Inlägg från: frkmaria |Visa alla inlägg
  • frkmaria

    Vi som gifter oss 2015!

    Alltså. Här hittade jag en relativt ok bild. Tänk er att man går över bron och ställer sig på dansbanan, så sitter och står gästerna i gräset typ.. :) 
    Bakom oss kommer då sjön vara, fast det hittar jag inga bra bilder på online.



    Hittade någon bild där de hade pyntat dansbanan med björkris osv. Kan nog bli jättefint tror jag! :) Bara det inte är någon standard-uppbokad helg så det inte går! 
     

  • frkmaria

    Åh.. Kul tävling! Får hålla tummarna! ;) 

    Och Japan låter häftigt.

    Och vad söt er dragspelslärare verkar som tänker göra en åt er så! :)

    Kul att du ska prova klänningar trattkantarellen! :D

    Själv fick jag bekräftat bokningen på uteplatsen. Har även fått kontaktuppgifter till stugan som ligger precis bredvid så ska maila och kolla hur det funkar... gillar bygdegården väldigt mycket och hon var rar som hade den... så känner mig taskig.. men min sambo tycker ju att det är strunt samma när det är avbokat så långt innan.. jaja. ska höra av mig. hoppas på något sätt att det inte går så man slipper välja. men visst hade det varit fint att ha brudskålen vid vigselplatsen så jaja.. vi får se! :P  

  • frkmaria

    Välkommen!

    Ikväll längtar jag extra mycket till bröllopet. Vet inte varför.  

    Lite uppdateringar: 
    Har inte frågat svägerska än men tror nog mer och mer på att det blir lätt att få henne att sy klänningen!
    Fick svar från den andra festlokalen... endast 40 platser.. inget porslin.. ingen tillgång.. måste köra catering. Ja. Det blir lättare att välja även om det betyder en liten resa mellan tillställningen och festen. Men det går bra! :)  
    Dessutom fick vi reda på skatten och det blir ett par tusen till bröllopskontot där med! :) Tjoho. 

  • frkmaria
    Asinya skrev 2014-03-29 16:22:59 följande:

    Förvisso har han inte ens friat än - men vi har ringar beställda (på väg från Chicago - online-beställda) och datum satt till 18'e Juli 2015 :) 

    Jag är lite orolig att det blir just ett sån't där slafsigt och mycket oplanerat bröllop som ingen vill ha - men det är ju lååångt kvar :)  


    Välkommen!
    Börjar du planera nu tror jag inte du behöver oroa dig för detta! ;)

    Men visst är man rädd att man ska vissa en stor post och komma på detta veckan innan!? ;) 
    1 augusti 2015
  • frkmaria

    Hej Camwic! 
    Vad kul... och vad tråkigt! Men kan han inte bara vara osäker eller han vill verkligen inte? För jag vet "många" som varit osäkra för att de inte velat, men sen när barnet väl kommit så har liksom faders-känslorna kommit! Vill inte ge dig hopp och förstår att det är svårt! Men vi håller tummarna för att det löser sig till det bästa och framförallt får du njuta av att bli mamma! (Vill säga gravid också... men vissa mår ju inte så bra när de är gravida så då är det inte så lätt att njuta! ;) )
    Stora kramar till dig! 


    1 augusti 2015
  • frkmaria

    Hur går det i tävlingen då? har du liksom gått vidare eller det gör man inte än?

    I dag har jag bakat tårtor för glatta livet! Eller, bakelser snarare. Jag har gjort 4 choklad-mousser/fluff och 3 lite syrliga, så har jag tagit alla choklad med syrliga och kombinerat, så det blir 12 olika, så ska jag provsmaka i helgen med några tjejkompisar. Blev helt ok - men mycket svårare med bakelser! ;)

    Gjorde: mörk polly-fluff, ljus polly-fluff, mörk choklad med rom, vit choklad som chokladmousser. De lite mer syrliga hade jag: flädermousse, hallonmousse och citron/kokosmousse. Så får vi se vilken kombo som faller i smaken imorgon! :)

    sen får jag väl fortsätta därifrån.. :P  


    1 augusti 2015
  • frkmaria

    Så är jag tillbaka igen. Har haft lite tråkiga besked på jobbet, så just nu går jag som på nålar och väntar på att få reda på om jag får vara kvar (måste tydligen lysa ut tjänsten eftersom dem ska göra det till en tillsvidare.. innan var det tidsbegränsad anställning) + alla omdömen som har skrivits = stressad, trött, orkeslös. Alltså ingen spricka i relationen som har gjort mig omotiverad (snarare tvärtom! har varit hemma över påsk och fått lite hintar om ekonomisk hjälp av gudföräldrarna). 

    Jag vet hur du känner trattkantarellen, har också längtat efter barn och trott jag skulla fixa innan 30... men som det ser ut nu.. kanske direkt efter bröllopet, kanske ett halvår senare (efter smekmånaden som vi förmodligen ska ha på jullovet, vill ju inte vara gravid då!), och gärna så att min sambo har slutat plugga och hunnit börja jobba!

