Inlägg från: September2014 |Visa alla inlägg
  • September2014

    september 2014

    Hej alla blivande brudar!

    Här kommer en till som gifter sig den 6e september i år! :) MIndre än 4 månader kvar, wiiiieeee! Har följt tråden ett tag men detta blir mitt första inlägg. 
    Jag känner att vi är i rätt bra fas med planeringen utom att jag får beställa om klänning då den inte blev som jag tänkt..
    Vad står näst på era To do-listor?

    Min ser ut såhär;
    - Hitta ny klänning
    - Kika ut en ring och beställa inom 6 v
    - Bestämma meny till middagen
    - MUSIK till vigseln (största jobbet, finns ju så mkt att välja på!)


    snowstars skrev 2014-05-09 13:47:01 följande:

    Jag har beställt en Wonderbra Ultimate Strapless från UK och hoppas att den kommer till veckan så att jag kan prova den. Vet dock inte om det går att säga att den tar liten plats i klänningen ;)  


    Jag köpte en Ultimate Strapless för typ 2 veckor sen och det är fasiken den bästa BHn jag någonsin haft! Trodde att det var omöjligt att hitta en med bra stöd då jag har en större byst. Fick toppenhjälp på Twilfit av personalen som rådde mig att gå ner en storlek i omkrets och upp en i kupa och sen la till "wow, den här storleken borde du alltid ha". Så där lärde man sig något nytt! :)
  • September2014
    dream85 skrev 2014-05-15 21:01:51 följande:

    Idag fick jag hem den klänning jag har funderat att ha på vigsel. Den känns jättebra :)


    Tack så mkt för ditt välkomnande! :) Jag tycker att din klänning var jättefin! :) Och det kommer bli kanonfint med de lila skorna till! När jag har kikat på bröllopsbilder själv har jag alltid fastnat för de som har lila/ceriserosa skor lite extra och tyckt att det varit väldigt snyggt! Får jag fråga varför bröllopet blir bara ni två? Du kanske har skrivit om det innan i tråden, men jag har märkt att det finns en jäkla massa "självklara" does and don´t ang bröllop och många har åsikter hit och dit så det är alltid kul att höra hur andra tänker! Vilka har ni valt som vittnen? 
    Dani skrev 2014-05-15 19:06:58 följande:

    Vår toastmaster driver mig till vansinne, det är en släktig som verkar ha svårt att förstå hur stor roll denne har och i min uppfattning så lallar personen mest omkring utan att visa intresse eller ta ansvar. Någon som har något tips på hur man löser en sån situation? När man redan tagit upp det med personen?
    Och jag har börjat att få riktiga second thoughts angående min klänning. Den är hur vacker som helst men känns mindre och mindre som JAG..... HJÄLP


    Jag förstår att det känns jobbigt. För mig som gammal resturangare tycker jag att det jobbigaste är att lämna över ansvaret för middagen. Hur har diskussionen gått när ni haft den innan? 

    Jag fick ju också hem en klänning (utan att provat en enda i hela mitt liv) och var först nöjd, typ. Och ju mer den hängde där dessto mindre ville jag titta på den. Tänkte att jag bara behövde vänta på att den ska sys om lite, men till sist insåg jag att "Nej, detta känns bara fel". Och då var det tillbaks på ruta 1. Vad är det som inte känns rätt? Hur är den nu & vad känns mer DU? 
    Ninisen
    Jag har äntligen fått ordning på vilka smycken jag ska ha. Har varit så velig men nu frågade min storasyster om jag vill låna hennes guldsmycken från Saudiarabien. Och det känns så härligt. Min syster och jag har haft ett lite spänt förhållande under ett par år så att hon frågar gjorde mig superglad. Det är ganska maffiga smycken men tror det kommer bli så fint tillsammans med klänningen.
    Vad roligt att det känns bra med din syster! Och låter härligt med maffiga smycken! Blir det guld? Ädelstenar? Jade? Turkost? NYFIKEN! 
  • September2014
    dream85 skrev 2014-05-15 22:00:14 följande:
    Då förstår jag. Eller... Även om inte skilsmässan hade varit där så förstår jag ändå. Framtiden är ju där oavsett bröllop och givetvis är det en stor kostnad. En kostnad som tyvärr inte alla förstår. Vi har redan en i mannens släkt som tyckt att det var helt lämpligt att bjuda in en extra person. Till någons bröllop? 
  • September2014
    Förälskade skrev 2014-05-17 21:37:22 följande:

    Sitter som på nålar, flera stycken som redan har osa:t på inbjudan, vissa självklara men ändå roligt.  


