Inlägg från: frkmaria |Visa alla inlägg
  • frkmaria

    Vi som gifter oss 2015!

    Alltid bra med alternativ ju!

    Åhhh.. Jag vill att det ska bli söndag! :) Då ska vi åka och kolla på stället vi prellade i veckan. Jag hoppas det är lika fint som på bilderna för då jävlar slår vi minsann till! :)

    Vad tror ni? Hon sa att har ingen bokat fredagen får vi nycklar redan på fredagen och sen behöver vi inte lämna tillbaka och städa förrän söndagen..
    Men jag tänker såhär, för vi vill vara där hela fredagen och förbereda... att om vi bokar fredag och lördag kanske vi får tillträde redan tors-kväll och hinner göra lite. Blir ingen dyr extrakostnad, kostar 800kr dag för hela! Så 800 eller 1600 kan ju kvitta!

    Sen börjar vi ju få fler vänner... Tycker det är jobbigt med bjudandet. Nu blir det massor extra. Vill bjuda vissa släktingar men inte alla. Är det okej att bjuda bara en kusin i en syskonskara eller måste man bjuda alla då? Även om man bjuder föräldrarna också... Uhh. Nojar mig ännu mer eftersom sambon ska börja plugga, kan kommer ju få någon klasskamrat som han blir så tight med att han bjuder liksom, minst!

    På tal om något helt annat beställde jag bildutskrifter i helgen. De kommer nog imorgon. Många instagrambilder på oss och så som jag ska göra ett collage av. :D Längtar så tills det kommer så jag kan börja fixa. Funderar på att ha det i sovrummet. Eller ja. Där är den enda platsen att ha det..  

  • frkmaria

    Gött!
    Jag vet egentligen att det går men känner sig lite dum. Vet inte hur jag ska göra med fastrar/mostrar/farbröder/morbröder. Kan ju inte bjuda alla. Dessutom ska inte min sambo bjuda någon släkt då han inte känner sig så nära dem (å andra sidan har han träffat mina släktingar men jag har inte träffat någon av hans..).
    Bara sådan ångest.

    Ja. Vi bokar nog båda dagarna. Så hoppas jag att familjerna hjälper till att laga mat till 80-100 pers där dagen innan! Kan man ju göra en grej av och grilla eller så på kvällen typ. Något förmys med kanske kubb eller något så båda familjerna får bekanta sig. :)  

  • frkmaria

    Ja. Eftersom vi ska göra buffé (och man alltid gör för mycket ändå) tycker jag det kvittar om man bjuder 80 eller 100 liksom.. kommer bli mat över vilket som. Så svårt att beräkna portioner!! Sen tänker jag att alla vi bjuder ändå inte kommer komma. 

    Ska sätta upp lappar lite innan på hotell-restaurang-gymnasie om att jobba extra en kväll. Så kan man kanske ha 4 ungdomar som jobbar för en 500lapp styck. Jag har gjort det en gång på ett bröllop så för lite är det ju inte när man går gymnasiet. Man får väl äta också liksom! ;) 

    Jag fick just en galen idé som kommer spara ett par tusingar (hoppas jag). Om jag bara får en frisör att stylea håret och ha det löst, utsläppt. Trivs ju bäst med det. Kanske någon enkel inbakad fläta vid någon sida eller så. Jag har ju hår så det räcker och blir över! :) Så kan kanske min brudtärna få en enkel uppsättning också. Men vi får se! :) 

  • frkmaria

    Jag har en jättefin tiara i guld-färg... men vet inte om det funkar ifall silver är en av temafärgerna. Annars är jag väldigt mycket hårblom-tjej så kan tycka det hade varit fint att ha några blommor i håret på något sätt som passar till brudbuketten. Tänk dig 2 flätor från varje sida och så går de samman och så är det som en halv blomkrans ovanför flätorna typ. :) 

    Ah. Ja. Alltså. Jag tänker ju att vi ska ha buffé som blir självservering av. Däremot tänker jag fram- och undanplockning av mat, disk, framplockning av tårta/efterättsbuffé och undanplockning.. Sen kan de ju gå när det är färdigt så får man ju rensa på söndagen och se vad man ska spara och slänga. :P Och jag tror det är klokt, som jag sett folk skriva, att ha alkoholen vid buffén så att man måste gå upp för att hämta. Blir kanske inte samma fylleslag. Så kan man ha glasflaskor med vatten på bordet som ev. "personalen" får ha koll på också. 

