• Kopparspiral, men vart tog mensen vägen?

  Tis 30 jul 2013 16:22 Läst 23684 gånger Totalt 10 svar
  Tis 30 jul 2013 16:22

  Satte in en kopparspiral för 7 månader sen. Innan det åt jag cerazette vilket gjorde att jag inte hade någon normal mens men efter någon månad fick jag tillbaka den som vanligt och den var regelbunden i flera månader. 27 dagar emellan, först ganska mycket, mensvärk i några dagar och sen avtog den. Pågick i ganska exakt en vecka. Men förra månaden var den några dagar sen och då kom det någon liten, liten blödning som knappt var något att tala om och inget spår av mensvärk. Pågick mer än en vecka. Sen efter ca en vecka kom den tillbaka och har varit lika i ca två veckor. Är det någon som vet om detta är normalt när man har kopparspiral? Kan tillägga att jag aldrig har varit gravid. Tycker det är lite konstigt att det dykt upp en långvarig mellanblödning eller vad det är när mensen var så regelbunden förut. Och vart tog mensvärken vägen? Och varför är det så lite hela tiden? Ska jag behöva blöda jämt? Mycket frågor, jag vet, men jag fattar ingenting av det här... Har lite smått gynskräck så jag vill inte gärna gå dit "i onödan"... Någon som har erfarenhet?


  Kopparspiral mellanblödning mens mensvärk
 • Ons 31 jul 2013 10:47 #1

  Jag har haft kopparspiral och har det även nu igen.
  Första gången som jag satte in den så blödde jag en vecka och var blödningsfri i 3 veckor. Precis som det ska vara (enligt mig själv ;) )
  Efter ett halvår blödde jag väldigt ofta. I tre månader var jag endast fri från mens i en vecka av tolv! Då tog jag ut den för att se vad som höll på att hända med min kropp. Var utan skydd  två månader och då blödde jag endast en vecka och fri i tre veckor. Underbart, men förstod att jag skulle snabbt bli gravid igen om jag var utan skydd så jag satte i i kopparspiral igen och blödde precis som när jag slutade. Tog ut den och åt p-piller i 2 år.

  I februari i år satte jag i kopparspiral för tredje gången. Blöder en del fortfarande men inte lika ofta som förut. Men nu tänkte jag försöka ha den i några år och hoppas att det blir bättre, annars får jag helt enkelt acceptera att kopparspiralen inte är något för mig! :)

  Tyvärr så kan vissa blöda mer än andra som har kopparspiral, vad det beror på, vet jag inte.
  Men du måste bestämma vad som är bäst för dig. Det kanske finns andra p-medel som passar dig bättre? Hormonspiral sägs vara bättre med blödningen, men jag hör till de konstiga som vill ha mens en gång i månaden ;)
  Om jag börjar blöda lika mycket som tidigare, så försvinner min spiral. För jag blir så slut av att hela tiden blöda och orkar ingenting på dagarna och blir nedstämd. Det är inte värt det då!

  Hoppas att du blir klokare av mitt svar.
  Lycka till :)
   

 • Ons 31 jul 2013 11:13 #2

  Jag hade kopparspiral i 5 år. Det var det bästa jag någonsin haft. Inga hormoner och ett skydd jag inte behövde tänka på. Jag hade mens var 28-30 dag varje månad i 5 år. Blödningarna var rikliga första 3 dagarna med rätt kraftig mensvärk och sen lite blodblandade flytningar i 1-2 dagar.


  Jag tog ut min spiral i november och min mens hoppade igång precis som den skulle direkt efter och har efter det varit regelbunden. Jag satte inte in någon ny spiral för att vi tänkte avvakta några månader och sedan börja bebisverkstad, nu behöver jag inte skydd på några månader =) hihi


  Men jag kommer helt klart sätta in en ny kopparspiral sen. Jag skulle rekomendera att du tar ett djupt andetag och går till gynekolog eller barnmorskan i alla fall =) dom kan faktiskt ge dig bäst hjälp i preventivmedels djungeln.


  Framtiden är den du själv skapar
 • Tis 6 aug 2013 23:56 #3

  Tack för era svar! Känns väldigt tråkigt om det kommer fortsätta att vara så här under hela tiden jag har min spiral. Det funkar ju inte att blöda hela tiden! Vet dock inte vad jag ska hitta för preventivmedel annars då jag inte vill ta några mer hormoner. Det som gör mig mest fundersam är vart den riktiga mensen tog vägen! Den som var riklig med mycket mensvärk som jag nu nte har haft på flera månader. Nu har jag haft konstanta små blödningar istället! Veronica84, hur var det för dig?

 • Ons 7 aug 2013 07:31 #4

  Jag har själv hormonspiral. Och det är ju så otroligt lite hormoner det handlar om. Dessutom säger folk som vet att den ska vara mycket bättre för att kontrollerna blödningarna och värken. Innan jag satte in den hade jag väldig värk, men nu är den nästan borta. Och jag blöder lite lätt typ 3 dagar i månaden. Lättvindigt!

 • Ons 7 aug 2013 13:08 #5
  Jesoca skrev 2013-08-06 23:56:23 följande:
  Tack för era svar! Känns väldigt tråkigt om det kommer fortsätta att vara så här under hela tiden jag har min spiral. Det funkar ju inte att blöda hela tiden! Vet dock inte vad jag ska hitta för preventivmedel annars då jag inte vill ta några mer hormoner. Det som gör mig mest fundersam är vart den riktiga mensen tog vägen! Den som var riklig med mycket mensvärk som jag nu nte har haft på flera månader. Nu har jag haft konstanta små blödningar istället! Veronica84, hur var det för dig?
  Jag hade mest små blödningar då jag blödde varje dag i många veckor för 2 år sedan.
  Men  denna gång har jag mens i 6 dagar och sen små blöder någon dag hit och dit, för att sedan ha uppehåll i två veckor. Det funkar bra just nu för mig. Det är ju inte varje dag som sist.

  Tycker att du ska beställa en tid hos gyn och prata och få råd hur du ska gå vidare. För det är jobbigt att småblöda hela tiden.  
 • Mån 12 aug 2013 18:21 #6

  Ja, jag borde väl göra det. Jag går ju och grubblar och oroar mig för att jag ska få ha det så här jämt för att det är "normalt", eller att något är fel eller att jag är gravid. Men usch vad det tar emot! Är väl kanske lite så att jag är orolig för att få ett svar jag inte vill ha så därför skjuter jag på det. Ologiskt, jag vet! Samma är det med gravtest. Man är ju inte mindre gravid för att man låter bli att testa...

 • Mån 19 aug 2013 12:46 #7

  Ringde barnmorskan idag och hon sa åt mig att görs ett gravtest. Först frågade hon om jag hade gjort det och jag kände mig ganska dum som svarade nej, som att tanken inte hade slagit mig liksom... Men då ska ju mensen utebli och det är ju tvärtom, jag har blödit i två månader... Men nu är jag skitskraj för att ta det där testet bara för att det var barnmorskan som sa åt mig att göra det! :(

 • Mån 19 aug 2013 17:10 #8

  Då säger jag oxå det! Gör ett test och berätta hur det gick :) lycka till

 • Tor 29 aug 2013 22:53 #9

  Har tagit testet och det var negativt, dagen efter fick jag något som mer liknar vanlig mens som pågick i en vecka och nu är den borta helt. Hoppas det fortsätter så för nu känns ju allt som det ska!

 • Fre 30 aug 2013 06:13 #10

  Jesoca: Vad skönt för dig! :) Har precis haft min "trevliga" vecka och nu hoppas jag på att vara fri i några veckor :)

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll