• Anonym
  Äldre 12 aug 21:44
  2379 visningar
  7 svar
  7
  2379

  vår bröllopsfest = fyllefest enligt vissa gäster

  Ni får ursäkta mig för att jag skriver här och klagar. Men jag vet inte exakt hur jag ska hantera detta, och har blivit väldigt nervös inför vad som kan hända på vårt bröllop på lördag.
  Jag vet att den här veckan innan bröllopet är jag super stressad och har lätt att överreagera för allt och ingenting. Så jag antar att jag överreagerar och kanske inte ska bry mig om det här men jag fick en sån otroligt dålig magkänsla för dessa gäster efter det här....

  Allt började med ett samtal till min m2b från en av våra gäster som han bjudit in. De pratar om hur roligt allt ska bli med bröllopet och så sedan undrar de vilken typ av alkohol vi kommer att bjuda på. Min m2b svarar att det kommer att finnas öl och vin till maten och sedan kommer det att finnas alkoholfritt. 
  (Anledningen till att vi valt att endast servera alkohol till maten är att det kommer att finnas mycket barn, hälften av gästerna dricker inte alkohol, det finns några gäster som inte kan hantera alkohol i större mängder och ingen av oss dricker och vi vill INTE ha någon fyllefest). 

  Svaret som min m2b får av vår gäst är: Ska ni inte ha någon Vodka eller starkare sprit? Vi hade tänkt att festa ordentligt och planerat att vi kommer att dricka en hel del. Min m2b förklarar hur vi tänkt kring alkoholen och han får frågan: Vill du att vi ska köpa med Vodka till festen?

  I alla fall så berättar min m2b detta för mig och jag har fått en oerhört dålig magkänsla för vad dessa gäster kan ställa till med på bröllopsfesten. Samtidigt som jag känner mig förolämpad av dem och tycker att de är oförskämda.

  Men som sagt jag kan mycket möjligt ha överreagerat och inte bry mig men min magkänsla är som sagt oerhört dålig...

 • Svar på tråden vår bröllopsfest = fyllefest enligt vissa gäster
 • Äldre 12 aug 21:55
  #1

  Om ni har förklarat för dom så ska du inte behöva oroa dig.

  Och i värsta fall - om dom kommer med vodka så får ni väl vänligt men bestämt tala om att dom kan spara den till efterfesten. Dvs när dom åkt hem, för ni vill inte ha starksprit på ert bröllop punkt slut
  Diskutera inte med dom. Dom har fått ett svar och är dom korkade nog att inte förstå att det här är ert önskemål så kan dom ta sin sprit och åka hem för då var det inga vänner att spara på.

  Men gå inte och oroa dig och ta ut några sorger i förskott.
  Det bör inte bli några problem.
  Utan det är bara att om det blir det så löser ni helt enkelt problemet. Se det inte som bråk, tjafs eller något annat. Se det som en störning eller problem som måste tas om hand och fixa det snabbt och smärtfritt. Saker kan redas ut i efterhand om det behövs. 

 • Carrol
  Äldre 12 aug 22:21
  #2

  Tröttsamt! Hur kan man ens komma på tanken att fråga om vilken typ av alkohol som det ska bjudas på, sen ha mage att inte vara nöjd och fråga om man får ta med sig vodka. Riktigt ouppfostrat! Tycker hur som helst inte att du ska oroa dig, förhoppningsvis tänker de till och inser att det inte är läge. Annars kanske du kan be nån som du litar på att hålla lite uppsikt så att det inte går överstyr! Det är i vilket fall inte något som ni ska behöva tänka på under festen tycker jag!

 • Äldre 12 aug 23:09
  #3

  Fy fan fräckt att fråga/säga så..!!..fyllefest får de väl ha hemma hos sig..tycker inte det passar sig på bröllop..


  Hoppas ni får ett skandalfritt och underbart bröllop:)

 • Anonym (Juli-­brud)
  Äldre 12 aug 23:21
  #4

  Jag hade viss oro för vissa gäster också på vårt bröllop så vi utsåg en person som var lite "span" och som har pondus som skulle hålla lite koll och ta personer på promenad en runda om det behövdes... vilket inte alls behövdes, alla skötte sig perfekt! Men det var skönt ändå att ha en "reservplan" ifall...

 • Äldre 13 aug 06:08
  #5

  Om dess personer skulel ta med sig något, hälla upp osv då kan ni sparka ut dem! Det är respeklöst att ens ställa frågor när det tydligt framgår vad som gäller.

 • Carina­10
  Äldre 13 aug 09:53
  #6

  Jag förstår dig helt eftersom vi också sagt öl o vin till maten o inget till dem under 20 år eller till toastmasters.
  Vi vet också att flera av gästerna ska köra hem efteråt då vi har festen en timmes bilfärd från hemstaden.

  Någon frågade just den frågan ni har fått. Vi har sagt var vi står men det finns möjlighet att till självkostnadspris köpa alkohol på plats.

  Nu har vi inga som vill ha en "brakfest" så jag antar det blir någon från m2b släkt som kanske vill köpa nåt meni nget annat.

  Men jag förstår din oro att någon man inte vill ska hända ändå kommer att ske.
  Har ni något värdpar/toastmaster osv som kan ta hand om den biten OM det skulle ske?
  Eller som juli-brud skrev...någon med pondus som kan ha lite extra kik?
  Så inte ni som brudpar ska behöva ha ögonen på de som vill verkar önska "fylla"?

 • Äldre 13 aug 12:25
  #7

  Jag rekommenderar att ni utser en/ett par personer till "ordningsvakter" som kan be folk stoppa undan medhavd sprit om sånt förekommer. På så sätt kan ni slappna av eftersom ni vet att det finns nån annan som tar hand om eventuella problem.

   Jag tror de flesta kommer att uppföra sig på ett bra sätt på ert bröllop, hur många har egentligen mage att släpa med egen sprit till ett BRÖLLOP? Folk kanske planerar det, men när det kommer till kritan så verkar man ju minst sagt märklig om man inte godkänner brudparets arrangemang och protesterar genom att ta med egen starksprit.

Svar på tråden vår bröllopsfest = fyllefest enligt vissa gäster
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.