• crs

    Vi som gifter oss 2015!

    Nightrod skrev 2015-01-15 16:16:49 följande:

    Alla är ju olika, men det är ju en väldigt fin enkel klänning.
    MEN du gifter dig nu är det verkligen en vanlig enkel klänning som du skall ha då? Tror du inte att du kommer ångra dig att du inte köpte den där lite extra klänningen som mer är bröllopsklänning?
    Varför inte ha den lilla vita på middag/fest men ha en kanske annan eller avtagbart fluff/långkjol undertill på själva vigseln. Det hade jag frågat min dam om hon frågat mig om den klänningen. Jättefin är den, men..
    Jag bad inte om åsikter på klänningen, utan kombon med skärpet ;)
    Men jo, jag har funderat på att ha en annan typ av klänning. Men avfärdat det. Fluffiga klänningar är inte alls min grej, och det passar verkligen inte det bröllop vi planerar. Jag har googlat ihjäl mig efter "sporty wedding dress", för det är lite mer den stilen som passar mig. Det "bröllopiga" är bara inte min grej. Jag tänker inte ens ha en bukett! :) 
    Och att ha en särskild under vigseln.. Vår vigsel är planerad att vara kanske sådär en kvart lång, utomhus kl 7.30 i en dunge vid stans å, i sällskap av våra närmsta vänner med familjer, och vigselförrättaren. Känns inte helt värt att ha en särskild klänning för det :P Jag är dessutom alldeles för förtjust i mina ben för att vilja gömma dem! Det är ju klänningen som ska göra mig snygg, inte jag som ska visa upp en tjusig klänning. 
  • crs
    Nightrod skrev 2015-01-15 16:24:57 följande:


    Vad har ni för färgtema?
    Nej inte rosa på handväskan om du inte har det som acessoarfärg.
    Jag skulle följa allt (utom möjligen skorna) i en färg, samma på diademet, har du blått så är det blått i det osv. Men inte blanda olika, blå skor, röda naglar, rosa handväska,,


    Vi har inget färgtema. Skulle möjligtvis vara blått då, snubben kommer ha blå accessoarer. Och vi har blått och rosa på inbjudningarna, några övriga såna grejer har vi inte. Eftersom vi inte ska ha en fest så kommer vi inte ha dekoration och sånt, mer än på oss själva. Och två färger är ju inte sjukt mkt ;) Jag tänker alternativen:
    1. Svarta skor, vit och blå väska, rosa naglar.
    2. Svarta skor, vit och rosa väska, blå naglar.
    2. Blå skor, vit och rosa väska, blå naglar.
    3. Blå skor, vit och blå väska, rosa naglar. 

    Smycken kommer vara silver och vitt bling. 

    Jag gillar verkligen kontrasten mellan rosa och blått, så matcha naglar med väska kommer inte hända. Alldeles för tjusigt med riktigt klarblå naglar mot en rosa kuvertväska (eller tvärtom!) för att matcha dem. 
  • crs
    Nightrod skrev 2015-01-15 16:43:42 följande:
    3. Blå skor, vit och blå väska, rosa naglar.
     
    Ja kontraster är snyggt, men då tycker jag det skall va riktiga färger som du nämner. Klarblå naglar mot en riktigt rosa färg är snygg kontrast. Bara färgerna inte är matta och för mjuka. Men smaken är som baken.
    Men iom att du inte ville ha just, JA DET BLIR BRA så tänkte jag streta emot, för det är oftast när man själv argumenterar för något som man inser vad man egentligen vill ha :)
    Sån är i alla flal jag
    Det håller jag med om! Det är inte pasteller jag menar heller, utan starka färger. :) 

    Haha, det har du helt rätt i! Tack :) När du frågade om klänningen så fick jag ändå fundera lite innan jag svarade, blev lite "hmmmm det finns iofs väldigt fina långklänningar" och sådär. Men nä, de kan vara hur fina som helst men ändå inte passa varken mig eller bröllopet. :)
  • crs
    Allrakäraste skrev 2015-01-15 19:49:13 följande:
    Kontrasten mellan en riktigt kornblå färg och ceriserosa är ju oslagbar!! Definitivt min favoritkombo :) Jag skulle också rösta på alternativ 3, matcha din blivande med blått och så har du accentfärg på handväskan. Har du någon bild på väskan/-orna så att man får se? :)
    Hehe, jag spontanbeställde ett par skor igår, svarta. Känns bra ändå, tror det blir blå naglar och rosavit väska till det. Vet att min sambo klart föredrar mig i blå naglar, oklart varför. Kanske bara för att han gillar blått, och jag hade det väldigt ofta i början när vi träffades. Nu också iofs... 

