Inlägg från: Trattkantarellen |Visa alla inlägg
  • Trattkantarellen

    Vi som gifter oss 2015!

    filibustern skrev 2014-03-04 12:22:28 följande:
    HAHA! jag har fått frågan om jag inte ska bli läkare - "du har ju handstilen redan".  hahah!
    Underbart
    Azra M skrev 2014-03-04 13:48:32 följande:
    Min karl är spara och jag slösa hehe..men har tvingat mig själv att spara 5000 varje månad istället för att shoppa och hittills har det gått bra :) Vi ska ju gifta oss utomland så behöver spara väldigt mycket har insett det nu :)
    Det är lite samma här, jag har mkt lättare för att göra av med pengar.
    Jag sparar undan pengarna på ett  sparkonto i en internetbank (inte samma som där jag har resten av pengarna och kort etc)  av två anledningar, dels får man högre ränta, dels "försvinner" pengarna från mina konton, vilket gör det lättare att låta bli dom. :p
    Dock är det så att när min sambo väl köper något, så är det en gamingdator för 14.000kr, eller en systemkamera. Medan jag mer köper kläder, smink, hudvård, bodybutters, smycken etc. 
  • Trattkantarellen
    Miss BW skrev 2014-03-04 18:17:42 följande:
    Sätter mig här, har precis bokat lokal och fotograf till 27 juni 2015 så nu blir äntligen bröllopet av Solig
    Välkommen!
  • Trattkantarellen

    Hej Tjejer!

    Jag är hemma sjukskriven nu, var jätteförkyld hela förra vecka och när jag äntligen gick tillbaka till jobbet i måndags får jag halsfluss!?! Så tycker just nu väldigt synd om mig själv, och roar mig med att leta inspirationsbilder till bröllopet.

    Jag ÄLSKAR murgröna och vi har färgtema champagne och mörkgrönt, ska ha långa rankor med murgröna som bordsdekoration och ska även ha murgröna i buketten.
    Typ såhär:



    Buketten tänker jag mig en ganska samlad, rund med murgröna som hänger ner (gillar inte droppformade buketter)




    Hoppas ni förstår hur jag menar :p

    Sen har jag kommit på att jag vill ha murgröna i håret också!
    Jag har långt, brunt hår (syns kanske hyfsat på bilden, men är ännu längre nu, slutar strax nedanför brösten/i midjan. Vill inte ha någon slöja eller så, utan vill ha en frisyr i stil ungefär som bild 1, fast med murgröna i typ som på bild 2, alltså halvuppsättning.



    Tror ni det blir bra?
    Vill inte ha allt för mkt murgröna heller, men tänker att det kanske funkar med hår, bukett och dekorationer? 
    I övrigt kommer jag ha någon typ av ballgown riktig marängklänning med chifong el tyll, inte massa spets och glitter/dekorationer, utan ganska enkel fast ändå supersnygg, har just nu snöat in mig på den här:



    Fast med midjebandet i champangne då :)

    I övrigt kommer vi dekorera ganska sparsamt.
    Vad tror ni? Vill gärna höra era åsikter :D 
  • Trattkantarellen
    frkmaria skrev 2014-03-05 16:55:30 följande:
    Åh. Murgröna är superfint! Tror det kommer bli hur fint som helst! Tycker jättemycket om snörning i ryggen, och ett band i midjan som bryter av!

    Jag tänker också ha halvuppsatt hår, fast med lite blommor istället för murgröna. Vill ha två flätor, en på varje sida, som liksom möter bak i mitten i någon blomstergrej. kanske nån liten blomma på vägen ner från flätorna liksom. :)  
    Tack :) 

    Det låter mkt snyggt!
    filibustern skrev 2014-03-05 19:59:58 följande:
    trattkantarellen: va fina håridéer! och gillar när man har något "grenaktigt " som murgröna, hjärtan på tråd eller kanske bara granris i både brudbukett och dekoration! själv har jag blivit lite kär i tanken på hjärtan-på-tråd i brudbuketten. 

    dock undrar man ju om det kan se vettigt ut tillsammans med t.ex nejlika. och det lär ju kosta extra... dessutom är det karln smo ska fixa den så egentligen har jag ingen talan :P 
    Snygga buketter Filibustern, fint med hjärtan på tråd!
    Haha, vi får väll se vad han fixar för något
  • Trattkantarellen
    VinterBrud2015 skrev 2014-03-06 20:24:25 följande:
    Trattkantarellen: Oj va långt du har kommit i planeringen! Ser jättefint ut! Om jag inte hade sett bilden hade jag tyckt det lät märkligt med murgröna i håruppsättningen men det blev ju riktigt snyggt.
    Haha, njae, har dock varit sjukskriven i två veckor så då har man tid att hitta måååånga inspirationsbilder
    Mmm, det är ju lite annorlunda, het klart, men jag gillar det =D
  • Trattkantarellen
    Zandri skrev 2014-03-07 22:44:45 följande:
    Wiihooo! Nu får jag också vara med här Glad

    På alla hjärtans dag överraskade sambon mig med att gå ner på knä = Lycklig tjej!

