Inlägg från: jimmyojennifer |Visa alla inlägg
  • jimmyojennifer

    Hur gör man med hindersprövningen

    Vi skrev ut hindersprövningen och blankett om byte av efternamn, fyllde i dom och skickade tillbaka till skatteverket. Det är bara giltigt i 4 månader, så när det var precis 4 månader kvart ill vårt bröllop skickade vi in papprena till skatteverket.


    Sedan fick vi tillbaka två blanketter, själva hindersintyget som säger att vi får gifta oss och på det stod det en notis om att vi lämnat in blankett om byte av efternamn. Den blanketten gav vi till prästen så han vet att vi får enligt svensklag gifta oss och den och andra blanketten var vigselintyget som vi även det gav till prästen som han fyllde i och sedan skickade in till skatteverket.


     


    Hindersprövningen är bara ett papper där man fyller i sina namn och personnummer och sedan skriver under på att man inte är släkt i direkt uppåt- eller nedåt stigande led och att man inte är gift med någon annan.
    Sedan får man tillbaka ett papper med vatten stämpel där skatteverket intygar att okej ni är inte släkt eller gifta redan ni får gifta er. Det pappret ska man uppvisa för den som viger en.


    Framtiden är den du själv skapar
Svar på tråden Hur gör man med hindersprövningen