Inlägg från: frkmaria |Visa alla inlägg
  • frkmaria

    Vi som gifter oss 2015!

    Haha, okej trattkantarellen, blev lite fundersam när du bara riktade det till filibustern! ;) 

    Det finns ju problem med både och, min bästa vän hade samma problem i gymnasiet, fast det var inte lärare som frågade. Det var resten av skolan som sprang runt och sa att hon var anorektisk, och hon kunde liksom sitta och äta kexchoklad i cafeterian och så sa någon det vid andra bordet. Eller ja. Hon är fortfarande sjukt smal men nu är hon det för hon tränar, på gymnasiet tränade hon inte det minsta. Hon har bara snygg kropp. Är söt. Olivfärgad hy så hon är liksom  brunare än när jag solat en hel sommar innan det blir sommar! ;) Rolig och smart. Det är orättvist att vissa har allt. Menmen. :)

    Ja. Ska ta det försiktigt med foten. Har nämligen redan problem med min andra fot. Opererade den i våras (väldigt lyckad op.) så nu är den dåliga foten den bra foten! ;) Så har ju precis hämtat mig från att ha tränat upp den foten. Men ja. Nu är det bara att börja om. Är dock annorlunda problem. 

    En av anledningarna till att jag började cykla var för att jag tycker tiden är svår att få till. Tar kanske 15-20 min till jobb att cykla och 8 min att köra, inte sååå mycket mer tid. Men att komma hem efter en dag (är lärare så jobbar 45h/veckan) när man är trött och har haft dispyter med elever osv. är man inte jättesugen på att ladda om. Därför gillar jag promenader. Och ja. Cykla var perfekt. Men det var med cykeln jag trillade så nu är jag lite nojig. :P Tänker liksom att "vad händer om jag stukar igen. jag får inte stuka igen. jag kan inte cykla. jag vågar inte cykla för jag kanske stukar igen". typ. Cross, styrka, promenader. Det räcker faktiskt. Vill inte ha en superbody ändå! :)

    Dessutom tycker jag det är sjuuuukt dyrt att gymma. Man måste binda upp sig på ett år och kostar sådär en 350 i månaden. Tyckte faktiskt att 400 för ett helt läsår lät billigt! Jag känner mig själv för väl och vet att jag kan skita i det i ett par månader, och att lägga ut 350 kr för ingenting är inte värt. Truth to be told. Och jag är mer av en "gymma hemma" tjej. 

     

  • frkmaria

    Varför känns det som jag spammar? Stackars er.. ;)
    Jag är sååå glad. Har hittat värsta grejen.. De hyr ut grejer till bröllop bl.a. och jag tycker priserna är vettiga.

    Vi kan hyra linnédukar (om det är viktigt? fanns liiiite billigare engångsdukar, men tyckte inte det var så stor skillnad), linnéservetter, stolsöverdrag (men det kan jag skita i, tycker ni det är viktigt?), kandelabrar osv.
    FY FAN VAD BRA! :)

    www.bsparty.se/hem.html

    Jag är så glad för då behöver man inte köpa på sig massa grejer man inte får plats med. Och jag tror inte det blir mer än ett par tusenlappar extra för detta, vilket jag verkligen tycker det är värt! :D 

  • frkmaria
    Trattkantarellen skrev 2013-09-16 18:56:50 följande:
    Jag förstår precis, även om jag snarare tycker det är avkopplande att kunna fokusera på bröllopsplanering istället för att stressa över annat, det här är ju iaf kul! =)

    Fast jag vill ju inte vänta till 2015 egentligen, vill gifta mig NU! :p
    Haha. Jag har precis samma "ursäkt" för bröllopet. Jag stänger av jobb och gör något som fritidssysselsättning. Jobbar dessutom som lärare = man tänker typ på vad man ska göra på lektionerna varje vaken stund förutom när man sitter med något annat konkret! :) 

    Hade vi haft pengar, dubbla löner och chans till att kunna spara undan på ett år så hade vi nog gift oss nästa sommar, nu har vi inte det, därför får det vänta tills vi har råd. :) Man vill ju inte pantsätta allt man äger för ett bröllop! Skulle heller aldrig få för mig att ta lån för ett bröllop. Så. Då får vi vänta. Rent åldersmässigt tycker jag att vi hade kunnat gifta oss nu även om vi inte varit tillsammans i evigheter. Jag fyller 29 i slutet av året och han är 33. (Vi kommer alltså vara 30 och 35 när vi gifter oss!! Då är man ju vuxen! ;) ). Vi har dock "bara" varit tillsammans i 2,5 år. Jag var den olyckliga eviga singeln innan jag träffade honom som inte riktigt haft ett ordentligt förhållande och som blev bränd av alla killar som kom min väg. Trodde ALDRIG jag skulle hitta någon. Så slutade med att jag träffade honom. :) Vi liksom. Passar. Helt enkelt. :)

    Filibustern.

