• Rin

    september 2014

    Jag har inte velat skriva innan, det känns som om alla har kommit så långt jämfört med oss.


    Men vi bokade festlokal redan i februari och ja, nu börjar resten rulla på.


     


    Klänningen och fästmannens kläder är bestämda och ska beställas efter löning. 


    Jag har tittat på tusentals ringar i flera månader, i lördags kom vi äntligen ut och tittade i verkligheten. Vi gick först till stället vi köpt förlovningsringarna på och jag berättade vad jag var ute efter (silver, gärna med sten men i så fall syntetisk, helst blästrad eller mönstrad på något vis) och fick veta direkt att nej, det hade de inte. De hade inget som matchade våra förlovningsringar heller utan de hade bara två "lådor" med vigselringar. Så tydligen har de slutat med Schalins (förlovningsringarna är från Schalins Ouvertyr, och jag vet att det finns en matchande vigselring).


    Men på nästa ställe hände det där magiska och vi bara hittade precis rätt ring, direkt. Det kändes totalt overkligt efter alla timmar jag spenderat med att leta. 


     


    Hår och make-up ska jag göra själv (ska ev färga ögonfransarna i förväg).


     


    Fästmannen är grafisk designer, så han designar allt tryckmaterial själv. Inbjudningskorten gick till tryck idag, hemsidan är typ färdig.


     


     


    Så, typ det som är kvar är att hitta en florist, boka vigselförättare och för tärnorna att bestämma klänningar (vilket dröjer ett tag, en av dem ska nämligen ha barn vilken dag som helst, så hon orkar inte riktigt ta tag i det just nu).

  • Rin
    September2014 skrev 2014-06-17 21:47:18 följande:
    Välkommen hit! Väntade också att skriva under en lång tid för att våra planer kändes som nja... planer. :P Sen insåg jag dock att jag kanske ville diskutera bröllopet liiiiite för ingående med mina nära och kära och då jag redan fått massa tips härifrån tog jag till sist steget och dök in! 

    Var i landet håller ni till? Hur många har ni inbjudna? Har du hittat din klänning? :) 
    Hihi Ja, ens omgivning blir ju lite trött på en. Men jag har tur, har ett par kollegor som av en eller annan anledning inte har så många vänner i bröllopstagen, så de lyssnar gärna.
    Vi bor i Lund och ska gifta oss i Sjöbo. Har sett är det är en del överlappning mellan denna tråden och Skånebröllop 2014. Extra poppis att gifta sig på hösten i Skåne kanske?
    Jag har efter mycket velande bestämt mig för denna klänning från Jenjenhouse: www.jenjenhouse.com/A-Line-Princess-Off-The-Shoulder-Court-Train-Satin-Wedding-Dresses-With-Embroidery-Sashes-Beadwork-Flower-S-002011760-g11760
    Till skillnad från med ringen så har det inte "klickat" så där totalt, men det blir nog bra. Enda tråkiga är att man inte kan få en annan accentfärg, hade velat ha mörkgrönt som är en av våra temafärger, men men. Ja, och sen hade jag egentligen velat ha snörning och lite högre rygg. Men jag har letat och letat efter den perfekta klänningen och till sist insett att nej, den finns inte och jag vill inte ta risken att beställa något för konstigt fråna Kina. Upplever att det är vanligare att folk är missnöjda med specialbeställningar.
    Knappt 40 gäster räknar vi med, har fått begränsa oss lite eftersom det är väldigt viktigt för oss med fullservice för festen. 
  • Rin
    September2014 skrev 2014-06-17 21:47:18 följande:
    Välkommen hit! 
    Och tack så mycket!
  • Rin
    September2014 skrev 2014-06-17 22:14:33 följande:
    Vad fin den var! Roligt med accentfärg även om det inte blev den du tänkt. Jag beställde en från DHGate först men den blev inte bra... Felsydd med snea sömmar och billiga detaljer. Så jag gick runt på butiker i stan och hade tur att springa på en på nästan 40% rabatt i min storlek. 
    Sån tur!
    Själv är jag i en lite för stor storlek, så när jag var inne i butik hade de inte många klänningar jag kunde prova. Men jag hann testa några och det var en bra upplevelse för det gjorde mig säkrare på den jag valt.
  • Rin

    Ninisen: Åh så fin! Vettigt att ta bort rosetten tycker jag, den verkar lite malplacerad där tycker jag.

    Fick sms idag att min ring har kommit, men kan inte hämta den förrän måndag. Så exalterad.

