Inlägg från: Trattkantarellen |Visa alla inlägg
  • Trattkantarellen

    Vi som gifter oss 2015!

    Haha, ang det där med språk, min kille är verkligen sån som uppskattar och använder beröring väldigt mkt.
    Jag har dock en ganska stor personal-space-zon när jag är stressad, och ibland kan det kännas lite påträngande när han vill kramas jättemkt, och jag önskar verkligen att jag kunde uppskatta det lika mkt som han gör...
    Men jag är nog mer för gåvor/tjänster etc. 
    Kanske ska ta och läsa den där boken  

  • Trattkantarellen
    Helena1990 skrev 2014-02-15 11:34:29 följande:
    Hoppar in i denna tråden!!! Vi gifter oss i Maj 2015 :) har precis börjat med all planering, ett år känns som en väldigt lång tid men med all planering som ska göras känns det året behövande.
    Välkommen! Vi gifter oss också i Maj 2015 :)
    inkawow skrev 2014-02-15 12:57:52 följande:
    Vad tror ni om att skicka iväg save The Date korten 1 år i förväg? Sportlovet infaller samma vecka och man vet inte riktigt när folk börjar boka vinter resor...
    Tja, jag har redan muntligt meddelat mer än hälften av våra gäster, och det är nästan 1,5 år innan... Eftersom vi träffar många av de vi kommer bjuda relativt regelbundet gör vi såhär, de som vi inte träffar kommer få ett save-the-date-mail istället, så lägger vi mer krut på själva inbjudan. Den planerar jag att skicka ut ca 5 månader innan, med OSA typ 2 mån innan. Sportlov är ju som du säger populärt att åka bort på, så hellre för tidigt än för sent tycker jag!
    Petraksa skrev 2014-02-15 14:30:57 följande:
    Har lagt upp dessa i några andra trådar men lägger upp här med. Vill ha så mycket feedback som möjligt, bra som dåligt!

    Gjorde lite test-pyssel idag och här är resultatet.
    Glasburkarna är tänkta att vara som välkomstdrink med någon frisk sommrig bål. Ska köpa nya burkar då och skriva varje gästs namn på etiketten.

    I "vasen" ska där vara någon ensam fin lila blomma med någon grön kvist.

    Vad säger ni?
    Fint! =)
  • Trattkantarellen
    MissChristensson skrev 2014-02-18 12:56:51 följande:
    HEJ allihop.

    Vi ska också gifta oss 2015. Dock den 13 Juli (dagen då vi träffades för 6 år sedan). Jag har redan börjat planera och kika rundor på ställen och färger, stil och klänningar. Kanske lite väl tidigt men folk säger att ett välplanerat bröllop blir ett bra bröllop. M2b friade på alla hjärtans dag detta året. Grät av lycka.

    Vi har tänkt att ha vårt bröllop på ett slott här i närheten, borgerlig vigsel.

    dock undrar jag, vad kan jag fixa redan nu? är de över huvudtaget något jag kan fixa redan? jag vill så gärna.... de kliar i fingrarna!!
    Kliar i fingrarna på mig med, men nu får allt ligga lite vilande.
    Det man faktiskt både kan och bör göra är ju iaf att börja spara lite

    Först på listan är att i slutet av maj åka till de två lokalerna vi fudnerar mellan, och känna in miljön och bestämma oss. 
    Sen ska jag prova lite klänningar, är inne på att beställa en egendesignad från dindromklanning.se som råkar ligga 15min härfirån med pendeltåg, var och pratade lite med dom på Bröllopsfeber i helgen. Men det blir nog inte än på ett par månader som jag ska prova iaf, hoppas på att hinna gå ner lite mer i vikt först.

    Välkommen, och lycka till! 
  • Trattkantarellen

    Det där med värdpar och toastmaster har vi inte börjat fundera riktigt på än...

    Nu i mars ska jag gå på en kurs i Kaligrafi, som jag hoppas ha nytta av inför bröllopsinbjudningar och placeringskort.
    Sen i slutet av maj ska vi åka och kolla på de två lokalerna vi väljer emellan, och bestämma oss.
    När vi väl har valt lokal ska vi börja kika på catering och vigselförättare eftersom vi väljer mellan två lokaler som ligger i olika kommuner.

    Känner att det mesta får ligga lite på is tills vi har valt lokal, förutom själva sparandet då  

  • Trattkantarellen
    Sudditjuven skrev 2014-02-23 17:01:39 följande:
    Hej alla fina! 

