa den biten!

  • snowstars
    Ninisen skrev 2014-07-18 17:04:23 följande:

    Hemma igen efter ett par dagars sol och bad. Lyckades till och med att hitta ett par skor idag!!!!! Är väldigt väldigt nöjd. Att de dessutom var på rea och nu kostade 249 kr gjorde inte saken sämre. Så nu kan jag äntligen släppa den biten!


    Härligt!

    Här ramlar saker och ting på plats hela tiden. Har fixat smink, frisör och blommor senaste dagarna. Igår skrev vi klart vigselakten (hoppas att det blir bra!) och både festhäfte och vigselprogram är rätt så klara. 

    Prioriterat just nu är solister och serveringspersonal. 
  • Förälskade

    Jag blir så förbannad! Ibland undrar man hur människor är funtade. Min blivande svägerska skickar sms med mig och frågar om klänningar och klädsel till bröllopet. Så långt är allt lugnt och fint tills hon skriver "Allt på önskelistan är ju avbockat". Vi har gjort en önskelista på nätet där gästerna själva kan kolla vad vi önskar oss, leta efter det pris dem vill betala och sedan kryssa i vad dem har köpt för att undvika dubletter! Vi kan inte se detta från våran sida utan enbart om man går in på länken gästerna har fått. Vi vill inte veta! För vi har även önskat oss presentkort i en butik. Hur tänker man när man säger så?

  • September2014
    Förälskade skrev 2014-07-22 15:56:07 följande:
    Åh jag förstår dig helt och fullt! Vissa har varken hyfs eller sunt förnuft. :( Klart att ni vill att det ska bli en överraskning! Vi har en kusin till min man som har satt sin mamma på att ringa och fråga om dennes flickvän får komma, en flickvän vi inte hade någon som helst vetskap fanns när inbjudningarna skickades ut. Mamman har nu ringt och frågat FYRA ggr om det finns plats för denne... Hon hade nämligen sagt till tjejen "det är säker iiiiinga problem att du kommer".. Eh, va? Min man är lugnare och tycker att "släkt är släkt" medan jag har lust att säga ett par väl valda ord. :P 

    Nu är det dags att planera klart när vi ska köpa in alkohol, göra festhäften (hjälp!), bordsplacering och göra ett körschema för dagen. Håller på att sammanfatta alls allergier osv och jag har även skickat ut en liten påminnelse om att svara på det till alla som hört av sig och sagt "åh vad kul med bröllop" när inbjudningarna skickades ut. Har lärt mig att många ser det som att de har OSAt. :P
  • Ninisen
    September2014 skrev 2014-07-23 09:46:20 följande:
    Alkoholen ska införskaffas på måndag, sambon och min pappa åker till Tyskland då. Festhäftena kommer vårt värdpar att ordna, det är bara beskrivningen av gästerna som vi gör själva. Allt det här med allergier och så vidare kommer väl att bli en chock när OSA:t har passerat (15/8). Blir väl lite mer panik då.

    Tror att jag kommit på hur jag vill ha håret uppsatt, så nu måste jag bara ta tag i det där med att ringa frisören också.
    Vår präst har godkänt vårt upplägg i kyrkan, så nu väntar jag på att kantorn ska komma tillbaka från sin semester så får vi se vad hon säger om det hela. Har dock bestämt mig för att om inte hon ställer upp på det som vi vill och prästen har godkänt, så får det bli till att kånka dit en ljudanläggning till kyrkan. Vägrar låta kantorn förstöra vår planer. 
  • Anettem

    Jag har haft en produktiv ledig dag, vi har ringt kyrkan och tjatat lite till om präst som tydligen fortfarande inte är klart. Förstår inte vad som kan ta sån tid, 5e september är väl inget jättetokigt datum att gifta sig på så det kan ställa till det?

    Sedan har vi bestämt att vi ska åka till Dalarna i mitten av augusti för att ta itu med blommor, ha möten med präst (om vi har någon då..), träffa tårtbagarna och även möta Stylist och fotograf för planering. Känns skönt att ha allt det klart i ett svep. :)

    Min klänning hämtades dessutom idag, så nu hänger den i min garderob. Förhoppningsvis så kan jag övertala fästmannen om att jag kan prova den riskfritt hemma för att fotografera. Har velat lägga upp bild i klänningstrådar sedan jag beställde den. :p

  • mariaisabella

    Hämtat ut klänningen och den satt perfekt och jag älskar den, nu ska jag bara bestämma om jag ska ha svarta eller vita skor och om jag ska ha min mammas slöja eller inte.

  • Septemberbrud

    hej!
    Här är en till som gifter sig i septemberGlad behöver inte säga att man längtar Flört
    Idag ska man äntligen få hämta ut min klänning som jag har beställt från bubbelrom. ville ha en enkel vit klänning och snubblade över en på deras hemsida när man satt och kollade på deras rea!

    det enda som stressar mig är att prästen har semester till den 18/8 och vi har inte träffat honom än!

    hur går det med planeringen för er då? har ni planerat länge?


    jag har planerat detta i en månad nu, sambon vill att vi ska gifta oss samtidigt när vi döper våran son. 

  • September2014
    Septemberbrud skrev 2014-07-24 08:29:05 följande:
    Välkommen hit! :) Hur blev klänningen?? Mysigt med dop/bröllop! Har ni det som en överraskning eller vet gästerna om det? Vi har planerat lite drygt ett år, vissa månader har varit mer att göra än andra. Imorgon går vårt OSA ut och det är typ 1/5 som inte svarat vilket har fått mig att vara måttligt irriterad i veckan som gått. Meeeeen, jag får bara släppa det och fortsätta framåt som min man säger. :P 

    Idag ska jag iväg och prova min klänning hos sömmerskan, ihhhh! ROLIGT och nervöst. Har inte sett den på 2 månader. :) Helgen ska spenderas åt att jaga OSA från de som inte svarat och ev svära en aning haha. Tungan ute
Svar på tråden september 2014