Inlägg från: Plättis |Visa alla inlägg
  • Plättis

    Vi som gifter oss 2015!

    Det här bageriet är väldigt duktiga på laktos- och glutenfria bakverk, så av den anledningen känns det bra att anstränga sig lite mer på den punkten. Det känns som att halva gästlistan har någon allergi, men det kan vara jag som överdriver också :)

    Angående fotograf är en av min sambos bästa vänner en duktig fotograf, men vi vill ju att han ska få vara fri att fira med oss och inte behöva jobba. Men bilderna skulle vara mycket mer personliga om han fotade. Åh, tur det är ett år kvar! Jag tjatade hål i huvudet på min sambo igår om klänning, plus att jag bollade med mamma och mina systrar. De kom bara med nya förslag på klänningar istället för att säga något om de två jag valde mellan :P


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Sofia2015 skrev 2014-06-04 08:40:49 följande:
    Mandelbottnar är väldigt gott, speciellt i kombination med mousse eller pannacotta. kanske en blåbärsmousse och en citronpannacotta? :) De smakerna går ju väldigt bra ihop! Sen kan man ju dekorera med choklad också. Ingen gäst som är citrusallergiker va? 

    Ett bra alternativ om man vill anlita en vän eller släkting som fotograf är att använda honom till porträttfotona bara, och låta honom fira utan kameran resten av dagen. =) 
    Nej, ingen citrusallergiker med en jädra massa kinkiga människor ;) Min syster tycker inte om tårta alls och kommer klaga högljutt hela kvällen, men jag ger henne en morot eller något istället så blir hon säkert nöjd. 

    Jag tror att vi ska fråga om han alls kan tänka sig att fota. Eventuellt kommer han vara bestman (min sambo har senaste 18 månaderna velat mellan tre personer och kommer nog ha alla tre eftersom de är väldigt viktiga för honom allihop) och då skulle fotandet kännas mer som att han jobbar än är del av brudföljet. Sedan tar han väldigt effektfulla bilder, jag har alltid föreställt mig något mjukt och drömskt :) 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Skymningstid, du är definitivt inte ett planeringsfreak! Jag har de senaste dagarna nästan bestämt mig för klänning, kollat lokaler i en evighet (hunnit boka och avboka också :)) och bollat design av vigselring med en guldsmed. Kanske ska inflika att vi först hade tänkt gifta oss i sommar, men all planering har ändå skett den här våren :P

    Vår gästlista har 70-75 namn, främst familj och släkt. Vi skulle utan problem kunna lägga till minst tio namn med "inte jättenära vänner". Det känns som att gästlistan krävs för att kunna leta en vettig lokal, men samtidigt kommer vi ändra gästlistan beroende på hur många som får plats i lokalen. Stor lokal = fler gäster. Liten lokal = banta listan.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag slits just nu mellan bröllopsplanering och lägenhetsfix. Vi flyttar om tre veckor och jag letar möbler som en vettvilling :P 

    Väntar på svar från Lilly för att kanske få se fler bilder på en klänning jag fastnat för, och hoppas kunna beställa den ganska snart (helst förra veckan). Är livrädd att den ska försvinna precis som den första klänningen jag blev kär i! 

    Dessutom grubblar jag på om jag ska beställa i min nuvarande storlek eller den jag hoppas ha nästa sommar :/ Känns som det klassiska klänningsmisstaget, och jag vill inte stå där en vecka innan bröllopet och inte få på mig klänningen! 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    frkmaria skrev 2014-06-09 17:59:53 följande:

    Och vet ni? Jag skrev idag på papper så nu är jag TV inom kommunen. Känns så jävla underbart! 


