Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
 • filibustern

  Vi som gifter oss 2015!

  ellie01 skrev 2013-12-13 19:22:43 följande:
  Ett tips som är lite billigare och håller väldigt länge är Shellac, det är ett nagellack som håller i 1 månad och är grymt! Man kan till och med köpa en ett kit för ca 500 från bla Åhlens. Tips till nagelbitare och ifall man inte får ha långa naglar pga jobb men ändå fina :) 
  jo vi har faktiskt en som sysslar med det i kommunen också :) 
 • filibustern
  Trattkantarellen skrev 2013-12-13 20:33:32 följande:
  Usch då, jag har också varit nagelbitare länge, men när jag började på universitetet lyckades jag göra mig av med den vanan, antagligen för att så många runt omkring hade långa fina naglar =p

  Så lagom till att jag inte fick ha naglar längre hade jag lärt mig att ha långa naglar =p
  ja de e så typiskt. nu när jag är arbetslös så KAN jag ju ha långa naglar, men då oroar man sig ju över framtiden och hur pengarna ska räcka så då kan ja ju inte låta bli att bita.. =/
 • filibustern
  Trattkantarellen skrev 2013-12-13 21:22:07 följande:
  Usch, jag förstår precis hur du känner, när jag precis tog examen var jag arbetslös i lite drygt 3 månader inna jag fick jobb, överallt ajg var på intervju (när man väl kom på intervju) så fick man höra "Du gav ett mkt bra intryck, men vi valde att anställa en person med erfarenhet..." Efter ett par gånger var man GANSKA trött på att höra det...

  Nu har jag ca 110km till jobbet, lägger ungefär 15h i veckan på att ta mig till och från jobbet, har haft det såhär i snart 2 år. Men nu har jag äntligen fått ett jobb i staden där jag bor, eftersom jag ju nu är en av de där hemska personerna med erfarenhet som fick alla jobb jag ville ha tidigare :p

  Usch vad rörigt det blev, det jag ville få fram var iaf att jag också har varit i arbetslöshetssituationen när man ligger i sängen och gråter när man tänker på framtiden, och jag tog ett jobb bara för att få ett, slet som ett djur i 2 år och nu äntligen har jag fått ett jobb som jag tror/hoppas kommer bli bra och det känns bra när jag tänker på framtiden.

  Så förr eller senare löser det sig alltid, men vägen dit är absolut inte lätt!
  Men helt plötsligt får du ett jobb, kanske inte drömjobbet, men kanske jobbet som tar dig till drömjobbet
  Vet att du har pratat en del om att plugga vidare och så, och gjort paus i den utbildningen du läser nu, men gör det som känns rätt för dig, det är aldrig för sent, när jag tog examen från universitetet var den yngsta 24 år och den äldsta 45 år i klassen, och flera hade jobbat med annat, gift sig, skaffat barn och började plugg igen först när barnen var större, och det gick väldigt bra för dom.

  Haha, känner att jag bara blir mer och mer rörig i mitt inlägg, men jag tror man kan sammanfatta det jag menar med fokusera på vad som passar dig bäst i nuläget, och skjut det andra på framtiden, ingen mening att stressa över saker som man inte kan påverka =) 
  jo.. har inte fått komma på NÅGON intervju än. har säkert sökt uppmot 40-50 jobb hittills. det som gör mig MEST ledsen är tanken på att kanske måsta flytta. jag vill inte flytta! jag vill bo kvar här. dessutom vill jag bo nära föräldrarna och det jag känner till. men det finns tyvärr inte mycket jobb här.. så jag oroar mig mest för att behöva flytta. för då måste vi dels fixa så vi kan sälja/hyra ut huset, sen måste vi eller jag, fixa nytt boende. ne.. usch.. jo jag hade en i min ssk-klass som började när hon var 51 eller något. dock är hon varken gift eller har barn.. och hon har jobbat inom vården i 30 år så.. 
  ellie01 skrev 2013-12-13 23:41:17 följande:
  Jag förstår er båda! 
  Har uppsatsinlämning om exakt 3 veckor! har såån panik! Har varit på några interjuver men dom vill som sagt ha "någon med erfarenhet" :P dom där jäklarna med erfarenhet alltså! haha
  men som du säger så får man nog ta det jobbet man kanske inte först ville ha men sedan fortsätta söka.

  Och det som är så jäkla underbart med Sverige är att vi får betalt för att studera, det är fan inte många andra länder som erbjuder en sån lyx! Därför är det aldrig försent att börja plugga, och man kan sätta ihop sitt egna program med dom kurser som du själv tycker om, mer eller mindre. Och hittar man ingen universitetskurs så erbjuder ofta Folkuniversitet många roliga kurser, allt från spanska till silversmed, modevetenskap you name it.
  Allt löser sig tillslut, och jag om någon vet hur svårt det är men man måste försöka ta sig genom livet men en klackspark. Allt är inte svart eller vitt.

  lycka till!! mjölka alla kontakter du har :)
  jo, det får man vara glad för, men problemet är ju att jag inte vet vad jag ska göra/plugga till.. jag vil ju gärana bli barnmorska, men med tanke på deras situation som berättas om i media, så blir man rätt så avtänd på yrket.. och jag vill i så fall vänta tills det kommer en ren barnmorskeutbildning, som tydligen ska vara på G, istället för att gå ssk, sen måsta jobba ett år, och sen plugga till barnmorska som det är nu. 

  gillar ju hantverk, funderat på att lära mig fler tekniker, typ glasblåsning vore ju skitkul, eller ta gesällbrev i typ broderi eller annat. men kostnaden får man då ofta stå själv för och det har jag ju inte råd med nu..

