• Anonym

    "Avbjuda" någon?

    Nu låter det säkert värre än vad det kanske är.
    Men för ca 1,5 månad sen gick OSA ut och om 3 helger är bröllopet.

    Då var det ett par som störde sig lite på att vi hade valt ett barnfritt bröllop, och lite irriterat skrev de att bara den ena kommer då de ej vill ha barnvakt så en måste stanna hemma.

    Fine tänkte vi, tråkigt att det inte gick att lösa men så är det ibland. VI dubbelkollade med dem för ca 3 veckor sen och sa att nu var sista minuten för att ändra sig om de ville. Men nej, en av dem skulle fortf stanna hemma. Men så i lördags när vi träffar på paret säger han som inte skulle komma "Vi ses ju den 31e", jaha tänkte jag - kanske är hon som ska stanna hemma nu iaf? Men sen när vi ska säga hej då till henne frågar hon lite snabbt om en viss typ av klänning är okej att ha. 

    Förvirrat frågar jag om hon inte ska va hemma eftersom han tydligen ska komma. Då svarar hon att dom ångrade sig och att dom löste med barnvakt för två veckor sedan.  Och att dom inte tänkte att dom var tvungna att säga att han skulle komma eftersom han var bjuden och det spelade väl ingen roll om det blev en extra.

    Jag blev så jäkla irriterad på nonchalansen, nu är ju bordsplaceringen redan satt med exakt antal bord (nu måste vi lägga till ett till bord med tre tomma platser),  där vi bara köpt vaser och beställt blommor till alla bord, gjort alla festprogram till exakt det antalet som osade osv osv.

    Så nu till frågan,  är så sugen på att säga "nej tyvärr, ni osade inte honom i tid, och när vi gav er en sista chans sa ni också nej. nu är det för sent" Men kan man verkligen göra så? Hur hade ni gjort?

  • Svar på tråden "Avbjuda" någon?
  • Anonym

    Grejen är att borden är så små och smala (60*120) att det blir omöjligt att trycka in någon och måste därför ha ett extra bord. 

    Men som du säger - det kan ju bli rätt stelt och konstigt när man ses efteråt. Och känns ju tråkigt när dom ansträngt sig.

    Men det som irriterar egentligen mest är väl att dom faktiskt inte hade tänkt att säga något överhuvudtaget utan det blev av en slump och tar det som en självklarhet...

    Men jag hör vad du säger, är riktigt kluven till hur jag ska göra.  

  • Anonym
    xMariax skrev 2013-08-12 14:55:57 följande:
    Klart man kan, jag hade antagligen sagt något liknande.
    Skönt att höra att någon tänker ganska lika. Aja får se hur vi gör.
  • Anonym
    Anonym (nja...) skrev 2013-08-12 15:30:49 följande:
    Ja, absolut, jag hade nog reagerat likadant i första läget.. vad hade hänt om ni inte hade stött på varandra, då hade de ju bara stått där på bröllopsdagen!! 
    Ja det var ju verkligen tur att det kom fram att båda tänkt komma. Hade ju inte funnits mat till båda annrs då det är tre rätters med bordsservering ;) 

    Ja, ska ta mig en funderare och sen ringa och dubbelkolla igen. Tack för att du tog dig tid att svara :)

     
  • Anonym

    Grejen är att dom själva gifte sig för 2 år sedan, Så jag antog ju att dom om några skulle ha förståelse. men å andra sidan är dom båda ganska så laidback. Alla är vi ju olika, men ändå rätt besvärligt när det blir såhär. 

    Men som du säger, förklara att det ställer till det men att vi ska försöka lösa det och att det torligtvis inte blir någon helt optimal lösning. 
     

Svar på tråden "Avbjuda" någon?