Inlägg från: Plättis |Visa alla inlägg
  • Plättis

    Vi som gifter oss 2015!

    Igår gav jag förslag till min käre sambo att vi skulle åka utomlands och gifta oss bara vi (jag har kommit till det stadiet nu), och han kom inte med några vilda protester. Hans enda fråga var hur jag skulle få med mig brudklänningen, haha Skrattande

    Om vi gör det blir det verkligen bara vi två eftersom hans pappa är extremt flygrädd och min mamma inte kan resa ens med bil på grund av sjukdom (och då känns det dumt att ta med övriga familjen). 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag hoppas förresten att ingen tar illa upp av att jag anmäler alla reklaminlägg i tråden. Blir så trött på spammande fotografer att jag har nolltolerans


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag hade bjudit med respektive, då får de själva avgöra om de vill tacka ja för en eller båda personerna. Riktlinjen är "etablerade par" som ofta nämns, och då spelar det egentligen ingen roll om man känner partnern.

    Här står det jättestilla i planeringen, jag har varit ordentligt sjuk i snart en vecka. Enda fördelen är att jag tappat nästan två kilo, en bra början på bröllopsformen, men dock på helt fel sätt När jag orkar stå på fötterna igen ska vi åka och titta på lokaler så vi kan börja bestämma saker. I nuläget har vi inte ens ett datum.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Vi åkte och tittade på en av lokalerna idag, och utsidan såg ut som att den desperat behövde ett lager färg, men insidan var snudd på perfekt. Det är en dansloge, så stora golvytor och högt i tak. Vi får plats med alla vi känner (och några till). Beroende på om det är dans på fredagen eller inte får man tillgång till lokalen på torsdag eller fredag kväll, och det var ingen brådska att städa direkt på söndagen. Allt för 1 500 kr. Och min gissning på att det var 30 minuter utanför stan var inte riktigt rätt, det tog bara 15-20 minuter.

    Byn var dessutom makalöst fin, så nu drömmer jag om att köpa hus där ute


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Tingeling89 skrev 2014-09-01 08:46:04 följande:
    Åh vad kul! Låter ju alldeles perfekt Glad
    Jag råkade nämna att jag tyckte byn var så fin till uthyraren, och han började prata om vilka hus som var till salu direkt Flört

    Lokalen kommer kräva en massa jobb, för tallrikarna och besticken som fanns såg bedrövliga ut, det fanns inga vinglas, vi fick inga raka svar på hur många bord och stolar som fanns. Det skulle dock inte vara några problem att få plats med 70 personer.
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Jenniie skrev 2014-09-01 13:32:52 följande:

    Får inte bilder till att fungera, någon som vet? Kikar gärna på bilder från er om ni har :)


    Vilken webbläsare använder du? Det går jättebra att ladda upp i Chrome. Om du använder padda eller telefon så går det inte heller av någon mystisk anledning Obestämd

    Jag har inte pysslat eller fixat något alls eftersom vi är såna velpottor båda två. Ingen av oss kan ta beslut utan väntar på att den andra ska göra det, så det står jättestilla! Vi intalar oss dock att när vi bestämt lokal så kommer vi kunna bestämma resten. Typ datum och andra bagateller  

    Mitt största problem just nu är att jag ångrat mitt val av klänning (hopplöst fall, jag vet). Jag har provat en spetsklänning från Lilly som var perfekt, men den gick ur sortimentet innan jag insåg att den var min klänning. Den som hänger i garderoben nu är helt annorlunda, och helt fel. Min sambo har gått med på att jag får köpa ny om jag tappar så mycket vikt att jag inte kan ha den gamla längre, så det är min plan just nu. 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Precis när jag hade slutat ringde uthyrare nr 2 och ville bestämma tid för visning. Det verkar dock omöjligt eftersom jag jobbar 8-17 och min sambo 14-22 i veckan.

