• Äldre 31 Jul 18:59
    3415 visningar
    9 svar
    9
    3415

    Cerist, vattentåligt!?

    Chicita skrev 2013-07-31 16:41:05 följande:
    Ett annat alternativ förresten kan ju vara att stoppa ner hela blomman i burken. Alltså dränka den i vatten så den ligger mitt i burken eller på botten

    Att ha blomman flytandes i burken går alldeles utmärkt :) men de kommer tyvärr inte att gå att få blomman att ni ligga under vattnet på botten utan någon form av tyngd . De man kan göra är att fylla i bara lite vatten så kan den fortfárande ligga på botten :)


    Att de ska bli bubblor eller liknande på rosor är ingenting du behöver oroa dig för . Har använt rosor till bordsdekorationer massor med gånger och har aldrig varit med om de tidigare :)

  • Äldre 31 Jul 20:03
    #7
    Chicita skrev 2013-07-31 19:13:41 följande:
    Jag pratar om en effekt som är rätt vanlig, du kanske har sett dom där videosarna där dom stoppar ner en menthos i cola light och det blir som en fontän Flört
    Inte att blomman i sig ska bli knölig.
    En skrovlig yta behåller mer luft och då kan det bildas luftbubblor på bladen. Vilket kan göra att ljuset bryts på ett annat sätt än man tänkt.

    Om blomman är stor nog så att den tar emot på insidorna av burken (och en barnmatsburk är inte så vid) så brukar det gå utmärkt att ha blommor under vatten.
    Annars är det ju väldigt konstigt att vi har haft det i många arrangemang på jobbet - utan tygder...
    Och vill man så kan man ju binda fast en liten sten vid stjälkstumpen annars då...

    Förstår precis vad du menar :) Att blomman inte i sig blir knölig förstår jag . Ville bara ge en annan synvinkel på de du sa. Då jag gjort många dekorationer med rosor tidigare eftersom jag jobbar som florist och aldrig varit med om de som du berättade. Har även gjort dekorationer liknande dem som TS ska göra då blomman är direkt i vattnet och även de har gått utmärkt :) Var bara de jag ville tillföra :)


    Jo precis , då kan de såklart fungera . Men jag tänkte att eftersom en barnmatsburk är smalare upptill för att sedan bli vidare igen . Om då rosen går i där uppe så kommmer den troligen inte att kunna ta i kanterna på sidorna. De var så jag tänkte :)


    Klart att de går även utan tyngder men de är svårt att få till . Då blomman är så pass lätt så är de väldigt svårt att få den att fästa mot kanterna utan den flyter upp direkt igen . Så av egen erfarenhet så brukar jag personligen inte göra dessa sorters dekorationer så ofta eftersom de e mkt pill :)


     


     

Svar på tråden Cerist, vattentåligt!?