    Jag förstår precis hur du menar. Däremot har jag vänner som planerade under 1 och 1,5 år och tyckte det var tight med tid. Så tror fortfarande det är bra att börja tidigt. Hellre vara färdig med all planering 3 månader innan bröllopet än att stå där och behöver 2 månader till! ;) Och vad kul att du ska fråga din tärna! :) Är det bästa kompis / barndomsvän / syster eller vad har ni för relation?  
  • frkmaria
    SaRoVi skrev 2013-09-17 17:41:15 följande:
    Frkmaria det betyder otur för brudenbatt göra tårtorna själv. Om man ska följa tradition :) jag ville göra vår själv medför inte för mannen :/ :)
    Haha. Då har jag det som ursäkt! ;) 
  • frkmaria
    filibustern skrev 2013-09-17 18:01:37 följande:
    min bästa vän. vi har känt varann sen vi var i magen på våra mödrar, brukar vi säga. kan ju vara för att hon även är mitt kusinbarn så.. (är kusin med hennes pappa). vi har den sortens relation att.. ja, vi har känt varann så länge. vi kan vara ifrån varann i månader,tom år! men ändå kan vi ringa till varann å grina, eller bara ta en promenad och prata om allt möjligt. längtar tills efter nyår då jag ska fråga henne, hoppas hon blir glad och säger ja! 
    Åh vad härligt! :) Ja men då är det klart du ska ta henne!
    Jag frågade också min bästa kompis sen barnsben. Tror vi har typ samma relation! Ibland hinner man inte träffas/prata på ett halvår men sen är vi som vanligt med varann ändå. Det märks ingen skillnad! :)  
  • frkmaria

    Haha. Verkar inte som skrocken vill att man ska vara ekonomisk och komma billigt undan helt enkelt! ;) Finns det något om att man blir lyckligare ju fler gäster man har och ju fler rätter man serverar? ;)

  • frkmaria
    filibustern skrev 2013-09-17 19:51:27 följande:
    glömde ju mitt favoritskrock! Bruden ska ha en silverslant i skon under vigseln. Då kommer pengar alltid att finnas. Och för säkerhets skull är det bra att ha en silverslant i vardera strumpan. Det medför lycka och rikedom, trodde man i vissa delar av landet!

    tro jag faktiskt ska göra det! undra hur mycket silver det finns i ett vanligt mynt... om det gills?
    Jag vet ju det med att man inte får se bruden innan. Man inte ska sova ihop natten före bröllopet. Att om det regnar på bröllopsdagen betyder det tur. Att man ska spara en tårtbit till sin första bröllopsdag, det medför tur tydligen.

    Åh. Jag sparar på gamla femmor, det är mer silver i dem än nya! :) (Men snart är det inte giltiga längre så får se om jag fortsätter spara... har ett par 1000 i dessa mynt...) Men jag kan iaf använda dem under vigslen. :D
  • frkmaria
    filibustern skrev 2013-09-18 12:31:07 följande:
    tja. regn kanske betyder tur, men jag kanske lär bli p ålite dåligt humör om det händer :P 

    kollar runt på ringar.. är lite kär i den här titanringen från chanti. 


    den kanske skulle passa bra med min titanring jag redan har.. och det bra är att man kan beställa hem en provring från chanti, och så kan man titta, känna på den och prova hemma :) innan man bestämmer sig.. och det vill jag ju typ göra NU. meeen det kanske är lite tidigt.. vad tycker ni? 


    Haha. Jag har redan bestämt mig för min vigselring. Finns på Safira och kostar knappt 4000. Köpte våra förlovningsringar där också. :) Min m2b har inte bestämt sig för om han vill ha samma eller om han vill ha en likadan till! 

    Idag har jag varit på panduro och köpt lite svarta papper och börjat klippa ut skivor till inbjudningskort samt börjat skissa på formgivningen. Det svåra är att rådfråga min m2b. Han tycker lite ibland och ibland inte alls. Suck. Vi ska ju göra det som en skiva med ett konvolut som man hade på singlar back in the days! :P Hursom. Räcker det att man skriver namn längst ner på baksidan eller borde det stå på framsidan också så de fattar vilka det är som gifter sig? På själva "skivan" kommer vi bara skriva gästens namn och ha ett monogram där våra första bokstäver och ett hjärta är, typ. På framsidan av konvolutet kommer det stå "Bröllopsinbjudan" monogramet som är på skivan i mitten och sen "Härmed inbjuds ni," och sen står ju namnet som sagt på skivan! Jag vill ha rosa och lila och turkos + silver och svart.. men det är svårt att få med sig min karl på detta spår! :P Haha. Han tycker det blir för tjejigt. Dock är ju klänningen jag vill ha med rosa detaljer så då tycker jag nästan att temat måste vara rosa också! 

