• Tessa

  Ger man bröllopspresent även om man inte kan komma på bröllopet?

  Jag hade personligen inte gett/skickat någon present till en vän/bekant/släkting jag sällan umgås med om jag inte gick på bröllopet. Hade det varit en nära vän, familjemedlem eller någon jag umgås lite mer frekvent med hade jag absolut skickat något och gratulerat.

  Hade jag endast gått på vigseln i detta fall hade jag nog gett något. Kanske något mer symboliskt och inte den dyraste bakmaskinen Flört

  Vet inte vad vett- och etikettreglerna säger i detta fall? 

 • Tessa
  AlwaysAndForever2012 skrev 2013-07-18 21:51:07 följande:
  Det är ju det att dom har önskat sig presentkort endast..på resor..å jag har aldrig gillat presentkor för det visar summan så väl..speciellt när man har knapert..å jag gillar personliga gåvor.. så det hade vi tänkt göra nu, men det krånglade till sig rejält så nu sitter vi i skiten med bara nån vecka kvar och ännu mindre pengar och tid :( skulle kunna gråta.. hade velat gett nåt personligt..Iaf har ju fått höra från gemensamma vänner att hon verkar tro de ska få presentkort för minst  500kr av de vänner/bekanta och 1000 av de närmsta släkten typ..öhm.. jag har knappt råd med räkningarna..inte 500..hmm.. men ändå hade jag velat ge nåt för de kom på vårt bröllop..hmm..fast de hade inga barn att få barnvakt till osv..hmm     
  Samtidigt tycker jag inte att man som brudpar ska förvänta sig att gästerna lägger ut så mycket pengar på en gåva - även om det är presentkort. Alla har inte ekonomin för det.

  Ni måste se över ert eget hus först. Viktigast är att ni ska kunna betala räkningar och mata era barn, ni ska inte behöva lägga något på kredit eller tänja några gränser för att de ska få en extra 500-lapp till deras bröllopsresa. Speciellt inte när de inte är nära vänner och när ni inte kommer kunna delta.

  Om ni ska gå på vigseln får de se det som en gåva att ni var där och bevittnade deras löften till varandra.

  Gav de er dyra presenter kan jag förstå om det känns som en jobbig sits. Men samtidigt ska man inte jämföra sig för mycket. Alla har olika förutsättningar. 
Svar på tråden Ger man bröllopspresent även om man inte kan komma på bröllopet?