• confuzed86

    Skjuta fram ett år eller ta lån? Ångest..

    Vi har ett budgetbröllop på ca 35000kr men då har vi dragit mer på mkt som vi inte känner är så nödvändigt. Har fått mkt hjälp från nära o kära samt hyrt bil privat osv, gjort inbjudan, vigselhäfte etc själv på datorn. vi lyckades spara ihop pengarna på mindre än ett år samtidigt som jag varit mammaledig. Allt går om man vill! Mamma står för blommor och resan är Inte inräknad i budgeten då den redan var bestämd innan vi bestämde oss för att gifta oss :) kläder till mannen fick vi för halva priset på dressmann (då han ej ville ha frack), kläder till sonen på ebay. Klänningen blev jag tipsad om att köpa från Kina, dock inte alla nöjd efter 2 klänningar så det får bli en ur brudbutik eller begagnat. Finns som sagt hur mkt Som helst att hitta billigare alternativ till. Vi ville inte heller ta lån därför blev det denna budget då vi ville gifta oss i år samtidigt som vi personligen inte vill lägga en förmögenhet på ett bröllop.

  • confuzed86

    Dock har vi inget huslån men ett blancolån på lite över 100 tkr. Vi har försökt handla billigt, inte äta en massa ute, hållt nere på att köpa en massa kläder (då jag älskar att shoppa) mm. Vi lyckades spara ihop 35.000 på ett år och då var jag även mammaledig. Nu vet jag ju inte vad ni har för kostnader och löner. Vi har väl Legat på ca 28-30000 i mån när jag inte jobbat. Plus några 1000 när Jag jobbat extra. Det har varit tight men det har funkat. Nu gick ju budgeten på lite mer än vi räknat men det fick lösa sig Med kreditkortet och betala det nästa månad (gifter mig på lördag). Visserligen var vår budget på 35.000 för bröllopet med 73 personer totalt.

  • confuzed86

    Odhelia: då har ni räkningar på ca 24000 + mat. Vi lägger ca 4000 på mat. Försök att iaf spara kanske 2-3000 i månaden. Köper man mindre var månad så kan man spara mer. Inte alltid så kul. Vi la även undan skattepengarna till bröllopet och om vi fick in extra pengar för saker vi sålt. Vi köpte mkt pö om pö. Då slapp man tänka på att så mkt skulle fixas in i det sista och man hade oftast "råd" med det.

Svar på tråden Skjuta fram ett år eller ta lån? Ångest..