• niwen

    september 2014

    Får man hoppa inte här? Vi gifter oss i september, förmodligen den 13e. Vi kommer ha dop och bröllop ihop och sedan bjuda på smörgåstårta och tårta. På kvällen så kommer vi bjuda in våra allra närmaste att äta middag med oss på hotellet där vi bor. Middagen bjuder vi dock inte på så därför räknar vi bara med närmaste familj på den.
    Vi väntar en bebis i maj, så vi kommer skicka ut inbjudningar när den har anlänt så vi vet att allt är bra. Jag kommer också vänta med att köpa klänningen tills dess eftersom jag inte vet vilken storlek jag blir riktigt. Men jag har spanat in mig på några fina redan så jag längtar massor till att få beställa en Skrattande
    Vi har ingen specifik budget utan vi försöker hålla oss så billigt som möjligt typ men utan att vara snåla Glad

    Vi har dock redan en kompis som ska sjunga samt en på gitarr och vår granne bakar tårta och släkten bakar barnfika och smörgåstårtor. Så alla hjälps åt lite helt enkelt. 

  • niwen

    Vi gifter oss med den 13e september. Vi har bokat kyrkan och nån gång nästa vecka ska vi träffa och titta på lokal och förhoppningsvis komma överrens som något bra pris för våra festligheter. Vi hade tänkt ha en lättare buffe, vigseln är kl 14 och sen blir det väl lite mat och trevligt sen tänkte vi nog inte hålla på så sent utan typ boka badtunnan och hoppas att vi får med oss några trevliga gäster på samma hotell (där festen kommer hållas). 
    Jag funderar dock på klänning nu, är gravid och beräknat till slutet av maj. Så lite klurigt med vilken storlek jag ska beställa. Men har fastnat för en, men tror ni den kommer ramla ner? Tycker den ser så himla låg ut över brösten och framför allt i ryggen.. Men väldigt precis vad jag vill ha annars. Ush supersvårt ju :(




     
  • niwen

    Vi har valt att speeda på planeringen lite nu i början av året för att slippa det sen i sommar. Då kommer vi ha fullt upp med bebis. Så vi har bokat kyrka och ska prata och titta lokal på söndag. Jag har beställt min ring och börjat kolla på klänning. Om vi bokar lokalen på söndag så är det inbjudningarna vi ska börja kolla på näst. Vi måste skicka ut dom rätt tidigt för vi har en del resande gäster. Känns som lokalen kommer vara mest avgörande. Om vi väljer den så kommer dom fixa med mat och vi behöver mest bara komma dit och det känns jätteskönt! Jag började mest planera nu så tidigt för att det känns kul. Vi var på bröllop i september förra året och hon hade gjort det på typ två månader. Men hon var rätt stressad i slutet med.. 

  • niwen

    Vi har bokat och fixat till lokalen, kyrkan är bokad och haft mailkontakt med fotograf, har mailat landy om klänning men inte fått något svar än. Min vigselring har kommit hem också. Vi ska börja kolla på inbjudningar och bestämma vilka vi vill ha. Eftersom vi har bokat in oss på lokal där dom fixar mat (buffé) och typ allt annat så gör det väldigt mycket. Vi ska gå och prata tårtor med caféet som dom samarbetar med och sedan är det väl mest smågrejer som man kommer på längst vägen. Känns så himla skönt bara att inte behöva pilla med någon utsmyckning, matlagning, städning eller nåt sånt. Bara komma dit och ha det trevligt. Så klart är det ju massa andra grejer men det känns just nu som vi ligger väldigt bra i fas. Så länge Landybridal känner för att sy den klännignen jag skickat bilder på så ska det nog bli riktigt fint med.. Dock så spenderade jag eftermiddagen hos tandläkaren haha så har typ inte råd att betala något mer denna månad Oskyldig

  • niwen
    Anettem skrev 2014-02-11 16:01:48 följande:
    Tar ni också tårtan från Focus eller har ni hittat något annat? :)
    Vi ska gå och kolla på fokus och prata med dom lite, men om vi inte känner oss nöjda där kommer vi nog kolla runt lite mer. Känns dock betydligt enklast att ta från dom men man vill ju också ha en tårta som man är nöjd med. Vi är inte så mycket för focus i vanliga fall när vi fikar men dom gör ju en del tårtor och annat fint så jag hoppas att dom är bra. Ska ni med vara på främby? 
  • niwen
    Anettem skrev 2014-02-12 21:16:48 följande:
    Jag känner inte till några fler i Falun som gör tårtor förutom Åsgatans Bröd men det känns som att de lär vara svindyra, har du koll på några till? :)
    Nej, vi kör festen ute vid Österå Bystuga. Hade funderingar på Främby men vi hade inte behov av boendet så då blev det lättare med en bystuga.
    Aha nej jag har ingen aning haha, men vi har en granne som hobbybakar så vi skulle ha en som hon gjort var tanken från början och annars så blir vi tipsade om ica maxi. Dom gör massa fint :) Får se om vi kommer iväg till focus i helgen, vi kommer behöva en tårta som är både gluten och laktos fri så jag hoppas focus kan fixa det. 
  • niwen

    Jag sitter och pillar det sista med inbjudningarna nu, vilken mening tycker ni passar bäst 
    "INBJUDER ER ATT VARA MED OCH FIRA DENNA DAG"
    eller
    "BJUDER IN TILL ATT VARA MED ATT FIRA DENNA DAG"

    eller om det finns bättre förslag så tar jag gärna emot det med. Små detaljer gör mycket. Känner mig osäker på om det ska vara att eller och.. Länge sedan jag läste svenska i skolan nu hehe..  

Svar på tråden september 2014