• crs

    Vi som gifter oss 2015!

    Allrakäraste skrev 2015-01-22 17:07:15 följande:
     Den sista var ju helt underbar, blev käääär :) Var har du hittat den?
    Etsy! :) Här är den: www.etsy.com/listing/168122012/14k-white-gold-diamond-eternity-band

    Säljaren är supertrevlig! Jag håller på att bestämma med dem nu vad jag ska ha. Har beslutsångest, hade velat ha triangelstenar, men det går tydligen inte om jag vill ha ringen i titan, vilket jag vill, eftersom sambon bestämt vill ha sin i det. Så nu är jag lite lost. Hitta på något annat eller ha runda, så som på den bilden fast färre och med bezelinfattning. Funkar kanske ändå.
  • crs
    Sofia2015 skrev 2015-01-22 20:12:36 följande:

    ååååååh jag får sendrag i hjärnan! Började skära pappret till inbjudningskorten nu ikväll och hade skurit till typ 20 stycken innan jag tyckte att jag skulle prova sätta ihop ett kort (doooh). Då märker jag såklart att hela trycket på framsidan sitter sjukt off-center. Vad har hänt?? Måste ha råkat flytta det i Indesign innan jag skrev ut (70 ex!). Bläääääää!

    Jag försöker rädda det genom att skära av lite av den högra kanten, vilket innebär att korten blir smalare än vi tänkt och att det blir dåligt med luft på kanterna mot texten. Men hjärngympan att räkna ut vart vi ska skära och när allt är centrerat... jag behöver choklad. =/

    Tur man är ute i god tid... =)


    Haha ååh! Det låter drygt! Sånt där händer mig jämt när jag försöker göra saker på kvällar, hjärnan bara funkar inte som den ska då. Hoppas du lyckas få till det! 
    Har du gjort hela designen själv? Får man se? :)

    Jag har seriöst ångest över ringval nu. Jag kan inte alls ha vad jag hade hunnit bli inställd på. Inga trekantiga stenar, och ingen meteorit. Den har tydligen nickel i sig, så inte toppen för mig som är allergisk. Fan. De kan imitera det med etsning i metallen, och det ser likt ut men det är ju inte samma sak. Det var coolt med meteorit ju, inte bara att de är fint... Blä. Jag vet inte alls nu. :( 
  • crs
    Mickis85 skrev 2015-01-23 08:28:10 följande:

    Crs, kämpa på och ge dig inte förrän du har hittat en ring du vill ha, det finns ju fortfarande tid kvar.


    Det har du rätt i! Efter att suttit och kikat en stund nu så har jag återigen hittat ett alternativ som känns bra! Bara att vänta på svar från tillverkaren om det är inom min budget. 
    Jag hoppas på ungefär detta: 



    Sjukt bra skiss, eller hur. Men kan bli bra i verkligheten! 
  • crs
    Nightrod skrev 2015-01-23 09:35:00 följande:

    Snyggt gjort

    Antar att du sickade med måtten också, annars får du nog maial igen, för det är ju vikten som kostar också. Vår guldsmed kunde inte räkna ut pris utan storlek.
    Tack! Och ja, såklart. Titaniumet och så verkar inte spela någon roll, fick ett pris på en ring med samma fast meteorit utan att ge min ringstorlek, men då mokumen blir i ädelmetall så spelar ju storleken roll för priset. :)
  • crs
    Emmasara skrev 2015-01-23 10:01:33 följande:

    Hur tänker ni andra angående bröllopsresa? Behöver höra lite hur andra har gjort. (Vi är bland de första i vårt umgänge och bland den "yngre" släkten att gifta oss så vi har inte så många i vår närhet att fråga)


