• klonk

    september 2014

    Här kommer ytterligare en med bröllop i september!

    Vi startade alldeles nyligen med planeringen och satte datum. Vi har dock bokat kyrka med tillhörande serveringslokal, och bröllopsklänning är nästintill utvald. Jag har även skickat en förfrågan till min kusin, som är präst, om han har lust/tid/möjlighet att viga oss, så vi hoppas på det! Nu kommer vi snart skriva gästlista och komma igång med inbjudningar.  

    Spännande process, men tankarna snurrar runt, runt, runt när jag försöker somna på kvällen! 

  • klonk
    Kileane skrev 2014-03-12 14:01:26 följande:

    Jag kommer också att gifta mig i september :)
    Vet inte om jag vågar läsa igenom tråden för då blir jag bara stressad av att alla kommit så långt med planeringen redan, hah. Vi har inte gjort så mycket än, pratat med prästen och bokat lokal bara. Det kommer inte att bli ett traditionellt bröllop med sittande middag, utan eftermiddagsvigsel och sen mingel/cocktail/afternoon tea eller vad man nu ska kalla det!

    Har precis insett att bröllop inte direkt är någon billig historia, även fast man verkligen inte vill ha någon stor baluns. Hjälp så mycket småsaker man måste komma ihåg!


    Jag känner precis likadant! Vid minsta ny sak som vi pratar om och försöker planera, så uppstår ytterligare flera småsaker innan man kan ta beslutet. Vi ville bara bjuda släkt och de närmsta, men vi hade tydligen större släkt än vi trodde. Hur ska detta gå? Haha.
  • klonk

    Jag har inte heller velat skriva här, då alla verkade ha kommit väldigt långt, redan för längesedan. Idag hämtade jag dock ut ringarna, graverade och i rätt storlek, så det känns bra.

    Kyrka och serveringslokal är klara. Min morfar byggde en kyrka på 70-talet, i äkta sjuttiotasanda, så platsen kändes självklar. Varken jag eller min fästman är sådana som älskar att stå i centrum, så vi kommer ha en enklare bröllopsfest med smörgåstårta och buffé med tårtor efteråt, som våra nära och kära bakar. :)

    Klänning. Check!

    Fotograf. Check!

    Vigselförrättare. Check! (Min kusin råkar vara präst).

    Sånger. Check!

    Sångare. Check!

    Pianist. Check!

    Hår- och smink. Check!

    Nu är det snart dags att mäta borden och beställa tyg till dukar och tygservetter, samt att hyra smoking till min fina fästman och höra med blomsterbutiken när vi måste beställa blommor till dekorationen och buketten som min syster ska göra.

    Är det någonting som vi verkar ha missat totalt? :)

  • klonk

    Vi gifter oss lördagen den 6:e september.

    Och ja, vi kommer ha fyra personer som hjälper till med serveringen, och en person som kommer agera värd/toastmaster. Hindersprövning och blankett om att byta efternamn ligger i ett frankerat kuvert i vardagsrummet as we speak, och kommer postas påväg mot jobbet idag. :)

  • klonk

    Jag insåg för ett par dagar sedan att den vita "sjal" som jag köpte i samband med att jag köpte min brudklänning är borta. Vi har letat i hela lägenheten, men icke. Har ni tips på något bra eller dåligt, eller helt enkelt oväntat ställe jag bör leta på? Den ligger fortfarande i sin förpackning, så jag tycker att den inte borde vara alldeles för svår att hitta. :)

  • klonk

    Jag fick tillbaka hindersprövningen idag, och vi får gifta oss! Det stod däremot att vi inte anmält byte av efternamn, vilket är konstigt, eftersom vi lade den blanketten i samma kuvert. Har det hänt någon av er också?

  • klonk
    Anettem skrev 2014-06-27 09:14:51 följande:
    Jag skickade en fråga på Skatteverkets hemsida om den, man blir ju orolig att den inte ska ha kommit in och så ska det inte uppdagas förrän det är för sent. :/

    Idag är det 70 dagar kvar till den stora dagen!
    Du gifter dig också den 6:e september? :)
  • klonk

    Vi har bestämt vad vi ska ha för slags bukett också, och det lutar åt någonting sådant här. Det är min syster som skall göra buketten. Hon är utbildad florist, men har aldrig arbetat som det. Och bröllopet skall vara enkelt, och då känns det här som en enkel, men samtidigt väldigt fin liten bukett. Vi skall även i våra dekorationer ha tema vitt och grönt.



  • klonk

    Jag tycker att det är väldigt skönt att jag känner personer som är aktiva inom kyrkan. Vi kommer vigas i en kyrka som min morfar startade och byggde (samt var första pastorn i) på 70-talet. Vi kommer att ha en av kyrkans medlemmar som brukar spela piano på gudstjänsterna som pianist. Och min kusin är präst, inom Svenska Kyrkan, så vi frågade honom om han ville ställa upp och viga oss i "vår" kyrka, och han tackade ja. Så de sakerna har löst sig väldigt smidigt.

    Nu är nästa steg att se till att vigselprogrammen blir klara och fina. Även detta skall en person vi känner göra, men hon är på semester, så jag har inte fått något svar på mitt mail. Hoppas hon svarar snart. :)

  • klonk

    Idag var vi i kyrkan och pratade med prästen (som också är min kusin) och gick igenom och övade så smått på vigselakten. Nu känns det betydligt lugnare.

    På söndag ska vi köpa dekorationerna och karaffer, och på måndag ska jag gå till blomsterbutiken och beställa våra blommor. Det visade sig även att min fästmans mamma har kompisar som äger ett tryckeri, så de trycker upp våra vigselprogram!

  • klonk

    Vi är också bland de som är först ut, 6:e september även här. Igår och idag har min blivande suttit och pärlat ett äkta pärlarmband av pärlor hans mamma hade i ett halsband som hon fick medan hon väntade honom i magen. Det blev superfint. Jag ska ha ett pärlhalsband som är min mammas och armbandet som är en del av hans familj. Det känns fint på något vis.

    När vi träffade prästen gjorde vi en snabbgenomgång av vigseln och programmet. Var vi ska stå, vilken hand vi skall hålla ringen i när vi säger våra löften, etc. Och sedan satte vi oss ned och pratade om vår relation, om äktenskapet, osv. Det var väldigt trevligt och kändes bra efteråt. Nu väntar jag besked från min blivande svärmor om hon har fått vårt original av vigselprogrammet på posten, som hon skall trycka upp. När programmet är klart, så känner jag mig lugnare! Inte långt kvar nu! :)

  • klonk

    Och jag börjar bli trött på (och nervös av) frågan: "Nu är det inte så långt kvar... Hur känns det? Är du nervös?". Om jag inte var nervös innan, så blir jag det av att folk frågar så fort de säger hej. Haha. Bara ett par dagar kvar... På lördag smäller det!

Svar på tråden september 2014