    Kollade lokaler med färdiga utbud, och höll nästan på att börja gråta. Lokalhyra blir allt mellan 10 och 50 000. Det finns ett alternativ till, vi får plats med alla gäster, men lokalen är delad på två.

    Varför ska det vara så bedrövligt svårt med lokal?!


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Jenniie skrev 2014-09-01 18:03:29 följande:
    Låter ju allt lite knepigt! Det va inget problem för oss, här finns massor att välja på tycker jag så vi kunde va kräsna och välja precis det som kändes rätt. Vad ville ni ha för stil på lokalen? Och vad är budgeten? Var bor ni förresten? :)
    Vi bor i Umeå, har budget på totalt 50 000 och har inte riktigt bestämt vilken stil vi vill ha. Först hade vi tänkt Västerbottenstema, för att koppla till att vi är hemma igen efter att ha bott i Uppsala i några år. Och det råder ingen brist på röda hus med vita knutar, om vi säger så Tungan ute Resten ordnar vi med dekorationer och mat.
    Emilia skrev 2014-09-01 18:13:14 följande:
    Usch! Kan ni inte hitta en lokal utan färdigt upplägg och fixa maten själva? Eller jag har missat att ni inte ville detta?
    Kostar endast lokalen 50 000 kr då utan mat?! Det var riktigt dyrt.
    Vi funderar på båda alternativen. Jag skulle jättegärna laga maten själv eftersom jag är rätt så duktig på det (man får ge sig själv beröm, eller hur?), men det är snudd på omöjligt att hitta en lokal i centrala Umeå där man får ta med egen mat och dryck. Då kostar det 7-10 000 plus att man på vissa ställen måste fixa eget porslin, bestick och allt. 

    Lokalen som kostar 50 000 är en herrgård, och om man har sin bröllopsfest där betalar man inget i hyra, men 900 per kuvert (dryck och tårta tillkommer). Eftersom vi har 60 gäster blir det lite dyrare än vi hade tänkt oss. 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Sofia2015 skrev 2014-09-01 19:05:53 följande:

    Vad duktiga alla är med planering och pyssel! Jag har köpt in papper till Save-the-date och inbjudningar, men väntar på lite prylar från ebay innan jag kan sätta igång.

    Dock fick jag veta i helgen att vi väntar barn och efter att ha försökt till och från i typ 1,5 år kan man ju inte vara annat än överlycklig, men det ställer onekligen till det! Om vi fortsätter planeringen som tänkt kommer bebisen vara typ två månader när vi gifter oss. Vad tror ni om det? Är det för tätt inpå? Orkar man? Vi har inga barn sedan innan, så det känns svårt att förutse. =P
    Och hur gör man med klänningen?!

    Jag tror att om vi skjuter upp bröllopet ett år så finns det risk att vi bara fortsätter skjuta upp det, och det vill jag inte. Jag hatar dessutom vinter och kyla, så ett vinterbröllop innan magen blivit för stor vill jag inte heller ha. =P

    Tips eller förslag någon?


    Grattis!! Skrattande

    Jag har inte heller barn och kan inte sia om hur det är, men jag skulle inte gifta mig med en pyttebebis. Och om du är höggravid under vigseln så kan du må illa eller ha foglossningar och inte kunna stå eller gå. Eller så är det en dröm och du strålar hela graviditeten
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    cecbj195 skrev 2014-09-02 14:44:00 följande:
    En helt annan fråga: får ni aviseringar från den här tråden? Jag fick det i början, men inte längre. Får från andra trådar, men inte denna. Har både klickat i och ur "Favorittråd"-knappen flera gånger :(
    Jag får aviseringar nu, men under en period fick jag inte det. Den låg bara som fetstilt under Mina favoriter. Sedan började den aviseras igen, helt utan att jag gjorde något.

    Det finns en felanmälan-tråd, någonstans. Men jag kommer inte ihåg exakt vad den heter. Något med "buggar".
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!