Inlägg från: stealmystyle |Visa alla inlägg
  • stealmystyle

    Hur mycket betalar ni för bruduppsättningen?

    Jag har lite svårt att förstå vad det är man betalar för. I vanliga fall tar min frisör 500 kr för en klippning vilket brukar ta ca 1 timme. Nu gifter vi oss på annan ort och och jag har skickat ut en offertförfrågan angående uppsättning till flera ställen. Jag har skickat med en insperationsbild och priserna är från 2500 kr. Jag har lite längre än axellångt hår och vill ha lockigt hår som sedan sätts upp i en slarvig sidoknut. Det är ingen avancerad frisyr och jag har svårt att tro att det skulle ta mer än 1,5 timme att göra den, så hur kommer det sig att det är mycket dyrare att fixa en frisyr än att klippa sig? De verkar ju inte utgå från hur lång tid jobbet tar iaf. 

  • stealmystyle
    jenniferochaugust skrev 2013-08-15 10:28:32 följande:
    I en brtuduppsättning ingår ofta konsultation vilket tar några timmar plus att en bruduppsättning generellt tar längre tid och är ett mer noggrant arbete än med en tärnuppsättning. Tärnuppsättning brukar kallas "enklare uppsättning" och då ingår ingen konsultation.
    Jag ska ju gifta mig i jönköpingstrakten och har skrivit att jag inte har möjlighet att komma på någon konsultation då jag inte bor där, och så har jag skickat med en insperationsbild som jag lånat från någon här innefrån. Ändå fick jag pris från 1800 kr och uppåt. Och då anser jag som sagt att jag inte ska ha någon avancerad frisyr.
  • stealmystyle
    Chicita skrev 2013-08-16 20:04:39 följande:
    Ibland öppnar dom tidigare (eller på en dag dom egentligen har stängt) eller tar inga andra kunder under tiden som dom har en brud där och även sånt kostar ju pengar för företaget och påverkar alltså därför priset.
    Det kan också ingå saker som det inte gör i en vanlig uppsättning.

    Med andra ord - man får oftast mer för pengarna när det är en buduppsättning, mer service bland annat Flört 
    Jag har inte bett dem ha öppet på tider de inte har öppet, jag har inte bett om att få vara ensam eller få extra service. Jag vill enbart få hjälp att sätta upp mitt hår så jag slipper göra det själv. Och för det tycker jag att 2000 kr är alldeles för mycket. Om det nu är som du säger så hade det ju varit mycket bättre att man fick välja om man ville ha det där lilla extra och isf betala extra för det. I min frsyr så ingår det hårnålar men annars inget materiellt, så det är ju inte passa löshår eller liknande som gör att priset drar iväg. 
  • stealmystyle
    Grundell skrev 2013-08-29 10:58:56 följande:

    Jag gifte mig i lördags och för:


    Extraöppet utanför ordinarie öppettider
    Klippning
    Konsultationer
    Löshår
    Tilltugg och bubbel
    Sminkning


    Så betalade jag 1500 kr, riktigt billigt tycker jag


    Det var ett bra pris. Vart var detta?
Svar på tråden Hur mycket betalar ni för bruduppsättningen?