• Sailergirl

    Skjuta fram ett år eller ta lån? Ångest..

    Vad roligt att ni är på banan nu! Låter som att ni har en bra plan. Tänker man "less is more" kan man också få ett billigare bröllop. Vi lade inte mycket pengar på dekoration/inbjudningar/festprogram etc. Köpte 2x6pack ölglas på IKEA för 60 kr totalt som vi hade blommor i. En chrysantemum anastasia + lite texasgrönt per glas blev verkligen billigt. Sedan var ju borden ändå fulla med dukning av dricksglas etc.

    Gjorde festprogram och bordsplacering i ett, där namnet stod på förstasidan av festhäftet (man behöver ju inte något festhäfte iofs). De skrev vi ut själva på vanlig skrivare, vilket vi även gjorde med vigselprogram och inbjudningskort (köpte dubbelvikta vita kort på gallerix, inte många kronor per styck). Vi höll ett vitt/grönt tema genom allt, vilket gjorde att det blev en bra helhet. Det kan jag verkligen rekommendera.

    Vårt bröllop uppfattades som väldigt påkostat men en del grejor hade vi fixat väldigt billigt men ändå stilrent och snyggt. Vi var på restaurang och hade drinkbiljetter till baren. Det dracks inte alls mycket så vi hade många biljetter över. Ska ni köpa egen dricka är systembolaget faktiskt ett väldigt bra alternativ. Många glömmer att man kan lämna tillbaka det som blir över efter festen, bara man har kvittot!

    Fortsätt gärna att skriva hur det går för er. Är så roligt att följa och bidra med lite diskussioner/åsikter/tips på vägen. 

    Lycka till! 

  • Sailergirl

    Låter väldigt trevligt med inbjudningskortsidén. Tror också att du kan få det till ett bra pris. Har läst om fler som använder stenar som bordsplacering. Det blir säkert jättebra :)

    Kom också ihåg att hålla dig till din plan. Nu har du köpt skorna, då är det de skorna du ska ha och inte ett par andra som du ser i affären om några månader ;) Alltid svårt när man köper tidigt, men har man bestämt sig för att hålla sig till planen så går det. Köpte min bröllopsklänning i oktober och gifte mig i juni. Var lite rädd för att jag skulle hitta en annan senare, men jag letade inte och hade bestämt mig så det gick bra :) Läser om många som köper en, två och tre klänningar. Det kan bli väldigt dyrt. 

Svar på tråden Skjuta fram ett år eller ta lån? Ångest..