    Det vi har kommit överens om hittils är att det hela skall gå av stapeln i slutet på sommaren 2015, lutar lite åt första veckan i September, då vi båda tycker att det oftast är den vackraste årstiden däromkring.

    Sedan har vi bestämt att bröllopet kommer att gå i lila färger. Älskar lila, ni skulle se vår lägenhet Flört hehe.
    Vigseln vill vi båda helst ha utomhus så det blir att be till vädergudarna inför den stora dagen. Men under festen vill vi kunna slappna av och eftersom att jag är en frusen brud, (BRUD va passande hehe!!!) så blir nog själva festen inomhus.

    Efter att allt kalas och ståhej är över så vill vi komma iväg på smekmånaden innan allt rosa skimmer hunnit lägga sig för mycket, helst inom en vecka efter bröllopet. Och drömresemålet är Maldiverna.... Blir dock inte klok på vädret där nere vid den årstiden, googlar som en tok men blir inte klokare för det Tungan ute Vet att det regnar mer den årstiden där, så frågan är om det är värt att välja det resmålet trots det, för många skriver också att det bara handlar om tio minuters regnskurar så jag vet inte.. Hmm... Mycket som snurrar i skallen just nu Drömmer
    Välkommen!
    Hmm, svårt det där med väder, vi var i Thailand i höstas i slutet på regnsäsongen, det var molning några dagar, regnade några gånger ett par dagar och var strålande sol resten...
    bumbi skrev 2014-03-08 14:47:17 följande:
    hej på er!

    Jag och min sambo gifter oss den 22 augusti nästa år, och har börjat planera "så smått". Kläderna är bestämda och (snart) betalda, och lokal är fixad, både för vigsel och fest. Vii kör borgerligt, så vi gifter oss i Wapnös slottsträdgård, (strax utanför halmstad) och har sedan festen på slottet. 
    Det är så otroligt svårt att inte planera allt nu på en gång ;)

    Hur går planeringen för er, och när är det dags för den stora dagen? :) 
    Hej!
    Välkommen! Jodå, det går så sakta frammåt. Har bokat tid för provning av klänningar nu med närmsta kompisarna om ett par veckor, ska bli jättekul!
    Vi ska titta på lokaler i Maj, men har två som vi väljer mellan.
    frkmaria skrev 2014-03-08 17:36:29 följande:
    Välkomna på er båda två! Kul att det hittas hit! :)

    Jag och min sambo gifter oss borgerligt utomhus vid en sluss/vattendrag förhoppningsvis (vi har inte varit och tittat där än.. men har fått höra att det ska vara fint) och så har vi bokat en bygdegård 1km därifrån (den har vi tittat på! ;) ). Bygdegården får plats med max 100pers och vi tänkter att ja, ju fler desto roligare! Vi kommer gifta oss den 1 augusti eftersom det var då vi förlovade oss förra året! :)  
    En av bygdegårdarna som vi har kikat på ligger ganska nära en sjö, så vi hoppas att miljön tilläter en vigsel där :) Så fint med vatten!
  • Trattkantarellen
    Catelicat skrev 2014-03-08 22:37:12 följande:
    Vi gifter oss 6 juni 2015, om vi hittar någonstans att fira efteråt...
    Välkommen!
    Hoppas ni hittar en bra lokal :)
    bumbi skrev 2014-03-09 10:12:02 följande:
    visst är det svårt, haha!
    Det får nog bli något annat ändå, är himla sugen på ett helt vanligt, klassiskt bröllop med ljusa, romantiska färger också. Det känns lite mer genomförbart :P
    VI ska ha tema Champagne och mörgrönt, men mkt inslag av murgröna (som jag ÄLSKAR) ska ha murgröna i håret, i buketten och på borden :)
    Helena1990 skrev 2014-03-09 10:50:00 följande:
    Åh vi har nu bokat den restaurang där vi ska ha bröllopsfesten i Maj 2015, det känns så skönt!!!!!!!!!
    Grattis!
    Zandri skrev 2014-03-09 14:33:35 följande:
    Oj, ser att flera utav er redan vet vad ni skall ha för klänning på den stora dagen! Härligt! Glad

    Instämmer att skogstema verkar häftigt! Skrattande

    Vårt datum blir ju som sagt nån gång i första veckan i September, det känns sååå långt bort för tillfället. Har grävt ner mig i flertalet bröllopstidningar och googlat runt massa massa på internet. Har ju färgtemat som skall gå i lila klart för mig, och även festlokalen egentligen.