  har sån tur jag har min älskade fästman som tröstar mig.. som liksom "det är ingen fara än, vi har pengar så vi klarar oss". (han är också arbetslös för övrigt)  och jag ser ofta positivt på saker ändå ^^ det är väl en del av mig som oroar mig hur vi ska kunna spara ihop till ett bröllop som vi har det nu. vi har inte en jättebudget (just nu 30 000) men det är ändå en del pengar som måste sparas in. 
 • filibustern
  Trattkantarellen skrev 2013-12-14 10:17:04 följande:
  Jag kommer ihåg sommaren 2009, då sökte jag 46 sommarjobb, fick 3v på ett ställe, inget svar från någon av de andra. :p
  Du ska inte ge upp, fortsätt bara söka, kanske be någon/några kolla igenom ditt CV och ge konstruktiv kritik? Är tyvärr väldigt viktigt att man syns redan på CV-stadiet då det ofta kan vara typ 50-100 sökande till en tjänst inom många brancher idag... Jag extrajobbade för AcademicWork under studierna, och blev erbjuden CV-coahning av dom, sen har jag skickat till flera kompisar som har gett mig tips och visat sina CVn. Arbetsförmedlingen har också CV-coachning har jag för mig?

  Jag skulle om jag vore du satsa på att hitta ett yrke som det är möjligt att få jobb inom, och ev ta tjänstledigt och läsa glasblåsning etc när man jobbat ett tag, du kan vara tjänstledig i 6-12 månader och fortfarande ha ett jobb att gå till sen om du får en fast tjänst först. Dessutom lättare att spara ihop pengarna om man måste finansiera utbildningen själv Om du helst inte vil flytta, fundera då på vad det finns för jobbmöjligheter där du bor, och vad som skulle kunna passa dig, och börja i den änden

  Jag har också lite budgetpanik till och från, nu har vi visserligen jobb båda två, men vi har precis köpt en bostadsrätt som vi fortfarande betalar mkt för då vi behövde låna en del till kontantinsatsen, samt att vi båda betalar rätt mkt till CSN efter 5 resp 5,5 års studier... Men det är bara att kämpa på, det löser sig alltid i slutändan på något vis  
  tja. det enda som finns här är vårdyrket.. men jag vill inte jobba inom det. får bara utskällning för att jag inte hänger tvätt rätt, eller för att jag pratar för mycket, eller så får jag höra att jag är omogen. så.. inte speciellt roligt att jobba då.. 
 • filibustern
  Trattkantarellen skrev 2013-12-14 18:42:19 följande:
  Hmm, ja det låter ju inte så kul..
  Hoppas det löser sig för dig iaf, lycka till!
  tack^^ 
 • filibustern

  blir tokig! försöker hitta mitt bröllopshalsband och min tärnas present. tänkte att vi skulle ha likadana halsband i form av kottar. i silver eller guld. men det är ju skitsvårt att hitta någon jag gillar! en del är för små, en del för stor, en del för ljus, en del för spretig, en del ser fake ut, en del är för dyr. *suck* kollar på etsy för övrigt. 

 • filibustern
  nallysally skrev 2013-12-17 09:56:47 följande:
  Klänningdelen "löst". Bästa kompisens mamma kommer sy den! Så då har hjag löst det, och även gett mig mer att tänka på.. HUR sjutton vill jag ha den?
  ja det var ju inte så liten fråga heller! kolla bilder efter inspiration. :)
 • filibustern
  katten21 skrev 2013-12-19 13:48:47 följande:

  Hej,


  Helt ny här men ska gifta mig i Stockholm 1 Augusti 2015.


  Paul friade till mig 14 September 2013 toppen av Empire State Building i New York. Var så oväntat och chockande att jag började grina (glada tårar) och kunder bara nicka ett JA! Det var vår första USA semester men förhoppnings vis inte den sista.


  Jobbigt det här med planering på distans. Vi bor i England (han är engelsk, jag svensk)


  Hittils har jag hittat klänning och skor (dock ej inköpta ännu), Kyrka (kan dock inte boka den mer än 1 år i förväg)och fest lokal (som jag inte sett i verkligheten ännu och inte bokat).


  Vi blir bara ett litet bröllop. Runt 30 pers inklusive mig och Paul. Vi har små familjer och få (men nära) vänner.


  Budget... ingen aning. så lite som möjligt men troligen runt 80,000:- vi sparar £200 GBP vardera varje månad. bara 20 lönedagar kvar!


  Japp...det var jag det...


   


  grattis grattis och välkommen. :D
 • filibustern
  katten21 skrev 2013-12-22 07:27:47 följande:
  Hörni, om några dagar bara så kan vi sluta säga att vi gifter oss år 2015 till människor. Vi kan börja säga att vi gifter oss nästa år!
  *inser faktum*.... men du! de e ju för tusan sant! haha! :D då låter det inte så "fånigt" länge att säga "om två år". :P 

  satt då igår och funderade kring en dikt jag gillar.. om det skulle fungera som vigsellöfte.. har gjort en tråd om det men ingen har svarat än^^ 
 • filibustern
  katten21 skrev 2013-12-22 12:37:09 följande:
  Filibustern Hur i hela fridens dar hittar jag det då? Jag är så ny här att jag inte riktigt vet hur det funkar.
  ursäkta.. måste vara lite trög.. vad letar du efter nu igen? vänta. du menar min tråd? ja den har blivit nerflyttad så kolla sid 2 eller 3 på forumlistan. tråden heter "fungerar detta som vigsellöfte?". ids inte söka, för sökfunktionen finns inte
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!