    Vi åker till Milano i en vecka, direkt efter bröllopet. Gifter oss i Linköping, åker till Malmö på kvällen, där vi övernattar för att morgonen efter flyga från Kastrup. 
    Att vi valde just Milano berodde mycket på att ingen av oss tidigare varit där, det var billigt att flyga dit, och vi hittade rätt schyst och billigt boende där på Airbnb. Dvs precis som vi hade tänkt och gjort även om det bara varit vanlig semester. :) Vi har en total budget för resan på 9.000.
    Till/från Malmö: 1000
    Hotell i Malmö: 800
    Flygtåg/-buss: 800
    Flyget: 2000
    Boende, 7 dagar: 3000
  • crs
    Emmasara skrev 2015-01-23 11:27:30 följande:
    okej, kan vara härligt att ha något kvar också, tror vi ska försöka komma iväg på en lite längre resa när vi väl har fått barn också. (typ vara borta i en månad eller något sådant). 
    Hehe, vilket olika perspektiv man kan ha. Jag/vi har en sexåring, och tycker det ska bli skönt att åka på semester utan henne. Hon är världens bästa, men att ta hand om barn är väl inte det allra mest avkopplande man kan göra direkt. 
  • crs
    SofieFii skrev 2015-01-23 16:12:57 följande:
    Sthlm2015 skrev 2015-01-23 16:07:01 följande:

    Och av Nightrods alternativ röstar jag på alternativ 1 och 5.



    Du såg verkligen ut att passa i den med låg rygg! Superfin!
  • crs
    Sofia2015 skrev 2015-01-25 21:28:31 följande:
    Vi ska troligen göra marmelad och pynta burkarna lite fint. Det kostar väl inga jättesummor att göra, även om min marmelad har en vansinnig mängd ingredienser. =P Vill i alla fall ha något hemmagjort, tvål var ett annat alternativ, eller hemmagjorda ljus.
    Åh, vilken mysig grej att göra! Marmelad är ju en toppenidé :) 

    Jag har nu tillslut hittat vem jag vill ska göra min ring! Efter massa mailande med de som gjorde de där fina så kom jag fram till att jag inte gillar dem. De har fina ringar, men de kändes inte tillräckligt proffsiga för att jag ska vilja köpa från dem. Istället hittade jag en tjej i Finland som gör sjuuuuukt fina ringar, som jag nu frågat om hon vill göra våra ringar. Hon verkar supertrevligt och inte alls lika stelt business som de andra. Och som att hon lägger mycket mer hantverk och passion bakom sina smycken, istället för de andras löpande bandet-mentalitet. 
    Känns också bättre att köpa från någon som är fysiskt närmre. Jag är inte den som brukar dra mig för att beställa grejer från andra sidan jorden, så jag blev lite förvånad över den känslan, men jag antar att det är för att ringen känns som en väldigt viktig grej. 
  • crs
    Sofia2015 skrev 2015-01-26 09:26:51 följande:
    Jag är så kluven vad det gäller ring... har ju en solitär förlovningsring och vill gärna ha något som passar med den. Men jag tycker att de svängda ringarna är så fula... men jag vill heller absolut inte ha nån glipa mellan. Man är ju omöjligt lagd av naturen. =P Det jag har funderar på är om det går att platta till den helt en bit, så den går under förlovningsringen, men då kanske den blir klen? Jag vet inte... Livets vedermödor alltså!
    Men det måste ju gå att ordna! Du kan väl rimligtvis inte vara den första med det dilemmat, borde väl finnas fler lösningar? Nu vet jag iofs inte vad det skulle vara, men typ någon smart som gör dem platta utan att de blir klena. Det finns ju iofs massa jättetunna ringar, och funkar de så borde det väl funka att ha en som är delvis platt med? Du har inte annars funderat på att göra om den du har, typ lägga till ett "band" runt, så att de sitter ihop? Då skulle det ju lite se ut som om den ena gick under, men utan att den är tunn så... 
  • crs

    Det här med presenter till gästerna, vad nu det kallas. Vi ska inte göra sånt, då vi inte kommer ha någon fest, men i går kväll kom jag på vad jag tycker är en fantastisk idé, så pass bra att det nu känns lite trist att vi inte ska ha fest, bara för att jag inte får använda idén :P

    Supersimpelt: några basilikaplantor i typ ett provrör. Grönt och fint, billigt, enkelt att göra. De gäster som vill kan plantera dem och ha kvar så länge de orkar, andra kan bara hacka ner dem i en sallad dagen efter. 
    Någon annan växt vore ju med schyst, typ en blomsterstickling, men att få glädje av sånt kräver ju lite mer av gästerna. Basilika kan ju växa bara i vatten typ helt länge, hur enkelt som helst at ta hand om om man vill inte äta dem. Så att, varsågoda för den kanske bästa idé jag någonsin fått! :P

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!