    Jag har dessutom utmanat mig själv att jag ska hålla vikten fram till november och sen i november höra hårt för att gå ner minst 4 kilo. Någon som vill med på utmaningen? Vet ju att det är några fler som vill ner lite. :) Man kan ju ta sitt eget mål liksom. Jag ska iaf inte äta sötsaker och hålla mig från vitt bröd och sånt hela november (varje 10-rast på skolan serveras knäckebröd, smörgåsrån osv med ost, marmelad och det är sjuuuukt svårt att låta bli). Äta nyttigt och äta MINST 2 500kcalsdagar i veckan, gärna 3 eller 4 (dock har min m2b hört att det är farligt att äta mer än 2 dagar i veckan).  Sugna? 
  • frkmaria
    Trattkantarellen skrev 2013-09-18 22:22:01 följande:
    Jag har i princip också redan bestämt mig, det enda jag inte har bestämt mig för är hur många stenar det ska vara, den infattningen jag vill ha finns med 5st el 7st, måste gå till butiken och kolla och prova först.

    Jag förstår vad du menar där, min m2b tycker också det är lite tidigt, dock vill jag ha mörkgrönt och guld, och det har han ingenting emot så =P Vi var på ett bröllop tidigare i år där temat var rosa och lila, och vi tyckte båda två att det var lite mkt småflicks-dröm över det, så där är vi överrens =p

    Jag ska gå ner ca 14kg innan bröllopet, men gärna tidigare =p
    Jag kör sedan 3,5v 5:2 i kombination med en LCHF-inspirerad kost. Jag är inte superstrikt, men jag undviker bröd, pasta, ris och allt med socker. dock kan jag unna mig något ibland, t.ex. nu i helgen ska jag ha lite kalas och göra tårta och så. Men inte varje vecka. Annars försöker jag också laga maten från grunden (inga tillsatser och halvfabrikat), och köpa ekologiskt.
    Jag har kollat dokumentären och läst lite böcker och bloggar ang 5:2, och det som verkar vara nackdelen med fler än två fastedagar är att kroppen ställer in sig på svält och då får man inte lika stor viktminskning.
    Jag har hittills gått ner 3,5kg och då har jag inte kommit iväg och tränat knappt alls, cyklat till och från jobbet ett par ggr och gått ut på promenad bara.
    Imorgon är det fastedag igen =)

    Alltid roligare om man är flera som kan följas åt lite =)
    Ja, men, det var din jag tyckte 5 stenar var snyggast på har jag för mig! :) 
    Alltså. Nu är jag inte den som gillar babyrosa och ljuslila. Jag gillar starka färgkombinationer med mycket kontrast! Så jag tror inte för den sakens skull att det skulle bli FÖR mycket. Jag vill gärna ha mycket vitt med rosa/lila/svarta/silvriga detaljer isf! :) Så jag tror inte det blir småflicks-puttinutt om man säger så! :) 

    Jo. Alltså. Men. Jag gick 3-4 dagar i somras och gick då ner 6-7 kilo, däremot håller jag bara vikten nu när jag går 2 dagar i veckan, så jag vet att jag inte kommer att gå in i svält, känner min kropp! :) (Det kan också vara för att jag inte kunnat gå ordentligt på 3 veckor, och nästan inte alls 1,5 av dem som jag känner som det står stilla!). 

    Vad jag menar är att man sätter upp ett eget mål eller strategi och så peppar vi varann och kör en liten kick-off, rekickoff i november tänkte jag mer. Eller. Anledningen till det är att min fot måste bli bra. :) Så därför jag tänkte november. Och så är det skönt att ha satt igång ordentligt innan jul så man inte blaffar på sig där! Men då kan man ju själv bestämma hur och var och när. Någon kanske vill utmana sig genom att träna, någon annan genom att inte äta socker osv. Men att man följs åt, som du säger, då blir det roligare! :) 

    Mörkgrönt och champange låter jättefint! Känns lite skogsrååigt. typ. 

    Jag vill mest inte sitta där i juni och inte ha hunnit beställt klänningen än för jag har kilo kvar. Då vill jag hellre ha lyckats hålla målvikten ett tag! :) 
  • frkmaria

    Mysigt filibustern! Jag har haft en tuff jobbvecka och inte varit sugen på något! Men nu kom helgen med båda hemma så nu börjar gnistan komma tillbaka. Jag funderar mellan att fråga min gudfar och fråga en vän om TM-uppdraget. Ska ju inte frågas än men frågan är vad som passar bäst? Pratade lite löst med min mamma idag om bröllopet och hon tom bad om att få lov att hjälpa till med maten. Så skönt för det hade jag räknat med! :) hon är superduktig på mat och älskar att laga till många samtidigt. Hon kan svänga ihop de mest fantastiska menyerna (hon svängde ihop en femrätters (om det inte var sju...) till oss när vi förlovade oss). Så känns så skönt. Tror även detta innebär lite ekonomisk hjälp faktiskt vilket gärna mottages! :) Sen funderar jag på detta med fotoram. Vi tänker ju oss turkos, lila, silver och svart (och vit) som färger. Kan man ändå måla ramen till gästboksfotona (som vi tänker varje sällskap får hålla själv) i guld eller ska man köra den i turkos/lila/silver för att matcha temat. Vad tror ni? :)

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!