    På tal om brudklänningar såg jag en som låg ute på fb för 2000 inkl. bolero. Skulle passa perfekt om jag hunnit gå ner mina kilo... vilket jag inte har... men jag ska! Så. Köpa och hoppas eller vänta tills man har gått ner och hitta något då som verkligen sitter? Ev. kan ju sambons syster fixa en då hoppas jag.. hon är utb. sömmerska! 


    1 augusti 2015
  • frkmaria

    Haha!


    Jag med. Eller. Alldeles för mycket smalkläder som ligger lite överallt.

    Saken är den att klänningen var fin - men inte egentligen den som jag skulle vilja ha uppsytt. Alltså. Väntar jag och får den uppsydd precis som jag vill ha den kanske det är bättre? Och billigare? Vet inte vad sånt tyg kostar!

    Vill också ha bra besked!


    Ett bra besked är att vi börjat få ihop en bra summa på bröllopskontot. Det eftersom sambon nu har inkomst i form av csn. Därtill kommer han sommarjobba på heltid vilket gör det ännu bättre i sommar! Så vi kommer nå vår tänkte budget redan efter sommaren tror jag (bara 15.000 kvar och har sparat 10.000 de senaste 2 månaderna!). Skönt! Då kan man börja spara till bostad när man väl nått den gränsen... och kanske resa lite! ;) 


    1 augusti 2015
  • frkmaria

    Du som la upp bilder på dukningar: första eller ev andra, självklart ska lite grönt in och lätta upp! :)

    Jag har fortfarande inga planer på att ställa in bröllopet även om jag är oaktiv. Mår bara lite kass. Beskedet från jobb dröjer. Jag går inte ner i vikt fastän jag kämpar mig ut på milspromenader flera gånger i veckan och låter bli en massa frestelser. Nu har min nacke/rygg börjat strejka och har fruktansvärt ont, vilket också leder till extrem huvudvärk. Stress och skit. JA. 
    I söndags var vi och tittade på ett fantastiskt hus och hade jag bara haft lånelöfte (säger jag nu när man inte har det) hade vi säkert budat på det fina hus! 

    Hursom. Jag måste bara dumpa av lite skit. Är så trött på att jag har svårt att släppa motgångar och bara köra på med inställningen "det löser sig, det är bara dumt att lägga ner energi på det i onödan". 

    Nåja, därför min aktivitet här inte är super. Hoppas jag kommer tillbaka starkt i sommar! ;) 


    1 augusti 2015
  • frkmaria

    Fick reda på i veckan att mina aktier är värda det dubbla av vad jag trodde... + att ganska många av är astra zeneca.. SÅ.. vad som är dåligt för näringslivet i sverige (att de blir uppköpta av pfeizer) är bra för min/vår privatekonomi eftersom det visst skulle bli en rejäl utdelning då. 

    Tänk om man skulle bli intresserad av aktier på riktigt och börja köpa/sälja? Det kan ju ge riktigt mycket pengar. Nu har jag ju mycket aktier som bara ligger... men de har gått upp sååå jäkla mycket senaste vecka bara.. Tänk om man kunde lyckas med sånt? *önsketänkande

    Vi får väl se vad som händer... väntar fortfarande på jobbet som skjuter upp beskedet hela tiden vilket gör mig så stressad. Först påsklov, sen direkt efter påsk, sen v19, sen v.20, sen slutet av maj.. nu början av juni. Tror inte det kommer bli klart innan skolavslutningen! Uhh.. Men.. sen är det sommar. :D


    1 augusti 2015
  • frkmaria

    Hej!


    Nu är det bara denna vecka kvar (och 2 planeringsdagar nästa vecka) sen har jag sommarlov. <3
    Efterlängtat sådant!


    Och vet ni? Jag skrev idag på papper så nu är jag TV inom kommunen. Känns så jävla underbart! 


    1 augusti 2015
  • frkmaria

    Åh nu har jag kommit efter igen! ;) 


    haha.
    Men nu har mitt efterlängtade sommarlov börjat och jag har även börjat träna! Gått upp en del sen jag bara la av och värst den sista veckan då vi varit ute och ätit ett par gånger för att fira olika saker...går ju upp ett kilo per gång jag är ute och hinner man inte ha en dag med lite lugnt emellan så är det ju kört för min del! ;) Hehe.

    Nu ska jag iaf ha en jäkla hålla-igång-sommar och försöka få med mig sambon! ;) Fatta att om ett år är man ju nästan gift. Vilken underbar känsla! :D


    1 augusti 2015
  • frkmaria

    Filibustern: Ja, alla är vi olika! Så det är bara att bita i det sura äpplet och stå ut med en tråkig sommar på gymmet (ja, än så länge tycker jag det är skittråkigt. Inte jobbigt liksom, bara supertråkigt att fördriva tiden så!). Ett tips till kantvikning är att ta en linjal på "viklinjen" och sedan ta något halvtrubbigt föremål (baksidan på en skärkniv eller en matkniv eller dyl som inte skär igenom pappret) och dra den längst med linjen, då får du en naturlig viklinje och det blir mycket snyggare! ;) (inte för jag tyckte det var så farligt men eftersom du påpekade det så är det ett tips!). Annars tycker jag det var jättesnyggt. Har du svårt för att skriva så kan du förskriva på ett papper, ex. bakplåtspapper, där du skriver av typsnittet du vill ha. Baksidan täcker du sedan med blyerts. Lägg på inbjudan och fyll i bokstäverna så kommer de att kalkeras av, sen kan du bara fylla i med en snygg penna sen! ;) Bra om du inte trycker för hårt när du kalkerar så det inte blir gropar i pappret! Tycker ändå det ser rakt och stilrent ut, men om man vill ha det där lilla extra kan man ju testa det, blir dessutom så att man annars börjar "slarva" efter ett par inbjudningar, brukar bli långtråkigt! :P 
    cecbj195: Kul att nån mer kämpar i sommar! Runkeeper och jag hade en utmaning förra året. hehe. :P Häng gärna på viktpeppstråden som finns på forumet om du har lust! :D


    1 augusti 2015
  • frkmaria

    Nej filibustern, gym är inte my cup of tea heller. Gillar mer promenader. Just nu ser det ut såhär: 1h gym 3h promenader, även om tanken är 2h av varje. Varje gång jag kommer in på gymmet tryter motivationen, fy satans vad tråkigt det är rent ut sagt! :P 

    Är det alltså god tid att boka vigselförrättare? fick ett bra tips förra helgen.. kanske ska kolla upp det närmare! Fast jag försöker ju få min mamma att bli det så hon kan viga oss.. vi får se! ;) 


    1 augusti 2015
  • frkmaria
    Plättis skrev 2014-06-23 11:32:09 följande:

    Vi har tagit paus i bröllopsplaneringen eftersom vi packar som idioter inför flytt på lördag. När vi landat i nya lägenheten kanske vi kan börja tänka på bröllop igen. 

    Mindre roligt är att vi har en kris i familjen eftersom en nära släkting är sjuk. Jag går mest i en bubbla och växlar mellan att inte vilja tro det och att få panik så fort telefonen ringer. Och min fina, fina sambo bara tittade på mig när jag kom hem häromdagen och sträckte ut armarna så jag fick krypa upp i famnen på honom och gömma mig. 


    Skönt med en sådan sambo; honom får du hålla hårt i! Det bästa när man känner sig förstådd utan att behöva använda ord. 

    Lycka till med flytten och hoppas på det bästa självklart! 

    Jag kommer nog snart komma igång med lite mer planering, även om det känns som att det mesta man kan bestämma innan redan är bestämt! ;) Får väl klippa ut lite fler rundlar till våra inbjudningskort. :)
    1 augusti 2015
  • frkmaria

    Mysigt med vinglasen!

    Nu har jag nästan hittat exakt vilken klänning jag vill ha! Eller, mycket av kraven jag har finns i den här klänningen. Vill inte ha axelbandslös eftersom jag har fula keloider på ryggen. Vill ha "puffig" nederdel. Vill ha tealength. Vill ha snörning i bak och även någon detalj i midjan. Bästa hade varit om snörningen hade varit i någon stark färg (turkos eller lila då eftersom det är färgerna) och kanske blomman också. Nu ska jag bara se om svägerskan kan fixa eller om jag måste beställa, liiiite i dyraste laget tycker jag! 

    www.dressilyme.com/p-short-over-lace-organza-satin-satin-stabilized-tricot-ball-gown-bateau-neck-tea-length-wedding-dress-22388.html


    1 augusti 2015
  • frkmaria
    Renée B skrev 2014-06-24 23:37:53 följande:

    Hej! Vi har precis bestämt att vi skall gifta oss i Augusti 2015 :) jippi!! När tycker ni man kan börja "planera" på riktigt typ prova klänningar och boka kyrka osv?!:)


    Grattis och välkommen!


    Haha, så frågar du oss när vi tycker det passar, vi som suttit inne med datum, kyrka, färgtema osv. i flera månader! ;) 

    Kör när du vill, jag tänkte såhär: vi har ett färdigt datum som vi vill ha (vår förlovningsdag) och därför ville vi hellre boka tidigt än boka sent för att verka lugna och sen så blir det uppbokat av någon annan! :P Så kör så fort du vill! Jag hade nog börjat prova klänning för länge sen jag med om det inte varit för att jag skulle vilja vara storleken mindre när jag gifter mig så måste åtgärda det först! :) 


    1 augusti 2015
  • frkmaria
    filibustern skrev 2014-06-25 09:41:17 följande:
    grattis! tja.. när och när.. själv har man planerat i 2 år redan.. :P men prova klänningar och boka kyrka kan man ju göra typ ett år innan. beror på var du bor och när du ska gifta dig. en del kyrkor tar ju itne emot bokning förrän ett halvår innan. 

    själv får jag lön imorn. så jag har lagt bort 2k till sparande, vilket är ovanligt mycket att kunna lägga undan numer! :D 
    Vad skönt för dig! Vet att du haft det lite svårt med ekonomin innan så sjukt imponerad att du kan lägga undan 2000 då! Bra jobbat! :) 
    1 augusti 2015
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!