    Åh vad roligt! Vi har också fått in ett par OSA, några självklara - andra inte, och det gör ju en så glad. Helt underbart att så många vill komma och fira vår dag med oss. :) När har ni satt sista OSA?
  • September2014
    dream85 skrev 2014-05-20 06:54:55 följande:

    Tack för alla snälla kommentarer. Det blir denna klänning med de lila skorna till. Sa till sambon att jag antagligen kommer ta dessa lila skor till och han tyckte det var helt fel. Men av alla jag frågat så är han den enda som tycker så. Så jag kör på det!

    Idag är det 4 månader kvar till den stora dagen! Hoppas denna tid går fort..


    Jag har faktiskt funderat på dina skor de senaste dagarna haha. Tycker att dom är så fina! Har letat efter lila pumps i typ ett år och inte hittat rätt färg.. Får jag fråga var dom är köpta? :)
  • September2014

    Poff sa det bara och plötsligt var 3 av 4 saker på to do-listan klara på mindre än en vecka! Jag hittade en klänning i torsdags på rea så den var bara att ta med hem på en gång, vi har spikat musiken (utom utgångslåt) och igår beställde vi ring till mig. Dessutom slog karln till och köpte kostym bara sådär. Han brukar alltid vara världens tidsoptimist så jag tänkte att han kunde få till Juli på sig. Men plötsligt händer det! 

    #Ninisen: Grattis till vinsten!

    #Förälskade: Vilka fina inbjudningskort och helt underbar krona! Kul att ni plockade upp den i inbjuningarna. Vad tänkte du ha för frisyr till? 

    Här får ni i en extremt oskarp bild på mig i min klänning!

  • September2014

    Tack så mycket allihopa! Jag är jättenöjd. Tyckte det var lite saftigt att de ville ha 800 kr som minst för att korta släpet så tog den till en sömmerska som ligger dörr i dörr med mitt jobb. Ca 350 kr trodde hon det skulle gå på! HAPPY!

  • September2014
    Förälskade skrev 2014-06-01 13:17:46 följande:

    Ninisen, ja det blir favours tycker det blir lite mer personligt om jag lyckas. Hoppas på att det ska ha hunnit torka tills jag slutar klockan 16.


    Du måste visa hur det blir sen! :) Jag har velat fram och tillbaka med favours... Men samtidigt tror jag att det kunde vara bra för mig att pyssla med något för att få tiden att gå liiiiite snabbare... Haha, jag som är otroligt opysslig! :P Funderar på att köpa hem ett gäng billiga klara glasflaskor från Etsy och koka flädersaft (som jag ändå gör varje år) och göra egna etiketter till. Sen ska jag iofs göra bordsplaceringshållare av vinkorkar. Typ såhär;

    sofiemagdalena skrev 2014-05-31 23:30:17 följande:
    Jag och min karl gillar inte samma smaker på tårtor så vi funderar också på cup-cakes i miniformat. En med massa choklad, kola och nötter för att passa honom och en med citron, hallon eller passionsfrukt för att passa mig. Tänkte också försöka hitta massa fina fat i olika höjder på loppis och duka upp på. Tror det kan bli riktigt bra. :)
  • September2014
    Förälskade skrev 2014-06-01 16:45:41 följande:

    www.strosselannat.se/muffinsformar/

    Snygga formar till cupcakes och muffins

    Pappret har torkat så lägger upp en bild när jag har stansat ut det :) Får se till och göra det soliga dagar så att pappret kan torka i solen. Går lite snabbare då ;)

    Snyggt med sådana birdsplaceringar, vi ska ha enkla dubbelvikta i silver och lila text. Funderar dock över en bagatell, skriver man bruden och brudgummen eller våra namn?


    Tack för tipset! Vi funderar på att fråga en nära väns kompis som är superduktig på att baka om hon kan tänka sig att hjälpa till för en skälig peng. Just tårta är inget i vill lägga 60-70kr/biten på.. 

    Vi har nog tänkt att skriva Brud/Brudgum men jag har sett båda varianterna. :) jag är en äkta vin-nörd (blir så nä man jobbar på bolaget) och detta intresse har även min karl hakat på så det kändes som en kul personlig detalj att göra bordsplaceringarna så. Jagar alla vinkorkar jag kommer över för tillfället. :P

    Jättetrist med dina paper seeds! Hoppas nästa omgång blir bättre!
  • September2014

    MINDRE ÄN TRE MÅNADER KVAR, WIIIIE!! Det är på något sätt detta jag har väntat på, för 3 månader går ju supersnabbt! :) Längtar sååååå mycket efter den 6e september! Vi börjar så smått bestämma meny och dryck till samt vad som ska finnas i baren efter middagen. Lämnade in klänningen hos sömmerskan i förra veckan samt provade ringen (typ 2 min sen bad jag henne ta den för den var så fin) på gravering. ÅÅÅÅÅHHH var bara tvungen att kika in och säga HUR MYCKET JAG LÄNGTAR! :) 

Svar på tråden september 2014