• Kakbakaren

  VIKTNEDGÅNG inför bröllop 2014! Kanske kan stötta varandra:)

  Jag försöker också gå ner i vikt, ca 10-15 kg, helst innan jul. 5 kg har jag redan blivit av med men det har tagit ganska lång tid. Mitt koncept hittills har gått ut på att äta en rejäl frukost, normal lunch och en liten middag. Det tar bort hungerskänslorna ganska bra och på senaste tiden har det kommit massor med undersökningar som bevisar hur viktigt det är med en rejäl frukost! Vill du gå upp i vikt är det bara att hoppa över frukosten Flört Det som fick fart på min viktnedgång var nog ändå att ladda ner appen calorie counter eller liknande till telefonen och följa med mitt energiintag. Efter ett tag slutade jag sätta in allt och ändå har jag gått ner sakta men säkert efter det när jag har sett vad jag egentligen behöver.

  Jag skulle gärna motionera mera och skulle jag få det gjort kanske kilona också skulle försvinna lite snabbare, men jag har väldigt svårt att hitta tid till det (jaa, jag kunde ju gå ut på en promenad istället för att sitta här, men oftast gör jag både och i så fall och går och lägger mig alldeles för sent...).

  Kom ihåg att det är rekommenderat att man ska gå ner ca. ½ kg per vecka, går man ner för mycket kan det leda till depressioner osv. Att styrketräna när man går ner i vikt är egentligen extra viktigt eftersom allt som försvinner inte är fett utan en del är muskler. Om man är mycket överviktig är det skonsammare för musklerna men om man bara försöker få bort detdär lilla extra kan det hända att musklerna tar ordentligt med stryk. Dessutom ser kroppen mer välproportionerad ut med lite muskler.

  Oj, långt inlägg, hoppas vi kan stötta varandra och att fler i samma situation hittar hit Glad Och kanske vi kan dela med oss av hälsosamma recept också!

 • Kakbakaren
  Sofie R skrev 2013-08-12 07:13:47 följande:
  Jag har också ca 10 kg jag vill bli av med innan maj. Dessvärre funkar det dåligt! Jag springer ca 2 mil i veckan, men inget händer. Så jag vet liksom inte vart jag ska göra nästa förändring. Jag har i tre veckor räknat mina kalorier också, och enligt det så äter jag inte för mycket heller. Några idéer?
  Hmm, då jag tränar mera blir jag ofta också hungrigare och äter mera så det är +-0 (vad gäller vikten, men kanske bättre för hälsan) men om du har räknat kalorier så verkar det konstigt. 1 kg motsvaras ungefär av 7000 kcal, så vill man gå ner ett kilo på en vecka ska man ha ett underskott av 7000 kcal/vecka vilket är 1000 kcal/dag och om man normalt bör äta 2000 så är det väldigt lite med endast 1000, 1500 är kanske mer realistiskt men det beror förstås mycket på aktivitetsnivå osv.

  Har du testat att äta mer frukost och mindre kvällsmat? Enligt en undersökning gick en grupp kvinnor ner 8,5 kg på 12 veckor då de åt 700 kcal till frukost, 500 till lunch och 200 till middag och en annan grupp ner 3,5 kg på samma tid då de åt 200 kcal till frukost, 500 till lunch och 700 till middag, så energiintaget var ju detsamma per dygn men det finns också saker som tyder på att tidpunkten NÄR man äter också är viktig.
 • Kakbakaren

  Hur går det för er tjejer? Skrattande (Finns väl inga män här för tillfället?)

  Själv har jag börjat med iForms 6-9 veckors träningsprogram för att "trimma" kroppen lite och bygga mer muskler för er mer välproportionerlig kropp! Och starkare förstås. Efterförbränningen är bra efter styrketräning och jag har haft träningsvärk varje dag i över en vecka i olika delar av kroppen beroende på vilket program jag har kört Flört Tror det blir stretchning ikväll... Och så länk 1-2 gånger per vecka, eller jag är bara inne på andra veckan ännu så får se hur länge motivationen håller i sig... Och ska bli spännande att se ifall vågen och måttbandet visar några resultat om några veckor!

  Ifall någon annan blev intresserad hittar ni styrkeskolan här iform.se/traning/styrketraning/styrkeskolan/fa-ditt-livs-snyggaste-kropp Fokus ligger på mage, rumpa, armar och lår. För tillfället håller jag på med mag- och rumpprogrammen, tror jag inte kan ta in flera innan jag har slutfört dem för då blir det säkert för mycket så att min motivation försvinner eftersom jag inte har tid. En träningspass tar ca. 30 minuter så det hinner jag bra med 4 dagar i veckan (varje program görs 2 dagar/vecka) Skrattande Värst är att man behöver vara onlinemedlem för att komma åt programmen vilket betyder att Bonnier Publications får skicka erbjudanden åt en, men hittills har jag inte fått några.
  Ett + är att det finns videor på alla övningar hur man ska utföra dem och att man kan utföra övningarna hemma bara man har en såndär stor boll som tar upp i princip all plats men så är den ju rolig också!

Svar på tråden VIKTNEDGÅNG inför bröllop 2014! Kanske kan stötta varandra:)