  • Rin
    Förälskade skrev 2014-06-20 13:27:25 följande:

    Rin vad roligt! Vi fick samtal om att våra ringar var klara för flera veckor sedan, men det visadesig att min blivande ring var fel, dem hade ggjort dem pytteliten! Nu när jag tänker på det så borde hans vara klar nu. Får kolla upp det efter helgen.


    Oj, vad jobbigt. Hoppas att den är färdig och rätt nu då.
  • Rin
    tr3apor skrev 2014-06-23 15:39:44 följande:

    Jenjenhouse är en Kinasida, således är klänningarna såkallande "kinaklänningar".
    Jag har beställt 3 klänningar från Kina och varit nöjd med samtliga gällande storlek och kvalitet. Att jag beställt 3 beror på att jag ändrat mig angående designen.
    Jo, jag vet att det är en Kinasida. Jag menade att jag inte vill ta risken att beställa något som är FÖR konstigt, dvs med för mycket ändringar från den ursprunliga designen.
  • Rin

    Nu är ringen hämtad. Iii! Kan knappt låta den ligga i sin ask.

    Tyvärr har det blivit lite strul med tärnorna. En av dem är höggravid och ville vänta tills efter födseln med att ses och titta på klänningar (detta meddelade hon för typ två månader sedan). Fine. Men nu är hon snart två veckor över tiden och det börjar bli lite nervöst.
    Men visst, inget att göra åt, bebisar följer ingen annans schema. Men nu säger hon att hon nog inte kommer kunna åka någonstans sen heller! Jag blir så frustrerad. Det var hon som tyckte det var bättre att vänta, och nu vill hon liksom ändå inte. 
    Det kommer blir svårt nog att koordinera eftersom en i följet bor i London. Så just nu känner jag mig lite grining.

  • Rin
    snowstars skrev 2014-07-14 12:29:31 följande:
    Jag tyckte jag låg i fas tills syrran nämnde att det bara är två månade kvar. Men jag vet inte riktigt vad jag behöver göra heller, känner mig halvt förvirrad ;) 
    Jag vet precis vad du menar! Vi har ju liksom tagit alla de stora besluten. Så nu vandrar jag mest omkring och önskar att det ska bli dags att bestämma menyn med restaurangen. 
  • Rin

    Iiii! Idag fick jag sms från UPS om att de kommer med min klänning imorgon! Gått så fort, den skickades från Kina i fredags och det är bara två veckor sedan jag beställde. 

    Hade tärnorna över för att titta på klänningar förra helgen, det gick så där. Ingen av dem verkar helt nöjd med kompromissen de bestämde så jag lutar åt att säga att de får ha vilka klänningar de vill och så köpa matchande sjalar till dem.

    Hindersprövningen har också kommit, så nu får vi lagligen gifta oss. Har meddelat kommunen våra önskemål om vigselförrättare och tid/plats, men hon som är först på vår lista är på semester så de skulle återkomma. Tror inte det är någon större fara, liten kommun på landsbygd, de har nog inte så högt tryck på sina vigselförrättare.

    Har fortfarande blommorna kvar, det är ju egentligen mest en fråga om att kontakta en florist, men jag drar på det, ren lathet egentligen.

    Septemberbrud: Vi ska gå in tillsammans. Det är otroligt viktigt för oss och ingen av oss skulle kunna tänka oss att inte göra det. Man gör så klart som man vill, men för mig skulle det kännas konstigt att blanda in någon annan. Vi gifter oss ju for att VI vill. 
    Om ni bestämmer er för att ha brudöverlämning, tänk på att inte alla präster och församlingar tillåter det, så det är bäst att kontakta dem så snart som möjligt för att kolla.

  • Rin

    Bara en månad kvar nu!

    Idag har vi gjort bordsplacering, nästan alla presentationstexterna till häftet är skrivna. 
    Fästmannens kostym kom i förrgår, beställd från Kina, jackan var lite kortare än vi hade tänkt oss, men inte något problem. 
    Tärnornas klänningar är nog lösta, tror jag... Jag sa helt enkelt till dem att köpa vilk j*kla klänningar de ville och så köper jag likadana sjalar. 

