• Jezibe­l
    Äldre 30 Jul 08:45
    5245 visningar
    15 svar
    15
    5245

    Gav ni en present till er tärna/tärnor & bestman? Vad gav ni?

  • Svar på tråden Gav ni en present till er tärna/tärnor & bestman? Vad gav ni?
  • Alylly­ra
    Äldre 30 Jul 10:04
    #1

    Vi har varken tärnor eller marshalkar, men ska ha några av våra närmsta vänner närvarande på förmiddagen när vi gör oss i ordning. Så jag bestämde mig för att köpa snygga morgonrockar till mina tjejkompisar som vi kan skrota runt i på morgonen och som de sen kan ha kvar och använda när de vill. Min sambo ville också köpa någonting till sina vänner när han hörde det, så det blir förmodligen fiskeknivar med deras namn ingraverade på (allihop är inbitna fiskare...).
    Det viktigaste för mig var att det inte bara var "en pryl" utan nått man faktiskt kan använda om man vill.

  • Äldre 30 Jul 11:28
    #2

    Njae.. Vi hade två tärnor och vi betalade deras klänningar, boleros, skor, armband och hårspännen och allt det fick dom ju behålla efter bröllopet. Det var min syster och makens syster. Sedan hade vi fyra marskalker, makens fyra vänner, och dom fick slipsar och skor som dom fick behålla efteråt. Utöver det fick dom inget förutom ett riktigt genuint tack och en grillmiddag kvällen före bröllopet. Då bjöd vi in tärnor, marskalker samt toastmaster (en av marskalkerna visserligen) och toastmadame med respektive på grillkväll så vi skulle hinna prata om morgondagen och alla i brudföljet skulle hinna träffas ordentligt. Två av marskalkerna bor inte här, utan en i andra änden av landet och en i Norge.

    Men några speciella tack-gåvor fick dom inte.


  • Äldre 30 Jul 11:45
    #3

    Tärnorna och en av fotograferna fick var sitt silverarmband med hjärta på. Toastmaster fick en whiskey och värdinnan en middag ute. Var uppskattat!

  • kärlek­ensbru­dpar
    Äldre 30 Jul 21:39
    #4

    Min tärna fick en ängel och frisyren hos frisören :) värdparet fick en tavla :)

  • Jezibe­l
    Äldre 31 Jul 09:11
    #5

    Tack för alla svar! Ja och ofta är det ju just tärnor och marshalkar som fixat ens möhippa och svensexa och det är ju inte gjort hur lätt som helst och förtjänar uppskattning om inte annat, Glad

  • 1337Li­se
    Äldre 31 Jul 10:15
    #6

    Mitt bröllop har inte varit ännu men jag ska ge ett armband till tärnan som ordnat min möhippa, och en graverad plunta till toastmastern. Vi har ärligt talat inte valt att ge nåt till de två bestmännen, och min andra tärna - de får flugor och tärnan en klänning, det räcker tycker jag med tanke på att de inte hjälper oss med någonting alls. Våra föräldrar hjälper till så mycket att vi köper varsin whisky till papporna och ett glashjärta med personlig text till våra mödrar. Sedan kommer serveringspersonalen (som är vänner) få en korg med godsaker och vin =)

  • Äldre 31 Jul 10:19
    #7

    ja jag ska ge till min tärna. (dock har jag börjat tvivla på om jag ska ha en tärna eller inte... men det är lite än) om det blir det tema jag önskar (skog) så fundera jag på att vi skulle ge henne ett halsband med någon kotte eller nåt.  t.ex sånnahär. 



  • Jezibe­l
    Äldre 31 Jul 11:25
    #8

    Vad fina! Bra idé att ge ngt till alla som hjälper till.

  • Äldre 31 Jul 19:17
    #9

    Vi kommer köpa kläderna till brudtärnan och bestmen som present, de är ju ändå rätt mkt pengar bara där och sedan har de ju ett riktigt fint plagg att använda vid andra tillfällen.

  • Äldre 1 Aug 20:48
    #10

    Vi hade inte tärnor och marskalkar men gav presenter till toastmasters och andra som hjälpt till mycket. Vi gjorde egna presentkorgar med  lokala specialiter och annat smått och gott de kan förknippa med oss.

  • Äldre 1 Aug 22:10
    #11

    Oj vilka snygga kottesmycken, filibustern! Får man fråga var du har hittat dem? :)

  • Äldre 4 Aug 18:10
    #12
    Papillon skrev 2013-08-01 22:10:03 följande:
    Oj vilka snygga kottesmycken, filibustern! Får man fråga var du har hittat dem? :)
    på etsy! sök typ. pendant pine cone. eller pine cone necklace eller nåt. :)
  • JIEB
    Äldre 5 Aug 14:27
    #13

    Vi skaffade inga direkta presenter just för följet. Våra tärnor fick behålla sina klänningar, hårspännen och sjalar som vi köpte åt dem. Två av dem (min syster och min svägerska/bästa vän) var även toastmadames och de fick varsin silverklocka till middagen som de kunde göra sig hörda med och som de sedan fick behålla. Funderar på om man ska låta gravera dem eller liknande. Marskalkarna fick behålla slipsarna och näsduken som vi köpt åt dem.

    I övrigt så gav vi presenter till de som hjälpte till med bröllopet; en av marskalkarna (min bror) som deltog mycket i planerandet och framförandet av musiken på bröllopet, vår ringbärare och en av mina tärnor (yngsta syskonen), våra föräldrar och en nära vän till mig som ställde upp som bara den Glad Vi köpte lite smått och gott åt dem; vin/sprit, godis och liknande.

  • Äldre 5 Aug 20:33
    #14

    Vi kommer att ge presenter till tärnorna och marsalken. Vi har inget krav på vilka kläder de ska ha på sig utan de får gärna använda något de redan har i garderoben. Båda tärnorna har nyss flyttat till stora hus i gammal stil så de kommer att få praktiska saker till huset. Ekologisk handkokad såpa, vackra tvålar och liknande. Kanske inte världens roligaste saker men båda två vill hellre ha praktiska saker än smycken. Marsalken som även är toastmaster kommer att få en whiskey. Våra mammor som både är lätt rörda har fått en varsin tygnäsduk med våra namn och datum på. 

  • Jezibe­l
    Äldre 5 Aug 21:33
    #15

    Vilka fina idéer! Tack för allas bra svar :)

Svar på tråden Gav ni en present till er tärna/tärnor & bestman? Vad gav ni?