• Tessa
    Äldre 1 Aug 21:48
    35375 visningar
    43 svar
    43
    35375

    Skjuta fram ett år eller ta lån? Ångest..

    Som de andra säger så är det bättre att skjuta på bröllopet några månader eller ett år för att kunna spara ihop till budgeten. Det är inte roligt att leva skuldsatt - även om det gäller för endast några månader. 

    Jag tycker ni ska tänka på vad som är viktigt för er. Den billigare lokalen som du beskriver som "nedgången" hör jag dig tveka inför. Visst att det är billigare, men är det kanske värt att vänta för att få det där lilla extra hos den "rätta lokalen*? Det är också en viss säkerhet att ta allt från samma ställe och underlättar planeringen då du inte behöver bolla med så många leverantörer.

    Det behöver inte bli så stor skillnad alla gånger vad gäller lokalkostnader och cateringföretag om du jämför anläggningar. Ibland har man tur och kan få rabatt om ni tar allt från en och samma anläggning. Det är jobbigt att fråga efter det - jag vet, men frågan är fri. Du kan alltid lägga upp det som "Kan du göra något åt priset?" med en vänlig ton och oftast kan de hjälpa till med något!
    Jämför du två heeeelt olika lokaler kan priset givetvis skilja en hel del. Men det beror som sagt på vad du vill.

    Jag tycker du kan skicka ut förfrågningar vad gäller pris, för att jämföra. Mejla lokalerna och förklara alla önskemål så ger de dig en offert. Då kan du svart på vitt se exakt hur mycket pengar ni behöver.

    Min personliga inställning är att jag hellre väntar för att få det drömbröllop jag alltid önskat än att ta lån eller tumma på för mig betydande element som t.ex. mat, lokal och klänning. Den som väntar på något gott.... Glad

Svar på tråden Skjuta fram ett år eller ta lån? Ångest..