    Kvar är att kontakta vigselförrättaren, känns superjobbigt för jag har bara fått telefonnummer och jag hatar att ringa, mycket bättre med mail. Att utforma ceremonin har vi också en del kvar på. Utgångsmusiken är inte helt säker bl.a.
    Vi ska också få svar från restaurangen på våra menyidéer. Vi har skrivit till dem ungefär vad vi vill ha, så väntar vi på att de ska ge kompletta förslag och priser. 
    De har verkligen varit så himla underbara att ha och göra med ända från början. Vi var där på besök för ett tag sen, maten var precis så god som jag minns den, servicen fantastisk och lokalerna ännu finare än på bilderna.

    Mitt största bekymmer nu är egentligen blommorna. Floristen som jag hade tänkt mig har stängt sin butik. Hon ska dock fortsätta åta sig uppdrag så jag ska maila henne.

  • Rin
    Ninisen skrev 2014-08-28 10:08:27 följande:

    Drabbad av akut beslutsångest. Hade helt klart bestämt vilket musikstycke jag skulle ha som ingångsmusik, men nu velar jag mellan dessa två: 

    Kan verkligen inte bestämma mig. Någon som har en åsikt?


    Nu är jag kanske inte rätt person att ge råd, för jag var inte överförtjust i någon, kanske pga arrangemanget. Men jag tyckte i alla fall att nr 1 var klart bättre.
  • Rin
    Förälskade skrev 2014-09-13 08:54:02 följande:

    Okej, jag och min envishet sätter käppar i hjulen ibland. I onsdags ringde min sons pappas sambo och frågade om dem kunde ta han idag då dem skulle på ngn middag. Eftersom min blivande är i Tyskland nu och köper alkohol så sa jag att det inte gick då vi skulle ha en mor och son dag. Har känt att min son hamnat i andra hand nu när jag jobbat och planerat så mycket. Hon förstod och sen var det inte mer med det, efter ett tag ringer min sons farmor och frågar om dem kan ta honom då dem ska passa hans kusin. Jag sa återigen att det inte gick då jag ville mysa med sonen, min sambo tyckte jag skulle ta chansen och vila upp mig då jag har börjat få ont i ryggen och är konstant stressad. HAn lyckades inte övertala mig, tillslut så kläcker min ena tärna av sig (hon var nere på kaffe) "Det är för fan din möhippa på lördag så du har inget val!". Jaha, så då förstörde jag den överraskningen, nu väntar frukost, frisören med sonen och sedan ngn gång under dagen blir min möhippa. Nervös? absolut speciellt när jag fick beskedet att ha svarta underkläder! Önska mig lycka till ;)


    Haha! Sånt där är en anledning till att jag sa att jag ville veta vilken dag det blir. Min ena tärna avskyr överraskningar, så jag har fått önska precis vad jag ville. Så nu sitter jag spänt och väntar på att de ska dyka upp.
    På min lista över saker jag ska ha med mig finns bl.a. pass, tandborste och ficklampa!
  • Rin
    Förälskade skrev 2014-09-13 11:31:44 följande:
    Det låter verkligen intressant! Spännande detta, skulle även köpa en box vin. Hallå baksmälla!
    Hoppas du fick en lika fantastisk dag som jag!
    Det visade sig att allt på listan utom baddräkt och duschgrejer var villospår.

    De ramlade in strax efter tio med bubbel och ett pussel som var en karta. När jag hade löst det framgick det att vi skulle till Arild som ligger på Kullahalvön i nordvästra Skåne, prime spa-country så att säga, så jag hade mina misstankar.
    Vi hade privatchaufför i form av ena tärnans man, i kostym med mössa och allt. Och det fanns även en särskild spellista till bilfärden, med kära gamla låtar. Supermysigt, gjorde inget alls att det tog en timme att åka.
    Framme i Arild var det picknick vid havet, där är otroligt vackert, och frågesport om blivande maken.
    Sedan var det som jag hade misstänkt, spa. Helt underbart ställe, de hade bubbelpool, vanlig pool, turkisk bad med ångbastu och kall pool, relaxrum med te och kaffe, och vanlig bastu. Och så fick jag ansiktsbehandling.
    Efter några härliga timmar bar det av in till Helsingborg för middag på the Bronx Burger Bar (ett ställe som jag tyvärr inte alls rekommenderar, men de verkade som de var på väg att stänga, så det spelar väl mindre roll). Det var god mat och fantastiskt sällskap, och tjejerna hade alla skrivit en text till mig. Så fint! Jag började gråta för var och en. 
    Sen var det tack och lov hemgång, jag stupade i säng och somnade direkt.
    Kunde inte ha föreställt mig en bättre dag. 
Svar på tråden september 2014