• Kalaspinglan

    Vad är det första man tänker på när man får en bröllopsinbjudan?

    Jag brukar bli väldigt glad och tänka "o vad spännande!" när jag öppnar en bröllopsinbjudan.

    Sen när den första glädjen lagt sig, brukar jag ta fram kalendern, kolla så inget annat är inbokat just då osv. Om det är ett bröllop på annan ort brukar jag också försöka hitta billiga flyg/tågresor så fort som möjligt.

    Har aldrig sagt att någons upplägg verkar tråkigt, och skulle ALDRIG säga det till inbjudarna heller! Visst har man ju varit på en del bröllop som inte varit 100 % superkul från vigsel till efterfest, men det håller jag också för mig själv. Till brudparen säger jag alltid att deras bröllop varit underbart och jag haft jätteroligt. För det är det brudpar vill höra. De vill inte höra att bordsgrannen var tråkig, maten sisådär och musiken kass. Det går hursomhelst inte att ändra på i efterhand, så det är onödigt att vara "rak och ärlig" mot brudpar som undrar vad man tyckte.

    TS: er kompis verkar vara sällsynt ouppfostrad, om du känner honom bra kan du ju alltid lägga en liten pik om att "ja krogen har ju öppet när vi väl är färdiga, och där får man så mycket sprit man vill, så du kan ju gå dit om du känner ett behov av att hänga i en bar." 

    I övrigt: försök bortse från honom och tänk att det är hans problem som beter sig sådär. Om han tycker ert bröllop verkar så urtråkigt som han säger, så står det ju honom fritt att tacka nej. En inbjudan är ingen order...

  • Kalaspinglan

    Jag tycker absolut att en alkoholfri middag kan vara jätterolig! Det är ju sällskapet och inte spriten som gör festen rolig! Ert upplägg tycker jag verkar mysigt och jag skulle gärna gå om jag fick en sån inbjudan. Jag tycker att vigseln är en högtidlig början på en bra dag, och många präster är väldigt bra på att föra fram ett viktigt budskap, så jag brukar lyssna noga.

Svar på tråden Vad är det första man tänker på när man får en bröllopsinbjudan?