• Alyllyra

    Skjuta fram ett år eller ta lån? Ångest..

    Vi ska också ha vårt bröllop långt ifrån där vi bor... Och jag hade definitivt uppskattat en mer helhetslösning. När vi räknade i början trodde vi att en sån skulle bli dyrare, men nu börjar jag nog inse att det nog jämnar ut sig i längden... Så kan det va Tungan ute

    Jag tycker inte att det är fel att ta lån. Själv är jag skuldsatt för lång tid framöver eftersom jag har tagit studielån i över fem år. Ångrar jag mig? Nej. Skulle nu inte ha några som helst problem med att betala av ett lån på t.ex. 20.000 på några månader om jag behövde det, tack vare min utbildning.

    Det är väldigt mycket ramaskri över det här med att ta lån till sitt bröllop, men jag tycker vi ska komma ihåg ett par saker:
    1. Det är skillnad på små och stora lån. Att låna till en del av sitt bröllop är en annan sak än att låna till hela.
    2. Det är skillnad på oansvariga och ansvarsfulla lån. Om brudparet i fråga har gjort alla beräkningar och kommit fram till att de har råd att betala tillbaka på x antal månader och dessutom tycker att det är värt det ser jag inga problem med det.

     TS, det låter bra att ni har tagit in offerter och kan börja räkna på det. Då kan ni också se hur mycket som eventuellt fattas. Men var också realistiska när ni räknar på hur mycket ni kan lägga undan varje månad! Och fråga er sedan: är det värt det?
    Lycka till!

  • Alyllyra
    CoolJen skrev 2013-08-08 20:49:58 följande:
    Jag vet att jag blir "hatad" av detta men vi har lånat till vårt bröllop, 60.000:- närmare bestämt.
    Då innefattar det ringar, kläder, fest...ja allt utan en bröllopsresa.

    Vi tänkte som så att antingen så får vi spara i 5 år eller så betalar vi av i 5 år.
    Visst att det blir något dyrare men vi gjorde om ett gammalt lån så månadskostnaden blir inte högre.
    Jag har varit föräldraledig länge och vi har inte utrymme för att spara, just därför skulle det ta sån tid att spara ihop till bröllopet.

    Nu får vi gifta oss på en gång och betala i efterhand istället, det är det värt för mig.
    I övrigt har vi inga lån eller skulder, utan bara detta.
    Jag tycker inte det finns någon anledning att "hata" dig Ni verkar ju ha tänkt igenom detta ordentligt och vara medvetna om ert val.

    Själv tycker jag att man kan dra paralleller till ett argument till att gifta sig ung som jag har hört många gånger här på BT: "Hellre gift och sen skild och ha fått leva sitt liv än att aldrig gifta sig och ångra det i efterhand." Fast i det här fallet skulle man kunna ha "Hellre gift och skuldsatt än att inte gifta sig alls och ångra det sen".
Svar på tråden Skjuta fram ett år eller ta lån? Ångest..