• amerika

    Bjuda vänner och släkt eller bara närmaste familjen?

    Vi hade först tänkt ha vigselcermoni + afternoon tea med bara den närmaste släkten inkl barn och sedan bjuda in till barnfri dunderfest senare på kvällen för vännerna att ansluta. Men dels så märkte vi när vi började titta på vilka som skulle bjudas till "efterfesten" att det inte blev så många extra som vi trodde så det kändes lite fånigt samt att det skulle bli svårt för släktingarna att kunna få barnvakt till kvällen.

    Så vi kommer att bjuda de släktingar och de vänner som vi vill ha med, ca 60 pers i nuläget. Men det blir ändå mest släkt och på sätt o vis känns det lite ledsamt för var är alla vänner någonstans?

    Jag har insett när jag funderat över gästlistan att jag inte har så många vänner som jag tycker att jag står tillräckligt nära för att vilja bjuda på mitt bröllop. Och det är lite sorgligt, faktiskt.
    För två år sedan fyllde jag 40 och då bjöd jag "alla" jag känner, det var öppet hus. Men det var flera av dem som jag tänkt på som mina nära vänner som valde att inte komma vilket jag blev besviken över. De blir därför inte bjudna till ett bröllop. Och då krymper vänkretsen betydligt.
    Min blivande har inga vänner alls i Sverige, bara släkt och de är förstås självskrivna och han får givetvis bjuda vänner från hemlandet oxå, men även om han bjuder dem så kommer det vara många som inte kan komma.

  • amerika

    Men usch, jag blir både ledsen och lite förbannad när jag läser att vissa av er har blivit bjudna på bröllop som "utfyllnad"! Kära nån, då har man verkligen höga krav på hur man ska uppfattas av andra om man bjuder in "statister" för att det ska se stort & fancy ut!
    För mig är bröllopsdagen en dag som jag vill dela med dem jag tycker mest om och som står mig närmast. Som jag skrev i mitt tidigare inlägg, skulle jag önska att det var fler på vänlistan än släktlistan jag kände så med, men jag blev besviken på min 40-årsfest och därför väljer jag med större omsorg denna gång. Jag och min blivande vill bara ha människor vi blir glada av omkring oss på vår stora dag!

Svar på tråden Bjuda vänner och släkt eller bara närmaste familjen?