Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
  • filibustern

    Vi som gifter oss 2015!

    Äsch, nu är de ju fortfarande så jag inte kan skriva inlägg på datorn, aja. Hittade inte facebooksidan, finns bara en med 2013

  • filibustern

    men på tal på inget, nu när jag kan skriva från datorn igen, 

    har varit hos syster och hennes familj i helgen, och då for vi på några loppisar, och jag hittade skitcoola vinglas, perfekti till bröllopet och vårt tema!
    det är björkglas. :) gjord av Eugene montelin, på loppiet fanns 6 vinglas, två ölstop typ, en vad jag tror var en karaff, och en liten flaska av något slag. skulle velat ha karaffen men den gick på 90 kr. dessa glas gick på 30kr/st. tyckte dom var skitkonstiga, sen när jag efter ett tag kom på vad de föreställde så blev jag såld! 

  • filibustern
    Plättis skrev 2014-06-24 09:14:49 följande:
    Tack :) 
    frkmaria skrev 2014-06-23 16:19:08 följande:
    Skönt med en sådan sambo; honom får du hålla hårt i! Det bästa när man känner sig förstådd utan att behöva använda ord. 

    Lycka till med flytten och hoppas på det bästa självklart! 
    Ja, jag har aldrig tänkt släppa taget om honom. Jag satt hemma i soffan och läste det här igår, och då hade han ont i halsen och pep bara till svar när man pratade med honom. Och jag lyckades ändå förstå att han ville ha en kopp te och en kram :) Så ord är definitivt överflödiga hemma hos oss! 

    Tyvärr finns det inget att hoppas på i fråga om den sjuka släktingen :( Jag åkte hem i lördags och mer eller mindre tog avsked. I helgen ska jag hem igen, men då kan det redan vara för sent. Så jag kryper upp i sambons famn och gråter, för det finns inget annat jag kan göra. Utom att jobba, men eftersom jag sitter här och skriver märker ni hur bra det går... 
    usch så jobbigt. styrkekram till dig! :( 
  • filibustern
    Nightrod skrev 2014-06-24 10:06:21 följande:

    Jag och min fru skall ha vårt bröllop i augusti 2015
    :)


    välkommen och grattis! :D 
    har ni något tema bestämt eller annat ? 
  • filibustern
    Nightrod skrev 2014-06-24 11:43:29 följande:
    Hmm
    Vi har bestämt datum och plats.
    Det kommer bli en stor stenfästning/ruin på västkusten där vi kommer hålla vigsel samt fest. Vi kommer att ha gycklare som står för musik och underhållning samt lekar för att släkterna skall beblanda sig med varandra.

    Vi är båda från landet från början och vår släkt är enkla människor som mer uppskattar en regäl stek än en stor tallrik med lite i ena hörnet serverat framför sig. Vår släkt tar hellre en öl ur en trätunna med is, än får ett glas rose upphällt av en snoffsig kypare. Tänk dig enkla glada människor INTE WITH TRASH.

    Så temat kommer bli blandat. Medeltid omgivning och musik, modern brudklänning och kostym, mycket svenska blommor som vi sedan själva kan odla i vår trädgård som minne av vårt bröllop. Enkel regäl mat och det vi vet kommer gå hem och som vi själva gillar. Vi kommer med största säkerhet bryta mot många "man skall, man måste" vi kommer göra det precis som vi vill.
    det finns egentligen inget "man ska, man måste". lät som ett fint bröllop! :D själv kommer vi hålla till i en byastuga, jag är från en by, och karln har rötter i en by, så vi är som bybor, och hela vår släkt är bybor. och så skogstema. dekorationerna kommer vi ta från naturen. buffé, jag köpte min klänning begagnat, vi kommer inte ha typ, stolsöverdrag, eller ens en "riktig" duk, det kommer bli en vit-pappersduk från dollarstore :p och så jutevävslöpare som jag köpt relativt billigt begagnat. maten kommer nog bestå av typisk "skogsmat", kantareller, älgstek eller nåt, västerbottenspaj kanske, rårörda lingon. vi får se hur vi sätter ihop buffén.. skulle vara kul att kanske ha hjortron i tårtan, men i september vette det tusan om det finns mogna hjortron då.. 

    men vi har som tänkt på billigt som möjligt, men ändå med fest så att säga. vi kan ju lika gärna fara till kyrkan själv med vittnen, men jag vill så gärna fira med de närmaste. vi blir väl en 40st kanske. 
  • filibustern
    Nightrod skrev 2014-06-24 12:06:28 följande:
    Vi har inte bestämt dukning, det beror på hur vi väljer, rustika raftiga bord som passar fästningen eller om vi skall ha vita dukar med dekoration. Vi skall dit i sommar och titta och känna på detaljerna, först då kommer vi bestämma om sådant. Vi komemr göra maten själva då vi båda gilalr och har släkt som älskar laga mat och fixa inför sådant här.

    Precis så som ert bröllop låter skall ett bröllop vara enligt min mening. Sådant som passar och avspeglar paret som gifter sig. Vi skulle vara mycket belåtna gäster på ert bröllop måste jag säga
    naw tack ^^ va snällt sagt. 
    Trattkantarellen skrev 2014-06-24 12:15:35 följande:

    Nu har vi bokat fotograf också!

    Det vi har klart nu är:
    Datum
    Lokal
    Vigselförättare
    Fotograf

    Känns som att det flyter på ganska bra


    här står det stilla, vi har inget bokat.. men det känns som att, i alla fall här vi bor, det är för tidigt... fotograf sulle man ju kunna boka dock.. 
  • filibustern

    tips till er som kanske har en del udda vinglas/konjakglas/champagneglas - använd det till bröllopet! :D tänkte vi göra, och så he nå kottar eller nå granris eller nåt i kuporna :) vet dock inte om man ska ta bara vanlig värmeljus eller mindre blockljus istället för långa ljus, då man itne vill att de ska vara ivägen för de som pratr över bordet. älskar detta återbruk! 

    har nu även troligen tillräckligt med likörglas till alla gäster, de får olika glas allehopa, men det gör väl inget - tycker jag bara är charmigt^^ 

  • filibustern
    Nightrod skrev 2014-06-24 14:05:04 följande:
    Jo vi har tänkt lite i de banorna med då vi kommer från bakgrunder som vi lätt kan fixa spädgrisar osv. MEN det tar sån jäv**" tid med sådant,
    Så vi funderar mer på att ha en bekant som är överjäligt duktig på att grilla och köra det live (givetvis förpreppat i ugn) och riktigt fint kött som vi själva förbereder innan det skall grillas "live" så att säga.
    Sedan är ju jag som jag är och skulle gärna låta folk få smaka på både Känguru, Krokodil och pytonorm, som smakprov från grillen så att säga inte som hel rätt.


    Sedan på kvällen/natten måste man ju givetvis ha grillkorv, ha ha ha vår släkt älskar riktigt fina slaktarkorvar på grillen (kvalite inte hot dogs)

    Bönner gillar kött ;)
    vore fränt att smaka pytonorm.. kanske ska grilla en av mina boer :P haha ne. 
  • filibustern
    Nightrod skrev 2014-06-24 14:30:18 följande:
    Finns en butik i sthlm som säljer specialkött av olika slag.
    Sedan har många vanliga matbutiker tex Willys cash tex fryst kängurufile, smakar lite blandning av nöt/vilt.
    vet en butik i Umeå som ett tag hade skallerorm, känguru och antilop.... men det var ju dyrt som fan :P haha. ångrar än i dag att jag inte for till matmarknaden när ja var i beijing, och smakade friterade skorpioner bl.a.. :P 
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!