• Chicita

    Hur mycket betalar ni för bruduppsättningen?

    stealmystyle skrev 2013-08-16 19:25:28 följande:
    Jag ska ju gifta mig i jönköpingstrakten och har skrivit att jag inte har möjlighet att komma på någon konsultation då jag inte bor där, och så har jag skickat med en insperationsbild som jag lånat från någon här innefrån. Ändå fick jag pris från 1800 kr och uppåt. Och då anser jag som sagt att jag inte ska ha någon avancerad frisyr.
    Ibland öppnar dom tidigare (eller på en dag dom egentligen har stängt) eller tar inga andra kunder under tiden som dom har en brud där och även sånt kostar ju pengar för företaget och påverkar alltså därför priset.
    Det kan också ingå saker som det inte gör i en vanlig uppsättning.

    Med andra ord - man får oftast mer för pengarna när det är en buduppsättning, mer service bland annat Flört 
  • Chicita
    stealmystyle skrev 2013-08-17 13:51:36 följande:
    Jag har inte bett dem ha öppet på tider de inte har öppet, jag har inte bett om att få vara ensam eller få extra service. Jag vill enbart få hjälp att sätta upp mitt hår så jag slipper göra det själv. Och för det tycker jag att 2000 kr är alldeles för mycket. Om det nu är som du säger så hade det ju varit mycket bättre att man fick välja om man ville ha det där lilla extra och isf betala extra för det. I min frsyr så ingår det hårnålar men annars inget materiellt, så det är ju inte passa löshår eller liknande som gör att priset drar iväg. 
    Prova att fråga om du kan få en festuppsättning istället. 
    Det är ju i princip samma sak du vill ha liksom.

    De flesta har färdiga paket. Det är ju lite som att om du beställer all inclusive på charteresan så får man inte rabatter bara för att man inte kommer utnyttja alla saker som ingår. Men man har valet att bara boka hotellrum och betala extra för den mat man äter istället Glad

    Det går inte att ha olika priser för varenda en som vill boka. Utan då gör man paket. På vissa brudar kanske dom går lite back och på andra går dom mer plus. Men det är ju inte för att skinna alla brudar som priserna är satta, utan för att dom rent generellt om man slår ut det på ett års tid, ska ha en vettig vinst och i alla fall inte gå back.

    Så hör med dom om dom har ett paket som passar dig bättre när du inte vill utnyttja allt som kanske ingår i det normala brud-paketpriset Glad 
  • Chicita

    När det gäller att jämföra priser är det ju som att jämföra äpplen och päron.
    Alla salonger har olika koncept om vad som ingår i bruduppsättning - respektive festuppsättning.

    Det kan ingå:
    Extraöppet utanför ordinarie öppettider
    Att salongen inte tar emot andra kunder samtidigt 
    Konsultationer
    Löshår
    Tilltugg och bubbel
    Sminkning
    "påklädning" (alltså hjälp att snöra/knäppa klänningen)
    Och även fler saker som jag inte kommer på just nu

    Om en eller flera av dessa delar inte ingår i paketet på den salong man bokar på så blir antagligen priset på just den salongen lägre också.
    Men bara för att man själv inte kommer att utnyttja alla delar i paketet så sänker dom inte priset. Det är ju ett paket man köper.
    Men man kan alltid välja att bara boka en festuppsättning om man inte har krav på att man vill ha konsultation och inte behöver några av dom andra delarna. Så länge man inte kommer dit med brudklänningen och tror att man ska få byta om på salongen sen eller förväntar sig någon annan service som inte ingår i festuppsättningen så lär det ju inte vara några problem Tungan ute

    Tid är pengar.
    Och dom lägger oftast mer tid på en nervös brud än på baltjejen eller tärnan och den tiden ingår ju också i buduppsättningspaketet.

    Poängen är inte att säga att ni är dumma som tycker att det är för dyrt. 
    Utan poängen är: boka det ni vill ha. Man behöver faktiskt inte ha en "bruduppsättning" bara för att man ska stå brud.
    Man kan beställa en handbukett istället för en "brudbukett" om man inte är så noga med utseendet på buketten.
    Sen ska man inte behöva ljuga om att det är till ett bröllop och att man är bruden. 
    Det finns vissa oseriösa frisörer (och även andra men nu pratar vi ju mest frisyr här Flört ) som vägrar göra en "festuppsättning" när det är till en brud. Och om man inte behöver allt annat lullull som ingår i konceptet "bruduppsättning"så ska man inte behöva betala för det. Så då får man ju välja en annan frisör Glad 

  • Chicita
    amerika skrev 2013-08-19 17:46:50 följande:
    Det är väl lite så jag tänker att det borde vara. Jag känner mig så himla obekväm med att boka en "festuppsättning" och sedan kommer det fram att jag är brud - som att jag har ljugit för dem för att jag är snål! Men det är väl bättre att komma överens om något pris, helt enkelt, per timme borde vara rimligt. 

    Nåja, jag har ett tag på mig att fundera över det där. Om någon har tips på bra och prisvärd frisör i Linköping, tas de tacksamt emot!!!
    Jamen ring (eller gå till) frisören och säg att du vill ha en enkel uppsättning när du ska gifta dig, att du inte behöver eller vill ha någon konsultation, ingen särbehandling och inget annat speciellt och be om att få boka en festuppsättning helt enkelt.
    Då är du ju ärlig mot dom och de flesta seriösa frisörer säger ok och bokar in tiden.
    Någon kanske kommer att fråga lite mer ingående om vilken tid och dag du hade tänkt (så det inte visar sig att dom hade stängt då så du inte hinner om det ska fixas under ordinarie öppettid) och annat. Men det är ju inte för att vara dum eller mjölka dig på pengar, utan för att kolla så det inte blir några missförstånd helt enkelt.
    Om någon frisör vägrar gå med på det så går du till nästa - och så börjar du där med att säga "jag var hos XXX och ville boka en enkel uppsättning när jag gifter mig men dom vägrade" Flört 
Svar på tråden Hur mycket betalar ni för bruduppsättningen?