    Vigselplatsen som blir utomhus är dock inte bestämd ännu, men vet ungefär i vilka trakter det blir eftersom det får vara någorlunda nära festlokalen... Det får bli Grebbestad området runtomkring..

    Det jag egentligen funderar på är, vad kan man mer greja med och planera redan nu?
    /en ivrig blivande brud
    Gör en budget, kolla på klänningar, smycken, kolla upp lokal, frisör, cateringfirma, hur vill du ha din tårta, vart beställer du den ifrån, livemusik el inte etc. finns MASSOR att kika på redan
  • Trattkantarellen
    Chamelius skrev 2014-03-11 21:33:20 följande:
    Hej brudar!

    Jag gifter mig 27/6-15...Ser att några av er redan verkar ha köpt klänning! Jag som tyckte jag planerat och köpt saker för tidigt :P...

    Orkar inte läsa alla 150 sidor men får man haka på?! :)

    Vart och när gifter ni er? :) 
    Hej! Välkommen!

    Haha, var tvungen att dubbelkolla, shit hur kom vi upp i så många sidor? :p

    Jag gifter mig  23/5-15 i Värmland, exakt lokal är inte helt spikad. 
  • Trattkantarellen
    frkmaria skrev 2014-03-15 12:09:22 följande:
    Hm. Nu verkar jag inte kunna klistra in dina bilder men guuuu vad fina bilder! Tårta, bukett och håruppsättning är precis så jag tänkt mig! :) 

    Förövrigt var vi iväg idag och tittade på vigselplats. Vi har ju fått tips om en sluss kilometern ifrån där vi ska ha festen och guuuud vad fint det var. Visst, nu är det varken väder eller grönska som det kommer vara i augusti men jag är helt kär! Perfekt. Enda nackdelen var att det forsade mycket vatten... men vi får ju försöka se vem vi kan ringa för att boka platsen och se om det går att lyfta den i 30 min eller nåt under själva vigselakten. Man vet ju inte förrän man frågat!

    Jag är hursom helnöjd och funkar det inte får vi vara lite längre bort och ta korten där bara. I vilket fall så är det perfekt plats! Folk får stå eller sitta i gräset om de så vill. Nu är det bestämt! :)  
    Gud så fint det låter!

    Vad härligt att ha allt bestämt! 
  • Trattkantarellen
    filibustern skrev 2014-03-20 12:08:42 följande:

    längesen jag skrev här :P

    har varit lite osugen senaste tiden, och det är väl för att jag har sån oengagerad karl. jag vill ju han ska liksom.. vara engagerad helt enkelt. men även så känner jag mig snål:P har funderat på om man ska köra en enkel vigsel med bara tårta efteråt.

    känns bara så konstigt..
    MEN!

    är med i en tävling där man kan vinna vad man vill i ett värde av 100 000kr. och då har jag önskat att jag och min fästman ska få fara till japan.

    så sitter jag här.. funderar.. och tänkerpå möjligheten att man faktiskt vinner (fast det är ju osannolikt...) och så PANG! - "kan man gifta sig i japan"? kollade upp det, och kör man via svenska ambassaden (i tokyo) så är det ju som inga problem! funderar fasen på det! sen kan man ha en välsignelse och fest när man kommer hem. skulle vara ännu coolare om man kunde gifta sig inför japansk myndighet, men det var liiite krångligare, och då vill jag ju förmodligen ha en kimono hellre, och det kostar ju troligen en del. men fotografer finns det många att välja på. :) jag ska lägga fram förslaget faktiskt! men först måste man ju vinna.... annars har vi inte råd. :P

    sen måste jag berätta - vi spelar ju dragspel jag och karln, och igår när vi hade kurs, så berätta vår lärare att han på 80-talet gjorde och sålde brudmarscher eller brudvalser till de som ville köpa. då skrev han, kanske spelade upp, och så ramade han in noterna i en fin ram. han tog 1000 kr för dom då. men han sa att han ska ge oss en sån i present om vi en dag gifter oss. man blir faktiskt lite rörd^^ hade ju tänkt han skulle få spela på vårt bröllop också

    inget som hade så mycket med planering att göra, men behövde prata av mig lite.. hoppas det var kul att läsa :P 


    Haha, jag håller tummarna för dig!
    Det är ju såpass länge kvar så man måste ju få prata om annat än bröllop också
    Det vore onekligen coolt att gifta sig i Japan, du får hålla oss uppdaterade.

    Själv händer det inte så mkt, har kontaktat ena lokalens ansvariga ang att komma och kika på den när vi är hemma över Kristi Himmelsfärd, det var inga problem, dom anpassar sig efter oss så någon kommer dit trots att det är helgdag!
    Ska ringa dom andra imorgon.
    Sen har jag bokat tid för att prova klänningar också, i april :) 
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!