    Jag har varit borta i snart ett halvår (!!!). Anledningen till det är att jag och min dåvarande blivande hamnade i någon sorts kris och beslöt oss för att flytta isär. Vi tog en paus, helt enkelt, och försöker nu jobba på saker och ting. :) Ska försöka hänga här lite mer dock, för det var ju så himla roligt..! 
    Välkommen tillbaka!
    Tråkigt, men så är det här i livet.
    Haha, ja så som det skrivs/skrivits i den här tråden lär du ha och göra i ett par dagar iaf  
  • Trattkantarellen
    inkawow skrev 2014-02-24 08:25:00 följande:
    Dagens fundering... mejlade en bröllopsfotograf i helgen och vi har till 99% bestämt oss för denna dock börjar jag fundera lite kring detta med att fotograferas efter bröllopet. Vi ska sova ifrån varandra kvällen innan och kommer först att se varandra i kyrkan. Då kommer fotograferingen vara efter bröllopet. Hur lång tid tar en bröllopsfotografering? Vad ska man kunna sysselsätta gästerna med under tiden vi är iväg? Bröllops lokalen kommer att ligga bara några meter från kyrkan. För att tiden ska gå fort för gästerna undrar jag om ni kan ge lite tips.
    Ungefär två timmar ja, vi kommer dock köra fotograferingen FÖRE själva vigseln, vi kommer antagligen ta bilderna på ett annat ställe och sedan åka till lokalen där vi kommer ha vigsel utanför.

    På tal om något helt annat:

    Jag funderar kring det här med Tärna/Marsalk, Toastmaster/toastmadame samt värdpar.
    Vi kommer vara ca 75 gäster, jag kommer i inbjudningarna skriva mina egna kontaktuppgifter för anmälan, så den biten sköter jag själv. Vi kommer skriva att vi önskar oss bidrag till bröllopsresan i inbjudan.
    Om vi har en tärna och en marsalk, kan inte de vara toastmadame/toastmaster också?
    Jag tänker såhär, tärnans uppgift: annordna möhippa, finnas med som ett stöd för mig under den stora dagen, hålla lite koll så allt flyter på så jag inte behöver oroa mig över sånt.
    toastmadame: ta emot anmälningar på tal o dyl och sprida ut dessa bra under middagen.

    Varför inte ha en person som sköter bägge delar? Om det ändå är en tärna och en Marsalk som delar på ansvaret? Och vad har man ett värdpar till? Hälsa alla välkomna? Vi kommer ha en borgelig vigsel utomhus i anslutning till festlokalen, så allt är relativt enkelt...

    Men jag kanske tänker fel? Hur gör/tänker ni, och varför? 
  • Trattkantarellen
    filibustern skrev 2014-03-04 09:38:26 följande:
    haha! du tror min karl skulle lägga lottovinsten på bröllop? jojo.... :P 
    Haha :p
    frkmaria skrev 2014-03-04 10:31:57 följande:
    Om han vinner så får vi hoppas att han gör det. Min sambo har fortfarande inte lagt in något på kontot, men igår sa jag till att när han har något över får han faktiskt också börja sätta in. Visst han har mindre från början men vi gör nog av med lika mycket som inte går till det gemensamma. Jag betalar el/hyra/internet och nu när vi börjat med matkasse står den på mig. Fast jag tvingade bon betala service nu och nya däck till bilen även om den är min. Är så trött på att alltid betala allt!
    Här är det också bara jag som sparar på bröllopskontot än så länge, men det är mest för att sambon kanske ska starta ett eget företag snart och behöver lägga kapital på det. Sen har han högre lön än mig så det kommer gå mkt snabbare för honom att spara ihop "sin" del.

    På tal om något hel annat så ska jag gå en kaligrafikurs i helgen, en julklapp från sambon eftersom jag sagt att jag vill pyssla mkt själv med inbjudningarna :) Jag skriver som en kratta nämligen, så ska bli mkt spännande och se om jag kan lära mig något :p 
  • Trattkantarellen
    filibustern skrev 2014-03-04 11:29:29 följande:
    skriver du också som en kratta? jag kan skriva kaligrafi redan.. tack och lov. men det är fortfarande kratt-aktigt jämfört med andra som kanske kör kaligrafi. haha. minns en gång när jag var yngre då sa mamma "man kan ju tro du är pojke så fult som du skriver!". haha!
    Jag jobbar ju som tandläkare, och har fått kommentaren "Tja, du skriver ju som en äkta läkare redan, alltså oläsligt..." Tack gode gud för datajournaler och e-recept säger jag bara
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!