  • frkmaria

    Ja precis så jag tänkte! Alltså inte en hel blomkrans men att det nästan ser ut som en krans tillsammans med flätorna. :) Välkommen fröken R! :)

  • frkmaria

    Hittade en väldigt fin klänning här på BT för 2000. Den var inställbar mellan 42-46 och jag tror inte jag blir mindre än 42 om jag går ner i vikt som jag tänkt mig, är det ok att köpa den redan?? 

  • frkmaria
    filibustern skrev 2014-01-09 20:11:34 följande:
    juhuuuu. inga probs. jag köpte min 2011. och den har hängt i garderoben så fint sen dess. passa på medan den finns kvar! det var det jag gjorde då den fanns på blocket för bara 1000spänn, den kunde ju försvinna! :P
    Haha. 
    Sambon var inte lika försäkrande om det som du!
    Jag funderar nog lite till, skulle få en större bild på mail. Det är lite för dyrt för att köpa så. Skulle ju dessutom stå för porto och då blir det ju nästan som om man köpte en ny, även om just denna kostade 4500. Är den perfekt så kanske. Men jag funderar ju lite på båtringat, trekvartsärm och knälångt. Så. :) Detta är ju en mer klassisk!

    På tal om Save the dates-kort har jag läst massa olika så jag tror man kan fundera på hur lång tid personerna behöver för att planera och boka resa. Jag tänkte faktiskt, hemsk som jag är, skicka fb-meddelande till de 2 vännerna jag har utomlands som jag tänker bjuda och bjuda dem så.. och då får de ju det direkt. Men jag har läst allt ifrån 1 år till  6 månader innan, och skicka bröllpsinbjudan bara 2-3 månader innan. Men vissa vill ja ha O.S.A. 2 månader innan. så ja. Man får nog gå på känslan. Vi ska inte skicka std men jag förstår dem som gör det. 
  • frkmaria

    Ja. Visst är sånt svårt! Jag har inte träffat de kompisarna som bor utomlands på ett par år, en av dem är ju inte sen jag bodde där 2006! Men vi har ju lovat varandra att säga till när den andra gifter sig så vi kan komma och fira.. så. Då känns det taskigt att inte bjuda för vi har en del kontakt. 

    Förresten. Har blivit lite mer klar med hur inbjudningskorten ska se ut. Förstår man att det är en skiva när man får det såhär?



    Hm.. Nu kommer bilderna upponer men ligger rätt i förhandsgranskningen..? Iag. Här ser ni "skivans" konvolut, där kommer det stå "bröllopsinbjudan" (och ev. vol 1 under för att förtydliga att det är en skiva) Sen kommer jag måla en sigill, mycket snyggare än såhär förhoppningsvis, och nere kommer det stå "till vigseln av Maria och Patrik". Anledningen till att den inte är så snygg är för att jag råkade skriva ut fel så fick skriva ut en gång till.. och att min skrivare är dålig så skrev ut i blått istället för svart. Det ska stå i svart sen.. och själva konvolutet är en gammal tapet jag köpte på rusta för 69kr! :) Lappen till vänster (eller höger egentligen om den hade varit rättvänd) är "spårinfon" på skivan.. :) 
  • frkmaria

    Okej.. Jag skulle fortsätta men den hängde sig. Ni ska få 2 bilder till! 



    Här ser ni baksidan (som också är lite rörig, men står ju som det står på den lilla lappen typ). På baksidan står också att vi önskar oss pengar till resa på ett lite finare sätt och att vi vill att man låter sina barn stanna hemma.. Här är då skivan. I mitten ska det stå Välkommen eller välkomna och sen namn på de som är bjudna. Sen kommer sigillen igen men tror den ska vara längre ner på "skivan". Man snurrar sedan för att få informationen man vill ha, och för att veta vad det står för måste man ju då läsa på konvolutet. 


    Sista bilden visar en prototyp som visar lite mer hur sigillen egentligen ska sitta. Hjärtat ni ser kommer att vara ett klistermärke i silver som jag har köpt. Och sigillen kommer även här vara mycket snyggare och i silver. Vad tror ni? Fattar man att det är en cd-skiva?? :) Och kommer man fatta att man ska snurra för att få info och att infon förklaras på baksidan av konvolutet? :) 
  • frkmaria

    Haha. Det är därför jag har börjat nu! :) för att det liksom inte ska bli så mycket. Vi har inget bestämt tema men båda är musiker så kommer ju referera lite till det. Funderar på att göra skålar av lp-skivor att servera i och så. :) annars har vi ju lila-turkos-svart-silver-färger. Så botten på skivan kommer vara turkos istället och kanske den lilla ringen. För den riktiga lila jag jag är lite för mörk för att skriva på. :)

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!