    Jag har tyvärr ingen bild på väskan. Har tänkt köpa en från denna säljare på Etsy: www.etsy.com/shop/VincentVdesigns&aref=25553626635 och har nu en konversation med henne om vilket tyg jag ska ha. Eller ja, jag väntar på svar om hon har något förslag på tyg som är vitt och rosa, med ett geometriskt mönster. Tipstips på denna säljare om någon letar väska! Hon är sjukt trevlig och verkligen serviceinriktad! Jag mailade och frågade om man får plats med solglasögon i hennes väskor, hon mailade tillbaka ett flertal bilder hon tagit, där hon provat att ha solglasögon i olika storlekar i dem. Hon är toppen! Kul med att kunna få sin väska så personligt anpassad! :) 
  • crs

    Valde fö dessa skor: www.zalando.se/anna-field-platapumps-black-an611b065-q11.html

    Hade egentligen tänkt köpa skor från något annat ställe, men sen hittade jag dessa som jag tyckte var snygga och som ser sköna ut, och så kändes det bra att enkelt kunna retunera om de inte passar. Jag är liiiite sådär att de är aningen höga, kommer bli liiiite längre än min snubbe i dem. Men han godkände, så det blir nog bra ändå. :) 

    Vad härligt Plättis och Sofia, att ni kommit dit! En sån inställning kommer säkert underlätta massor i den återstående planeringen :)

  • crs
    Sofia2015 skrev 2015-01-16 09:16:14 följande:
    Vilka fina skor! Det är nästa grej på min lista, jag har funderat på de här: 
    www.sarenza.se/jonak-devaki-s1579-p0000029646 
    Eftersom våra färger är blått och koppar och jag helst inte vill ha nån klack. Funkar det tror ni?
    Gud ja! De är superhäftiga. Verkar ju passa perfekt, och de är snygga!
  • crs
    almami skrev 2015-01-16 14:01:08 följande:
    Denna var på tok för stor så jag fick hålla ihop den med ena handen..
    Whoa, vilken fin! Gillade den första du la upp, men denna! SÅ tjusig! 

    Jag har bestämt mig för att tillbringa eftermiddagen med att försöka skriva inbjudningar. Ser inte alls fram emot det, men måste väl göras. Lite osäker på hur jag ska göra dock, eftersom vi kommer ha 3 olika event under dagen. Om jag ska skriva 3 olika, eller bara ett med alla grejer i. Eftersom det är i olika städer så tänker jag mig att berörda parter ändå borde fatta vilken del de är tänkta till. Men man vet aldrig iofs, kanske bäst att göra olika. Är kanske inte en så himla stor ansträngning att ändra texten lite för att anpassa.
  • crs
    Sofia2015 skrev 2015-01-16 14:13:59 följande:
    Jag skulle göra tre olika om det är olika personer inbjudna till de olika eventen. Annars blir det lite som att skriva: "På morgonen bjuder vi på frukost, fast då får du inte komma!" =P
    Haha, det har du rätt i! Eller tja, de FÅR såklart komma, men jag har svårt att tänka mig att någon skulle vilja hänga med oss mellan ställena under dagen. Räknar med sådär 7 timmar i bilen totalt. :P 
    Jag har lite dåligt samvete för att vi inte bjuder in våra familjer till vigseln, även fast de redan vet om det och inte har reagerat på det. Men herregud, jag vet inte om jag hade fixat det riktigt. Båda våra familjer har såå lätt till gråt, det hade blivit kaos. (Men det är givetvis inte därför vi valt att göra som vi gör. :P )
  • crs

    Ååååh, jag frågade min ena bror om tips på schyst restaurang där, och i svaret passade han såklart på att fråga om inte de kan få komma på vigseln. Det får de ju såklart, men känns så dumt att åka till Kalmar för att träffa dem för lunch om de vill komma hit. Vi hade ju lite tänkt slippa ha något stort, men jag kan inte neka min familj att vara med på vigseln. Men då lär vi som måste tänka om. Vad jobbigt det blev. 

  • crs
    Sofia2015 skrev 2015-01-16 15:19:18 följande:
    Hur hade ni tänkt ha vigseln annars? Bara med er, vigselförättaren och två vittnen eller? För i så fall kan ni ju bara säga det, att ni vill ha vigseln för er själva men att ni väldigt gärna vill fira med dem under dagen. Är det bara de som bor i Kalmar eller ska ni träffa fler folk där för lunch? Annars kanske ni kan kapa lite biltid där om de ändå vill komma till er... ;)
    Vi hade tänkt ha vigsel med närmsta vännerna, för att sedan äta frukost tillsammans med dem innan vi åker till Kalmar. Så vi skulle väl isf bli sådär 15 pers på vigseln, inklusive 3 barn och oss själva.
    Det är bara dem vi hade tänkt träffa där. Eller ja, han som frågade, och mina två andra bröder, med familjer. Så om de kommer hit blir det 10 pers till på vigseln, ganska stor procentuell ökning :P Frågade mina andra bröder om de gärna vill vara med, och det verkar så. Ny plan, med andra ord! Och så hoppas jag att sambons familj inte blir sura för att vi inte bjuder hit dem. De får fan stanna i Malmö, vi måste ha en anledning att åka dit, har ju bokat resa från Kastrup dagen efter :P 
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!