    Grattis! :D 

    Jag har så svårt för att bestämma mig om klänningen, min sambo tycker det är tidigt och tror att jag ska ändra smak till nästa sommar. Och han kan ha rätt, men det kan jag ju inte erkänna ;) 

    Har dessutom gjort en ny budget inför bröllopssparandet och insett hur mycket vi måste lägga undan varje månad för att det ska gå ihop. Så nu känns det lite svettigt. Vi har funderat på att ha kuvertavgift, men jag vet inte hur det går ihop med buffé/mingel och att alla ska betala samma. Min familj är rena barbarerna när det kommer till mat, så vi skulle bara kunna skriva en högre kuvertavgift på deras inbjudan och lösa problemet :P 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Sofia2015 skrev 2014-06-11 21:29:36 följande:
    Jag har också lite svårt att välja lokal... vi tänkte också göra maten själv (ska ha BBQ-fest, så vi tänkte förbereda alla tillbehör och sen hyra in nån att sköta grillarna), men efter att precis har intagit soffläge efter att ha firat av min lillasyster som tog studenten idag tänker jag att vi MÅSTE hyra in nån som kan sköta markservicen och fylla på och plocka undan och sånt. Jag är helt slut!
    Vi har funderat på samma upplägg! Men jag har jättesvårt att tänka mig var man ska hyra in folk som kan hantera grillar så det räcker till ca 70 gäster. 

    Då vi först planerade att gifta oss i sommar hade vi en vän till min sambos moster som jobbar som kock, han erbjöd sig att laga maten då. Vi har inte hunnit fråga om han kan tänka sig att laga maten till nästa sommar, särskilt om vi bestämt tema för middag och fest utan att han fått vara med och tycka till :P 

    Jag såg en tjej visa bilder på en lokal här i stan i en annan tråd som jag blev jättesugen på. Så jag ska försöka få med mig min sambo ut och titta på den. En halvtimme utanför stan, men det är ganska acceptabelt i Umeå, tycker jag. 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Vi grubblar en hel del på ringar just nu. Jag har ju min fina egendesignade som jag skulle vilja beställa från guldsmeden, men samtidigt vore det ganska smart att bara köpa en likadan som förlovningsringen och sedan göra påbyggnaden till ettårsdagen. Ringposten i vår budget skulle halveras, likaså stressen eftersom det då tar fem minuter att gå in och köpa ringen i butik. 

    Hela planeringen har dock fått mig att inse att jag och min sambo är den typen av människor som inte kan bestämma oss i lugn och ro. Allt måste diskuteras, helst högljutt :P Fast vi har faktiskt varit överens utan diskussion på några punkter. 

    Jag vill dock att kusinbarnen ska få vara med på vigsel och middag, sedan får barn och gamla åka hem så festar vi natten lång. Min sambo gick bara med på att våra yngsta syskon (som vid bröllopet kommer vara 16 och 17) skulle få vara med. Kusinbarnen (2-13 år) får vara hos barnvakt. Jag tycker om småskitarna (kusinbarnen), men förstår hans poäng också. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Har du möjlighet att gå på Guldfynd eller liknande för att titta på ringar live? Det kanske blir lättare att bestämma dig om du får se hur det ser ut i verkligheten i stället för på bild. Både fyrkantiga och runda stenar skulle passa jättebra i din ring, så det handlar bara om vad du vill ha :) 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Min sambo påpekade för någon månad sedan att vi blivit lite runda båda två, så jag har städat ur alla onyttigheter ur lägenheten och bestämt att i den nya kommer inget sådant över tröskeln! Vi flyttar om en vecka, så jag vardagsmotionerar genom att bära kartonger just nu :P 

    Att gå på gymmet och bara fokusera på att svettas tycker jag är skönt. Yoga eller pilates är en skön kontrast, och ger minst lika mycket träningsvärk! (Åtminstone för mig.)


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Vi har tagit paus i bröllopsplaneringen eftersom vi packar som idioter inför flytt på lördag. När vi landat i nya lägenheten kanske vi kan börja tänka på bröllop igen. 

    Mindre roligt är att vi har en kris i familjen eftersom en nära släkting är sjuk. Jag går mest i en bubbla och växlar mellan att inte vilja tro det och att få panik så fort telefonen ringer. Och min fina, fina sambo bara tittade på mig när jag kom hem häromdagen och sträckte ut armarna så jag fick krypa upp i famnen på honom och gömma mig. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!